totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Suomen pullamössösukupolvi-ottakaa oppia Kreikan nuorista

Olen seurannut Kreikan nuorten yltyviä mielenosoituksia hallituksensa henkistä- ja järjestelmänsä väkivaltaista käyttäytymistä vastaan. Hatunnosto heille. He uskaltavat nousta vääryyttä vastaan taistelemaan. Surulliseksi minut tietenkin saa, että sinä myös viattomat joutuvat kärsimään, en ole vandalismin kannattaja ja lujat otteet kannattaisikin kohdistaa sinne mihin ne kuuluvat. Kaikki ei Kreikassa johdukkaan poliisin brutaalisti ampuman nuoren kohtalosta vaan kysymyksessä on suurempikin, vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta, vastustava liikehdintä.

Kreikan ansiotaso on vain hitusen meitä jäljessä ja ostovoima suunnilleen samalla tasolla kuin meillä meidän asumisemme kalleudesta johtuen.

Meilläkin hallitukset ovat ja Ahon pääministeriajoista lähtien panneet köyhät ja nuoret kyykkimään. Ikävää on, että niin monet köyhät ovat jo antaneet järjestelmälle periksi, ei suinkaan kaikki. Siksi meidän nuorisossa on todellinen mahdollisuus. Nouskaa hallituksen huonoja päätöksiä vastaan. Vaatikaa koulutusta, opintotukiasiat kuntoon, työpaikkoja, kunnon palkkaa, asuntoja kohtuuhintaan ja terveydenhoitoa. Ihmisellä on täällä viidakossakin oikeuksia, kaikkeen ei pidä alistua. On kuitenkin väärä tapa mennä vaikka kouluunsa ja ampua läjäpäin kavereitaan kun on paha olla, kiusataan eikä terveydenhuoltokaan voi näin järjestettynä auttaa. Jo pitkään valtaa pitävät, normaalielämästä täysin vieraantuneet poliittiset koneet, ovat teidän ongelmienne takana. Oikeisto etunenässä kuten Kreikassakin. Tehän näitte miten pari vuotta takaperin Omonin joukot, siis sisäasiainministeriön alaiset aseistetut, tummaunivormuiset ryhmät, siis poliisimme, pahoinpiteli ja esti muutaman hassun radikaalin mielenilmauksen Helsingissä. Moinen ylimotoitettu joukkoväkivalta, jossa asiaankuulumattomat sivullisetkin saivat kolhuja ja kyydityksiä on aivan vastaavaa kuin nykyinen Kreikan poliisin toiminta. Vain onnella selvittiin ilman vainajia.Se oli karrikoitu ja ylimitoitettu näytös teille mitä seuraa jos ei alistu kelvottomien johtajiemme kyykytettäviksi. Sen piti olla opetus teille. Oliko se? Se oli ainakin oiva näytös miten väkivaltakoneisto toimii. Ottakaa se mikä teille kuuluu. Ei teille pyytämättä mitään anneta, teidän on vaadittava. Silloin te saatte haluamanne.Meidän omonimme ovat ihan mukavia ihmisiä, heidän johtajiensa ihmisydestä en vetoa löisi.
Tuskin teidän tarvitsee väkivaltaan edes turvautua, enkä siihen halua teitä missään tapauksessa yllyttää, pois se minusta.  Riittää kun vaaditte riittävään kovaan ääneen riittävän suurella joukolla. Varmistakaa ettei teidä tarvitse eläköityä jo kolmekymppisenä, kuten hesari huolestuneena kirjoittaa. Puuttukaa syihin, ei seurauksiin.
Unohtakaa puoluekantanne ja erimielisyytenne. Te olette nuoria, piste.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Tuo viittaus SMASH-Asemiin oli jo aika lailla paksusti sitä ihteään. Kysytäänpä näin, että onko kiinalaisen työläisen asema parantunut sillä että joukko kiljupunkkareita nakkeli poliisia kaljapulloilla, kivillä ja puistonpenkillä? Asiasta oli tiedotettu jo etukäteen, on typeryyttä jäädä tahallaan poliisin saartorenkaan sisään, vielä hölmömpää ryhtyä potkimaan/heittelemään tavaroita heitä kohti ja naurettavinta on se, että ulvotaan lehdistölle kuinka oli ollut käsiraudat epämukavat ja mustelmakin tuli kun harasin vastaan niitä laitettaessa, mää oon hei fasismin uhri...

