totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Se on hel... no sanomia,sontaa aidompana kuin sonta.

Esitin tuossa eräälle artikkelini komentoijalle ehdotuksen, että ryhdytään käyttämään hesari- sanaa synonyyminä palturille ja muulle paskapuheelle. Komentoija ilmoitti peruuttaneensa hesarin tilauksensa kun ei halunnut kovalla työllä hankittua lukutaitoaan tuhlata moisen sonnan tonkimiseen. Kommentista viisastuneena peruutin omankin tilaukseni.

Pyydän kohteliaimmin teitä samoinajattelevia mukaan kielikuvailmaisutalkoisiin. Aina kun joku mahdottomia valehtelee tai levottomia suustaan tai kynästään päästelee, käyttäkää nykyisen paska, soopa, puppu, valhe, satu ym.sanojen tilalla ilmaisua hesari. Hesari-ilmaisulla on niin vahva totuuspohja ettei sen vääremmiksi saa oikeata enää väännettyäkään.

Tässä esimerkiksi muutama rivi täyttä hesaria, jota meille päivittäin syötetään.

Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa:

Meillä virkamiehistö hoitelee voitelut laillisesti palkkojensa, niiden lisien ja kulukorvaustensa kautta. Se on meillä laillista, ei siis korruptiota vaikka ihan hesarista onkin. Lisäksi joskus joku kauppamies tai yrittäjäkin vähän jelppaa. Katso vaikka vaalirahoitussotkua. Tontit, rakennusoikeudet, ym. oikeudet sekä pakkolunastukset, jos joku paskiainen ei pientä kotikiinteistöään muuten haluisi myydä, järjestyy laillisesti virkamiesten ja oikeuslaitoksen lämpimällä tuella. mokoma köyhä kehityksen jarru. Ei siis korruptiota, laillista tyynni.

Meillä ei ole mafiaa:

No joskus joku venäläisressu tuo satakartonkia tupakkia ja äitinsä myytäväksi lLnappeenrannan torille. Se on poliisin suurin murhe. Rahaa em. toiminnan tukahduttamiseksi äkkiä lisää. Todelliset donithan istuvat lautakunnissa, eduskunnassa, johtokunnissa, kaavoituslaitoksissa jne. mutta ei se ole mafiaa kun se on meillä laillista.

Meillä on maailman viisaimmat ja parhaimmin koulutetut lapset:

Sanoo pisa tukimus, heh...heh, katoppa tutkimusta. Maailman terveimmistä ja viisaimmista lapsista on kuitenkin tullut maailman sairaimpia vanhuksia. Johtaako terveys ja ylivertainen viisaus sairaaseen vanhuuteen?? Kysyn vaan että viisauttako??

Ja esimerkkejä kyllä riittää. Meidän junat ei putoo kiskoilta, meillä vesi on aina juomakelpoista,meidän vanhukset ovat laiheliineja koska niille ei ruoka maita, meillä on huumeongelma vaikka pitäisi olla, että meillä on ongelma kun persaukiset ovat ruvenneet huumeita käyttämään. Rikkaathan ovat maailman sivu todellisuutta huumeisiin paenneet jne.
Ja kaikkein suurimmpana: Meillä on täydellinen sananvapaus. Siinä vasta hesaria

Kun sanotte palturia hesariksi ette puhu hesaria.

kiitokset

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

helanes (nimimerkki)

Eikös se Erkkokin ole luopumassa omistusosuudestaan? Lie suivaantunut lehden nykytasoon. Oli se sentään joskus laatulehti, vaikka aina sen mahti on ollut liian suuri.

juhopaavola (nimimerkki)

Ehdottomasti kannatettavaa! Minullekin tuli vuosia sunnuntaihesari, mutta sitten kyllästyin asioiden jatkuvaan vääristelyyn ja juuri tuohon valtapuolueiden ja niiden onnettoman politiikan hymistelyyn. Suomessa ei oikein ole ollut poliittista oppositiota viime vuosina, varmaan samasta syystä kuin miksi täällä Suomessa ei ole korruptiotakaan :) Jättimäinen lasipömpeli nousee puistoon ja kaikki ovat niin tyytyväisiä. Johdetaanhan sieltä poliitikoille edullista "totuutta".

metsuri (nimimerkki)

Näkymä eduskunnan täysistuntosta, ne harvat edustajat jotka ovat paikalla puristelevat rystyset valkoisena ja selailevat hesarin päiväpainosta. Itse päälehti kun on liian laaja levitettäväksi työpöydälle. Itse epäilen että edustajille näyttää olevan tärkeämpää samalan tarjoama mahdollinen pienikin julkisuus kuin ne asiat joita salissa käsitellään. Pelko varmasti on persuuksissa kova miten oma asema "rankinlistalla" on kehittymässä.

Käyttäjän mikke1 kuva
Pauli Nieminen

Mielenkiintoinen ehdotus. Siitä tulkin mieleen, että kun sotavuosina Mika Waltari ja Frans Emil Sillanpää sattuivat olemaan samanaikaisesti potilaina Kammion sairaalassa, niin rupesi nobelisti kutsumaan Waltaria nimellä "Habakuk Palturi"

Timo K. (nimimerkki)

"Meillä on maailman viisaimmat ja parhaimmin koulutetut lapset:
Sanoo pisa tukimus, heh…heh, katoppa tutkimusta. Maailman terveimmistä ja viisaimmista lapsista on kuitenkin tullut maailman sairaimpia vanhuksia."

Nopeasti vanhenevat nuot pisa-tutkitut lapsukaiset q;-)

Hesariko väittänyt Suomea vähiten korruptoituneeksi?
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Korruptio+rehott...

Kuka on eduskunnan don?

Käyttäjän mikke1 kuva
Pauli Nieminen

Juu, Timo.K. nopeasti vanhenevat, mutta niin tekivät jo yli sata vuotta sitten sitten, jos on uskominen Eino Leinoa:
´Meill´ukkoina jo syntyy sylilapset ja nuori mies on hautaan valmis jo." Ja kaikki tämä jo ennen pisa-tutkimuksia.

Timo Elonen (nimimerkki)

Mitäs lehteä sitten voisi lukea?

Totuus kyllä on , että Hesarissakin ovat syvällisemmät, asioiden ytimiin paneutuvat artikkelit koko ajan vähentyneet ainakin sitten 80-luvun alkupuolen. Tiedonvälitys pinnallistuu joka puolella ja mahtanee lukijoillakin olla syytä siihen kehitykseen. Täällä blogeissa
on kyllä sananvapautta, mutta taitaa se pinnallisuus lyödä Hesarinkin

Toimituksen poiminnat