totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 45 min 42 s sitten

Sami Hyypiä uskoo Liverpoolin palanneen huipulle

53 min 47 s ago

Suomen jalkapallomaajoukkueen legendaarinen puolustaja Sami Hyypiä pääsi Liverpoolin paidassa kahdesti Mestareiden liigan finaaliin. Mestaruus tuli 2005, kun AC Milan kaatui rankkarikisassa.

- Tietysti sen muistaa ikuisesti. Olimme 0-3 tappiolla AC Milanille eikä kovin moni varmaankaan uskonut, että siitä voi nousta, muistelee Hyypiä Betsson-peliyhtiön verkkosivujen haastattelussa.

Liverpoolin nousu mestaruuteen oli totisesti ikimuistoinen.

Sveitsin tilanne muistuttaa Pentti Matikaisen ajan Suomea

3 tuntia 26 min ago

Sveitsi voitti suureksi yllätykseksi jääkiekon MM-hopeaa. Mitali oli Sveitsille toinen sitten 1950-alun. MM-hopealle Sveitsi oli sijoittunut myös 2013.

Sveitsin MM-finaalissa vasta rankkareilla kukistaneen Ruotsin joukkueen puolustaja Hampus Lindholm vertaili Sveitsin joukkuetta Stanley Cupin finaaleihin edenneeseen Vegasin NHL-joukkueeseen. Lindholm totesi jääkiekon olevan joukkuepeliä ja taitavilla pelaajilla menestyy kyllä, jos joukkueen kemia toimii. Lindholm painotti marginaalien olevan pieniä, kuten laajennusjoukkue Vegas Golden Knights osoittaa.

SDP ihmetteli 700 miljoonan euron verovajetta – näin kokoomus maksaisi varainsiirtoveron poiston

3 tuntia 34 min ago

Kokoomus rahoittaisi varainsiirtoveron poistosta aiheutuvat veromenetykset muun muassa rajaamalla oman asunnon myyntivoiton verovapautta ja korottamalla kiinteistöveroa, kertoo Talouselämä.

Puolue uskoo myös, että veron poisto lisäisi verotuloja ”dynaamisten vaikutusten” kautta, tosin vain ”hyvin maltillisesti”.

Perussuomalainen hermostui: ”Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue”

3 tuntia 53 min ago

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee kokoomuksen irtiottoja yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

”Suomen mitta on täysi – varakkaampien eläkeläisten verovapaus päättyy”

4 tuntia 15 min ago

Eduskunnan täysistunto hyväksyi keskiviikkona suunnitelman Portugalin verosopimuksen irtisanomisesta. Se päättää Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten verovapauden, kuten valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen Olavi Ala-Nissilä (kesk.) puheenvuorossaan toi esiin.

– Minusta voidaan sanoa, että Suomen mitta on täysi tässä asiassa. Hallitus lähtee siitä ja tässä lakiesityksessä lähdetään siitä, että Suomi irtisanoo verosopimuksen, jolloin tietty eläkeläisten, varakkaampien eläkeläisten, verovapaus päättyy, Ala-Nissilä totesi.

Tuomari asettui vanhempien puolelle: 30-vuotiaan pojan täytyy muuttaa pois kotoa

4 tuntia 43 min ago

Yhdysvaltain New Yorkissa tuomioistuin on ratkaissut perhedraaman vanhempien eduksi, televisiokanava CNN kertoo.

Tuomari asettui vanhempien puolelle ja määräsi perheen 30-vuotiaan pojan Michael Rotondon muuttamaan pois perheen kodista. Tätä ennen vanhemmat olivat antaneet pojalle viisi huomautusta, joissa vaativat tätä muuttamaan pois ja myös tarjosivat rahaa sekä muuta apua poismuuton tueksi.