Minun mielestäni nuo kreikkalaisetkaan eivät ilmeisesti ymmärrä mitä se todella on elää sortokoneistossa. Mallia voi katsoa niin entisestä Neuvostoliitosta kuin nykyisestä Venäjästä. Lehti joka uutisoi Putinista asioita, joista Putin ei pitänyt menettikin rahoituksensa ja on nykyisellään lakkautettu. Vaalien alla opposition toritilaisuuden purki Omonin iskujoukot. Ymmärrän hyvin että taustasi puolesta Venäjän kritisointi on hieman ongelmallista, länsimaissahan se kaikki vääryys tiivistyy. Varsinkin niissä maissa joissa on oikeisto puikoissa.

Nuo nuoret mellakoijat ovat lähinnä leikkimässä anarkistia, koska jos poliisi olisi oikeasti piittaamaton voimankäyttönsä suhteen, nuo mellakat olisivat hyytyneet jo ensimmäisenä päivänä, eikä kukaan uskaltaisi uutta järjestää. Näiden nuorten vanhemmat todennäköisesti lietsovat tilannetta, koska heidän nuoruudessaan ei everstijunttaa auttanut paljon arvostella ja näkevät nyt jälkikasvunsa jonain "vapaustaistelijoina". Se, että poliisi vahingossa ampuu jonkun ja saa siitä tuomion, ei muutu paremmaksi sillä että riehutaan viikko ja pistetään paikkoja säleiksi. Mellakoijat ovat kuulemma 13-17-vuotiaita tenavia ja on ihmeellistä ettei heille ole kukaan kotona sanomassa, että nyt kuule riittää tuo teidän riehuminen. Kreikalla menee kohtalaisen huonosti kenties juuri siksi, että siellä on 13-17-vuotiaiden mellakoijien mahdollista riehua kuusi päivää muiden kuin poliisin yrittämättä estää. Menevätkö ne muuten illaksi aina kotiin nukkumaan ja aloittavat aamulla uudestaan? Sellaista peliä, että voi mennä kulttuurivasemmistolaisten vanhempiensa luo lämpimän aterian ääreen ja aamulla taas lähteä leikkimään Hyvyyden Puolustajaa?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Taustani puolesta voin kommentoida ihan mitä maata jos on tarve. En kai artikkelissani vaan mennyt kehumaan Venäjää tai sovjettivenäjää. En usko kun en ihan heti sen oloista niin kehuttavaa löydä.
Ole huoleti, suuntaus Kreikassakin näkyy menevän siihen suuntaan, että kohta nuo nuorten vanhemmatkin kadulla ovat.
Ajatusmaailmasi, että kyllä vähän täytyy sortoa kärsiä ku muut, esim.Venäjälläkin kärsii viel enemmän.
Täälläkin olisi paljon parempi nousta vastustaan kaltoinkohtelijaa kuin mennä yksinäisyyteen kärsimään, syömään lääkkeitä, juomaan viinaa ja antaa houreidensa sekottaa pään niin, että pyssy pitää ostaa ja sitte läjäpäin kavereita käydä ampumassa. ammuskelemassa. Ei kun barrikaadeille vaan jos siltä tuntuu. Sillä saa muutosta aikaseks vaik joku mustelma siinä tuliski hallitsevan väkivaltakoneiston taholta. Itte kyllä oon sitä mieltä, että yhdistyminen ja porukalla asiantilan muuttamista vaatiminen on parempi konsti kun avoin väkivalta.
Kun heität mua kivellä niin ammun sut. Semmonen vaan,pikku vahinkomurha.
No tuossa asemjutussa kuitenkin poliisi ja erityisesti Kari Rajamäkihän itsensä naurettavaksi tekivät. Näkyi sitten vaalituloksessakin.

