totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

HS. Opettajat kelvotonta joukkoa.

HS väittää tämänpäivän numerossaan pääkirjoituksessa, että esim. äidinkielen opettajat ovat kelvotonta, epäoikeudenmukaista ja osaamatonta joukkoa.

He ovat minusta hyvinkin älykästä, osaavaa ja ahkeraa joukkoa ja ovat ymmärtäneet, että on aivan oikein, että esim. pojat saavat joissain aineissa parempia arvosanoja kuin tytöt koska se kompensoituu toisissa aineissa. Meillä olisi yliopistoissa ja jatko-opinnoissa yleensäkin sukupuolijako vieläkin vääristyneempi ellei näin meneteltäisi. Olisi maskutekniikkaa ja femihumanismia. Ihmisen tulevaisuus ja jatko-opinnot toteutuisivat pelkästään tai vielä voimakkaammin sukupuolen mukaan. Pääkirjoitus puuttuu syihin, joita se on itse ollut luomassa ja ajamassa. Lehti ei uskalla sanallakaan puuttua seurauksiin. Miksi ei enää lapsi saa kotona kielellistä valmiutta. Ei kaikissa perheissä ole enää yhteistä aikaa, ei traditioita, ei kuunnella suvun vanhoja ja opita. Miksi? Siksi, että nykyään perheen toimeentulo vie molempien vanhempien ajan tyyystin. Vanhukset on ajan hengen mukaan työnnetty laitoksiin. Jos jää vähänkin vapaa aikaa, meitä viihdytetään huomattavan  mittavasti erilaisilla viihdyttimillä ja mielikuvilla. Näiden viihdyttimien markkinoinnissa ja niitten tekemisessä lähes välttämättömiksi hesari se vasta kunnostautuukin. Et ole kunnon ihminen jollet tiedä BB:stä, pelaa sitä tai tätä, käytä tällaista ja tällaista, näytä tältä, touhua sitä ja varsinkin tätä, niin, et ole oikeastaan edes ihminen jollet sitä ja tätä. Ilmeisesti hesarikin päätoimittajineen ajattelee, että ihmistä ei saa jättää kaikessa rauhassa ajattelemaan ja filosofoimaan itsekseen koska ihminen saattaisi tajuta elämäntapansa typeryyden ja mikä kauheinta, alkaa muuttamaan sitä. Eilisessä hesarissahan kerrottiin, että opettajallakin saa olla omia ajatuksia mutta ne pitää sopeuttaa yhteiskuntaan. Jos opettajan mielestä jokin laki on epäoikeudenmukainen tai epäonnistunut niin hänen on oppilailleen valehdeltava se erinomaiseksi ja kaikkien parasta tarkoittavaksi.
Tosin Hesari nyt väittää paljon muutakin. Lähes puolensivun tilan saa O'Connorin kirjoitus, jossa halutaan kieltää netin ja blogien käyttö sanavapauden toimeenpanijana ja suoda vapaa mielipiteenilmaisu vain korkeastioppineille länsimaisen tiedekäsityksenomaaville, yhteiskuntarauhaa palvoville tiedemiehille. Hänellä on suuri huoli siitä, että vapaasti itseään ja mielipiteitäänilmaiseva ihminen saattaa kirjoitustensa avulla päästä vaikka eduskuntaan. Samalla hän ilmaisee suuren pelkonsa siitä, että nämä vapaasti mielipiteitään ilmaisevat ihmiset voivat syrjäyttää nykyiset kunnolliset ja asiantuntevat kansanedustajat, jotka hänestä on valittu eduskuntaan oikeiden kriteereiden vuoksi. Ihminen joka ei tykkää neekereistä ja sanoo sen ääneen ei voi olla nykyisten exmissien, hyppijöiden, juoksijoiden, hiihtäjien, varkaiden, kavaltajien, keinottelijoiden, tanssitaitureiden ym. henkisten-ja fyysisten exhibionistien vertaisia.

Jos sillä pääsee eduskuntaan, kun sanoo ettei tykkää neekereistä kun ei kerran tykkää niin minun on sanottava etten osaa tykätä ja arvostaa vähäisessäkään määrin, saati pitää tai ymmärtää,  hesarin päätoimittajaa Janne Virkkusta. Mieluummin pidän neekereistä. Minusta Virkkunen on pelkästään kansallissosialistisen ajatusmaailmanomaavien rahapiirien pelle ja kuningasklovni, joka narusta vedettäessä heiluttaa aina samoja raajojaan samalla tavalla.

En taida silti tällä ajatuksella eduskuntaan päästä. Pitäisi kai vaan käydä jonkin heikomman ja puolustuskyvyttömämmän kansanosan kimppuun.

Miksi luen hesaria???

No minut on äidinkielenopettaja opettanut joskus lukemaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

metsuri (nimimerkki)

Tee ympäristöteko- irtisano hesarin tilaus välittömästi. Niin tein minäkin. Katsoin että,hesarin lukeminen on vaivalla hankitun lukutaidon väärinkäyttöä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kiitos vinkistä. Viisaita puhut. Eikun sanoista tekoihin.
Mitäpä jos alettaisiin levittää ajatusta.
Lisättäis aina kaikkien kirjoitusten loppuun tuo sinun viestisi ja laajemminkin esim. kun joku sanoo jotain pölvästiä tai muuten typerää vastaisimme, että "taitaa olla hesarin juttuja". Jos vaikka saataisiin se ihan yleisemmäksikin synonyymiksi, että palturi on yhtäkuin hesari. Jostainhan aina sanonnatkin alkunsa saavat ja kun tuossa palturi=hesari on vielä niin vahvasti totuuspohjaakin.
Ois ihan hienoo ku enskesänä ihmiset puhuis " älä puhu hesaria".

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

On se hauskaa kun opettajia vuoroon kehutaan maailman parhaiksi vuoroon kelvottomiksi.
Alla emeritusäidinkelenopettajan kommentti (Hesarin juttua en ole lukenut):

http://helanes.blogit.uusisuomi.fi/2008/12/02/lize...

Tapani Niemi (nimimerkki)

Kiitokset Esalle. Luin kyllä artikkelisi jo heti kun se ilmestyi. Oisin varmasti kommentoinut jos siinä oman käsitykseni kannalta olisi suuria ristiriitaisuuksia. Itse elämäntyöni olen tehnyt tekn.työn opettajana. Ennen sanottiin veisto. Se on han hyvä, että opettajista puhutaan koska se ei voi olla vaikuttamatta itse opettajiinkin. Se mitä hesari kirjoitti oli vaan niin ällöä, etten voinut sitä olla kommentoimatta. Meillä on hyvät opet. Toki löytyy huonoja mutta vastapainoksi myös aivan erinomaisia. Katso miten opettajan asema ja vaikutusvalta on sinunkin opettajavirkasi aikana muuttunut. Meidän nykyisessä ajassamme ovat nykyaikamme opettajat. Ainoa pelkoni on, jos niin voi sanoa, että miten tulevaisuuden opet pystyvät torjumaan markkinoitten ja läpikaupallisuuden tunkeutumisen koulumaailmaan voimakkaammin kuin se jo nyt siellä on. Jos käy huonosti voidaan sivistys koulumaailmasta senjälkeen unohtaa.

Toimituksen poiminnat