Hetemäki selittää 4,6 miljardin euron säästöpotentiaalia: ”Järjestelmä on tehoton”

5 tuntia 39 min ago

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki perustelee sote-uudistuksen kustannusarvioitaan verkkokirjoituksessaan. Hetemäen mukaan hänen ilmoittamansa ”säästöpotentiaalin” taustalla on ennuste tuottavuuden kasvusta sekä OECD:n arvio Suomen nykyisen sote-järjestelmän tehottomuudesta.

Saksan turvapaikkaskandaali: Sisäministeri vei Bremenin maahanmuuttovirastolta oikeudet

6 tuntia 10 min ago

Saksassa turvapaikkajärjestelmän skandaali on johtanut siihen, että maahanmuuttoviraston Bremenin paikallisyksiköltä on viety oikeudet tehdä turvapaikkapäätöksiä. Sisäministeri Horst Seehofer ilmoitti asiasta, kertoo Deutsche Welle.

– Luottamus turvapaikkajärjestelmään sekä Bremenin vastaanottokeskuksen lahjomattomuuteen on kokenut kovia, Seehofer sanoi keskiviikkona.

Näkökulma: Isojen poikien helppo jättää pienet persut ulos

6 tuntia 54 min ago

Jussi Halla-ahon näköinen perussuomalaiset-puolue on edelleen vääränlainen kumppani kokoomuksen puheenjohtajalle Petteri Orpolle, joka linjasi tänään, että hallitusyhteistyö halla-aholaisten kanssa olisi vaikeaa.

Samoilla linjoilla on demareiden puheenjohtaja Antti Rinne. ”On vaikea kuvitella, että sosiaalidemokraatit olisi perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa”, Rinne sanoi.

Antti Rinne vastasi eduskuntaa kuohuttaneeseen kysymykseen: Purkaako SDP soten?

8 tuntia 16 min ago

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on luvannut perua työttömyysturvan ”aktiivimallileikkurin”, jos puolue pääsee valtaan eduskuntavaaleissa ensi vuonna. Lupaako SDP purkaa myös Sipilän hallituksen soten, jota puolue vastustaa?

Huuhkajien maalivahdille komea sopimus

8 tuntia 28 min ago

Suomalaisjalkapalloilijoiden huippusopimukset ovat viime vuosina olleet vähissä. Jari Litmasen ja Sami Hyypiän edustaman ”kultaisen sukupolven” jälkeen suomalaisläpimurtoja on nähty Euroopan huippusarjoissa vähemmän.

Saksan Bundesliigassa Lukas Hradeckylla kulkee kuitenkin kovaa. Keskiviikkona vahvistettiin Hradeckyn tehneen Bayer Leverkusenin kanssa viisivuotisen sopimuksen.

Kokoomus esittää suurta muutosta kutsuntoihin: ”Menestyminen ei riipu sukupuolesta”

8 tuntia 44 min ago

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle, että Suomessa kutsunnat koskisivat koko ikäluokkaa.

– Nykyaikaisessa armeijassa tarvitaan taitoja, joita naisilla on kyky oppia siinä missä miehilläkin. Menestyminen ei riipu sukupuolesta, vaan yksilöllisistä kyvyistä, motivaatiosta ja koulutuksesta, kansanedustaja Sofia Vikman sanoo tiedotteessa.

Vikmanin mukaan naisten kasvavaan mielenkiintoon varusmiespalvelusta kohtaan olisi tärkeää onnistua vastaamaan Suomen puolustuskyvyn ja maanpuolustustahdon takia.

Halla-aho Orpolle ja Rinteelle: ”Olemme vaalien jälkeenkin halukkaita keskusteluihin kaikkien kanssa”

8 tuntia 52 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää kokoomuksen ja Sdp:n puheenjohtajien ilmoitusta hallitusyhteistyön epätodennäköisyydestä loogisena, mutta ei itse sulje pois mahdollista hallitusyhteistyötä minkään puolueen kanssa.