Ei tää sun porukkas ole oikein nuorten asiaa osaannut ajaa. Enempi rahamiesten. Sama naikkonen ministerinä Jokelasta Kauhajokeen ja kai ikuisuuteen. Kaikki on tehty mitä voi.

. suvituuli

Valtio (government, state) ei ole sama kuin [kansalais]yhteiskunta (society)!

Kaikki nuo esittamanne vaatimukset ovat oikeutettuja. Kuinka niihin paastaan? Ei suinkaan vaihtamalla yksi hallitus toiseen. Valtio - jarjestelma - kyykyttaa aina ihmista. Se kuuluu taman elaimen perusluonteeseen.

Erinomaista taustaa ajattelun pohjaksi loytyy esim edesmenneen filosofi Robert Nozick'in (1938-2002) kirjasta "Anarchy, State, Utopia" (1974), jossa han pohdiskelee juuri naita kysymyksia.

Tullen siihen tulokseen, etta valtion roolin minimoiminen (muttei eliminoiminen) on valttamatonta. Muussa tapauksessa luomme edellytykset tilanteelle, jonkalaista todistamme nytkin Kreikassa. Tilanteen, jossa Omonit, FSPt, Supot, jne toimivat vahat valittamatta kansalaisten oikeuksista.

Kipling (nimimerkki)

Kreikan ongelma on 1,2 lapsen politiikka ja ylikoulutus. Niille perhosen puhaltaja maistereille ei ole todellakaan kysyntää oikeassa elämässä. Sellainen yhteiskunta kuolee.

Onneksi suurin osa nuorista on oikeistolaisia puoluekannaltansa, joten anarkistit tulevat saamaan turpaan kunnolla tulevaisuudessa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Onko? Oikeistolaisia? Nuoretko? ja höh.
Meilläkin koulutettu väki siivoo ja tekee muitakin paskahommia pienellä liksalla. Ei niillekkään oo oikeassa elämässä kysyntää.
Ihanko turpaan? meinaat ottaa samat konstit käyttöön kun Kreikan nuoret nyt. Että sellanen anarkisti olet. Etten sanoisi väkivaltarikollinen. Linnaan linnaan.
Uskaltais väittää, että toi Kreikka tuas o viel meijänki jälkeen.
On kyll ollu aika kauanki jo, jos vaikka väsähtänyt. Ja perhosmaistereita ne. Koska Kreikkalaiset olis mitään tieteistä, taiteista tai oppineisuudesta tienneet. Aleksanteriki aina oli turpaansa ottamassa. Missä kaukaa nyt millonki oli.

juhopaavola (nimimerkki)

Eipä taida mennä tämäkään protesti oikeaan osoitteeseen.. Se että jonkun onnettoman kioski poltetaan tai vaikkapa opettajan vanha vakuutukseton mersu, ei muuta maailmaa paremmaksi paikaksi. Jos muuttaisi niin esim. Afrikka ei olisi sellainen persläpi kuin se on, mutta tämänhän me kaikki tiedämme.

Mutta tuosta pisti silmään se 30 vuotiaina eläköityminen. Se ei tule olemaan mahdollista koska siihen ei ole rahaa. tseasiassa rahaa ei ole kunnolla edes 70+ väen eläkkeisiin vaikka niin meille valehdellaan. Jos taas kuuntelee valtapuolueita ja esimerkiksi vasemmistoliittoa niin meidän suurin ongelmahan on ollut ja on se Huutava Työvoimapula, niin huutava että se hiljenee ainoastaan tuomalla savannin täydeltä meille pääosin luku ja kirjoitustaidottomia ns. huipuosaajia. Juuri niitä jotka nyt täyttävät lähiöt, vankilat ja sosiaalitoimistot.

Kreikan tilannetta en tunne mutta tuskimpa tuo paljon yleiseurooppalaisesta poikkeaa. Pääongelma on siinä että oikeaa työtä tekevät vain harvat, loput pidättelevät pierua kuukausipalkallaan jossain pilttuussaan ja se ns. proletariaatti ryyppäilee sosiaaliavustuksillaan kämpissään ja lähipubeissaan. Vasemmistoliiton Arhinmäkeä lainatakseni: paskatyö kun ei huvita.

Mistä tämä taas johtuu onkin sitten jo monimutkaisempi juttu. Länsimaalaisen "hyvinvoinnin" tuoma yleinen vetelyys, moraalinen rappio vääristyneine arvoineen ja vuosikymmeniä kestänyt virheellinen (koulutus)politiikka.. Siinäpä niitä oikeita syitä on. Ei nämä asiat ratkea bensapulloja heittelemällä vai mitä?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

suvituulelle,
Tuo Nozcik vaan perustaa niin paljon Lockeen etten oikein hänen multiliberaaleja ajatuksia voi hyväksyä. Ehkä loukkaamattoman yksilön ja yhteiskunnan selvä erillisyys on todella hyvä, siis jos sellaista ilmenisi. Ehkä kuitenkin itsekkyys ja sen hyväksyminen ja kunnioittaminen on mulle vaikeeta. Esimerkiksi tuo hyödykkeiden uusjako, joka hänestä on illlegitiimiä, eli jokainen saa pitää mitä on onnistunut rohmuamaan millä keinoin vaan, ei sovi ajatteluuni.Olen itse valmis jakamaan omistani jos mulla on. Se on oikeastaan velvollisuutenikin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kyllä meidän koulutuspolitikkamme on ollut vuosia ihmiseksi kouluttamisen kannalta puutteellista. Tuietoa ja sen käsittelyä ja kieliä tunnutaan hallitsevan paremmin. (Pisa-tutkimus). Elämäni ajan olen pyrkinyt opetuksesani johonkin erilaiseen, ihmiseksi kasvattamiseen. Turpaan on tullut, oppilailta ja järjestelmältä.
Mersuja ei saa polttaa, jos joku sen tekee vähintään vammautuu. Eikä muidenkaan viattomien omaisuutta saa tuhota. Mutta kun nuoret edes pitäisivät kovaa möykkää niinkuin heidän kuuluu niin saisivat asioitaan paremmaksi. Ei tarttis hylättynä ruveta ampuun toisia. Kyllä kovaa ääntä ja suurta joukkoo kuunnellaan, ei tarvii väkivaltaa, meidän tempperamentilla muutenkin vaikeeta. Paitsi kännissä, puukolla tai leipäveitsellä.

. suvituuli

Kiitos kommentistanne(7).

Mika tietysti herattaa kysymyksia. Kuten mita mielta te sitten oikeastaan olette ensinnakin laillisesta oikeusvaltiosta ja toiseksi yksityisesta omistusoikeudesta?

Muuten periaatteenne "olen itse valmis jakamaan omistani jos mulla on. Se on oikeastaan velvollisuutenikin." - on erityisen kannatettava. Onhan maailman rikkaimmaksi mieheksi tituleerattu Bill Gateskin (Microsoft) sen huomannut ja kaytannossa toteuttaa sita luovuttaessaan koko omaisuutensa kaytettavaksi hyvantekevaisyyteen. Vapaaehtoisesti...

Eli taas - yhteiskunta ei toimi ilman tuota(kaan) periaatetta, mutta toimii/toimisi vallan hyvin ilman kaiken ylitsekayvaa valtiokoneistoa.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

"Onhan maailman rikkaimmaksi mieheksi tituleerattu Bill Gateskin (Microsoft) sen huomannut ja kaytannossa toteuttaa sita luovuttaessaan koko omaisuutensa kaytettavaksi hyvantekevaisyyteen. Vapaaehtoisesti…"

Heh, heh. Ylläoleva todistaa kuinka hyvin propaganda uppoaa kansaan joka ei ymmärrä lukea juttuja kriittisesti.
Näytäppä nyt mistä olet tämän lukennut? Joku linkki tai jotain.

Tässä hieman luettavaa:
"As of 2007 Bill and Melinda Gates were the second most generous philanthropist in America, having given over $28 billion to charity.[56]

The foundation has also received criticism because it invests the assets that it has not yet distributed, with the exclusive goal of maximizing the return on investment. As a result, its investments include companies that have been criticized for worsening poverty in the same developing countries where the Foundation is attempting to relieve poverty. These include companies that pollute heavily and pharmaceutical companies that do not sell into the developing world.[57]
In response to press criticism, the foundation announced in 2007 a review of its investments to assess social responsibility.[58]
It subsequently cancelled the review and stood by its policy of investing for maximum return, while using voting rights to influence company practices.[59]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates#Philanthropy

Henry

pdgrnyi (nimimerkki)

Mallia kreikan nuorisosta=joppojoutavaan paikkojen särkemiseen,hulinointiin ja kaiken mahdollisen vastustamisen suhteenko ?
ensin hajotettaisiin paikat ja veronmaksajien rahoilla korjattaisiin ?
Vaatikaa lisää etuuksia,jokaiselle ja paljon !
Mutta jättäkää se pois että se velvoittaisi johonkin,,ei suinkaan se kapitalistisessa järjestelmässä niin mene,,,pääasia että saa kaikkea vastustaa ja korjata parhaat edut itselle,,,
Hyi p----- mikä blogi,,ei sovi suomeen,,täälläkin sopii mellastaa>äänestyskopissa !

Zachris Haaparinne (nimimerkki)

Siis, suomalaisten nuorten pitäisi ryhtyä väkivaltaisiksi? Nojaa, en kyllä ihmettele, kun kyseessä on vasemmistoliittolainen.. Huoh.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Toivon, rakaat kommentoijat, että ette tuomitse vasemmistoliittoa minun ajatuksistani. Jos minä nyt sitten yleensä väkivaltaan ketään olen kehoittanutkaan. Olen kehoittanut nuorisoa vaatiman kovalla äänellä anomisen ja kerjäämisen sijaan. Te haluatte nähdä minut väkivallan lietsojana kun te itse ette uskalla edes kriittistä kantaa ottaa edes omiin asioihinne. Se on niin Freudilaista kun olla voi. Oma lammasmaisuus siirretään toisen susimaisuuteen. Ulvokaa.

. suvituuli

Henry B,

Jos nyt unohdetaan, etten normaalisti kayttaisi wikipediaa luotettavana lahteena tai linkkina, niin tassa tapauksessa - kun te sita kaytatte - minulle sopii aivan hyvin linkiksi juuri tuo teidan ylla kayttamanne osuus.

Siina(kin) todetaan mita kirjoitin. Se, etta ennen kuin varat luovutetaan lopullisiin yvantekevaisyystarkoituksiin, ne sijoitetaan voittoa maksimoiden, ei millaan lailla ole ristiriidassa kirjoittamani kanssa.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Kaj Granlundille:

Demokratian toimimisen kannalta kovaääninen, provosoiva ja hallitsevaa linjaa arvosteleva oppositio on äärimmäisen tärkeää.
Muistanet ajat, jolloin kokoomus oli oppositiossa.
Jollei jatkuvasti karrikoi ja tuo esiin hallitsevan yhteisön huonojen päätösten arvostelua ja vastusta niitä, voimme jättää vaalit pitämättä ja jatkaa hyvässä konsensuksessa sopuvaalimenetelmällä, kuten jo muutamassa kunnassa tehdäänkin.
Se, että sinä leimaat kaiken, mikä poikkeaa omasta ideologiastasi ja arvoistasi kommarien propagandaksi on aivan oma asiasi. Me kai ollaan sulle jokin musta möykky mielessäsi ja sydämmessäsi. Uudelleenkoulutusleireillehän meidät pitäisi viedä, ellei sitten ihan ..., siinä demokratiaa vasta olisikin. Hyvä niin. Olet siis tunteva ihminen.
Vapaan, värikkään ja aidon keskustelun ja mielipiteiden vaihdon edellytys on juuri äärimmäiset vastakkaiset mielipiteet tai ainakin siltä näyttävät.
Jos provosoidaan saa provosoitua.
Tapani

Olavi Jukarainen (nimimerkki)

Mitä väkivaltaisemmin protestit otetaan vastaan, sitä enemmän väkivaltaa protestoijat käyttävät. Jo Suomessakin syytetään suomalaista lehdistöä siitä, että täällä Kreikan mellakoiksi kiihtyneistä mielenosoituksista kirjoitetaan niitä provosoiden ( kreikkalaisten suomen kielen taito on ilmeisesti yllättävän suuri) ja unohdetaan tappo kokonaan.

Mitä täällä oikein lietsotaan? Mielenosoitusten väkivaltaisen tukahduttamisen oikeutusta?

Tapani Niemi (nimimerkki)

Kiitos Olavi viisaasta ajatuksesta. Johan tossa vajaa satavuotta sitten nähtiin mihin johti kun kasakat aina vallesmannin käskystä köyhiä ryysylaisiä pieksemään kutsuttiin. Viiskytluvun lopullakin sitä vielä yritettiin mutta silloinhan valtaapitävät antoivat periksi. Lapsilisät ym. ja Fageholmin hallitus sai mennä. Joutais meneen tää nykyinenkin. Samoin on rikollisuudessa, ikävä kyllä. Mitä järeämmät aseet poliisilla sitä suuremmat pyssyt myös konnilla.

Gösta E (nimimerkki)

Valmistaudun tulevaan, mellakkavarustukset on jo kasassa.

Pikkukivet on poimittu ja koivuhalko kuorittu. Siannahkaliivit suojaa kumiluodeilta, suojalasit kestää.

Olen jo venytellyt kättä pari päivää jotta lähtee kivi rivakammin. Vähän vaihtelua suomalaiseen politiikkaan.

Kiitos Tapani kannustuksestasi.

Gösta E (nimimerkki)

Kun Tapani bensa vielä hieman halpenee, niin saatamme nähdä tämänkaltaisia kuvia täälläkin. Sitähän sinä haluat. Eikö?
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135241969180.jpeg
Tulet varmasti olemaan tyytyväinen.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Vielä kerran. En kehota kapinaan. Ne ajat on jo ohi, kuten pohjanman poika sanoi. Kehotan nuoria lopettamaan lammastelunsa ja vaatimaan joukolla itselleen oikeuksiansa, jotka sille kuuluvat. Anomalla ja rukoilemalla ja kerjäämisellä ei ole tullut tulosta. Täällä meillä Paraisillakin nuorisolla ei ole muuta tekemistä kuin riehua keskaripäissään kadulla. Päivin ja öin. Kuin omantunnon puhdistamiseksi joskus heitetään muutama lantti johonkin pikkupikkunättiprojektiin ja sillä voidaan sanoa nuorisosta pidetyn huolta. Todellinen ja järkevä suunnittelukin nuorisoasioissa puuttuu.
Pitää olla päättäjän tai virkamiehen sukulainen, ystävä, kalakaveri tai keilakumppani, jotta jotain saisi. Ne joilla on suurin kyky ja motivaatio nuoria auttaa ja ohjata sysätään kylmästi sivuun. No, sehän on jo nähty, että hirveän hinnan siitä joutuu yhteiskunta maksamaan. Tekevät kädet ovat poissa pahanteosta, sanottiin ennen.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Olen aina valmis, jos pitää puolustaa tasa-arvoa, totuutta, oikeutta tai ihmisyyttä.
Vai linnaan pitäis....joo, että sellanen demokratia ja sananvapaus.

Toimituksen poiminnat