Gallupjohtaja Sdp:n Antti Rinne ja kakkostilaa viime aikoina pitäneen kokoomuksen Petteri Orpo linjasivat keskiviikkona, että kumpikaan puolue tuskin kykenisi toimimaan samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

Touko Aalto ihmettelee Juha Sipilän hölynpölypuheita: ”Pääministeri on väärässä – Vaaleista pitää keskustella juuri nyt”

9 tuntia 27 min ago

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on kummissaan pääministeri Juha Sipilän lausunnosta, jonka mukaan maakuntavaalien ajankohdasta puhuminen nyt olisi ”hölynpölyä”. Aallon mielestä maakuntavaalien järjestäminen on tärkeä osa sote-uudistusta.

Espoolaisvaltuutetut torailivat sotesta: ”En voi missään nimessä allekirjoittaa valtuustokollegani väitteitä”

10 tuntia 32 min ago

Espoon kunnanvaltuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet Pia Kauma (kok.) ja Mikki Kauste (vihr.) kiistelivät tiistaina Twitterissä sote- ja maakuntauudistuksen vaikutuksista kaupunkiin.

Kansanedustajanakin toimiva Kauma kirjoitti Puheenvuoro-blogissaan sote- ja maakuntauudistuksen hyödyttävän myös Uuttamaata. 

”Hetemäen Martti joutui aivan käsittämättömän kummalliseen tilanteeseen” – Rinne ja Orpo ottivat yhteen sotesta

11 tuntia 54 min ago

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee kovin sanoin valtiovarainministeriön kansliapäällikön Martti Hetemäen kohumuistiota sote-uudistuksen säästöpotentiaalista. Rinne ryöpytti aamun väittelyssä Orpoa aiheesta.

Mykkänen tykitti Halla-aholle tv:ssä osaajista: ”Ulkomaalainen ei välttämättä voi nousta arvoketjussa"

13 tuntia 15 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) löysivät yllättäen yhteisenkin sävelen maahanmuutosta: he ovat yhtä mieltä siitä, että maahanmuuttajien kotouttamisessa ja saamisessa töihin riittää Suomessa vielä tekemistä.

Halla-aho ja Mykkänen ovat kiistelleet viime päivinä EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnasta. He keskustelivat aiheesta tiistaina Ylen A-studiossa

Antti Rinne ja Petteri Orpo rajaisivat perussuomalaiset ulos seuraavasta hallituksesta

14 tuntia 6 min ago

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo rajaavat perussuomalaiset ulos hallitusyhteistyöstä, jos pääsevät valtaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

SDP ja kokoomus ovat hallinneet puoluekannatusmittausten kärkeä, joten jommastakummasta povataan seuraavaa pääministeriä.

”Jousto ei saa tarkoittaa joustoa alaspäin palkassa” – Vasemmistoliitto: Tuet 800 euroon, minimipalkaksi 1700 €/kk

14 tuntia 49 min ago

Vasemmistoliitto julkisti keskiviikkona linjapaperinsa työn murroksesta, joka on yksi puolueen johtavista teemoista eduskuntavaaleissa.

– Tulevaisuuden työmarkkinapolitiikka on sellaista, joka auttaa meitä navigoimaan murrosten, muutosten ja epävarmuuden keskellä. “Jousto” ei saa tarkoittaa joustoa alaspäin palkassa, irtisanomissuojassa tai työehdoissa, vaan mahdollisuutta kouluttautumiseen, vapaaehtoiseen osa-aikatyöhön, vuorotteluvapaaseen, sekä työ- ja perhe-elämän yhteensovittamiseen, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa linjapaperin esipuheessa.

Petteri Orpo kohun jälkeen: Soteen tullee korjauksia mutta paketti viedään maaliin

14 tuntia 52 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo uskoo, että hallituksen sote- ja maakuntauudistus etenee, mutta eduskunnassa siihen tulee luultavasti korjauksia ja viilauksia.

Orpo kommentoi asiaa Politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä väittelyssä, jossa hän kohtaa SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen aamulla.

– Uskon siihen, että tämä paketti viedään maaliin, Orpo sanoi tilaisuudessa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat