totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Tämä maailma, Nietzschen maailma.

Kiitokset yksinliitelevälle kotkalle ja Henrylle mielipiteestänne. Kannatan lämpimästi ajatuksianne, olkoonkin, että kotkan ajatukset hipovat multiliberalismia. Ne joilla on varaa hoitakoot itsensä ja pitäkööt itsensä hyvässä kunnossa. Ei kai rahan keräämisestä kauheeta iloa voi olla jos ei sitä käytä ja voitoistaan nauti. Terveenä ja huipputerässä siitä saa varmaankin suurimman tyydytyksen.

Katsot myös, että yhteiskunnan tulee huolehtia niistä, jotka eivät siihen itse pysty. Kannatettavaa ajattelua. Mutta kun näin ei ole. Yhteiskunta, siis kunnat, valtio, ovat muuttuneet firmoiksi. Kunnilla pitäisi olla velvollisuus peruspalveluiden järjestäjänä ihmisilleen, tarkoitan kaikkia ihmisiä. Ei ole. Mihinkään ei sijoiteta ellei se tuo välittömästi lisätuottoja. Esim. syrjäytymisvaarassa olevien nuorten takaisinvetämiseksi normaaliin elämänmenoon ei saa varoja eikä mahdollisuuksia. Ymmärretään mutta ei edes haluta tajuta, että em. toiminta on todella kannattava sijoitus. Sen on Henrykin tullut tuntemaan nahoissaan.

En enää vallankumousta ja barrikaadeille nousemista jaksa kannattaa, elämä vaan on särmän senverran hionut mutta kaiken tukeni annan jos sellaisia uskalikkoja vielä on. Ajatuksella on kuitenkin ihan mukava leikkiä.
Ikävät tapahtumat Jokelassa ja Pohjanmaalla sai toimittajat ja poikkeuksellisen kyvyttömän ministerinkin hakemaan yhteyksiä filosofi Nietzschen ajatuksiin koska molemmat ampujat olivat aiheesta olleet kiinnostuneita. Melko näköalatonta ja suurta ammattitaidottomuutta osoittava ajatus. Pojatko laskivat kuuluvansa yli-ihmisiin.

Mehän elämme juuri nyt Nietzschen aikaa. Meillä on pieni yli-ihmisten joukko, jotka voivat toimia miten tahtovat. Heitä ei koske rikoslaki, ei perustuslaki eikä mikään valta. Ainoastaan he ovat ja saavat olla kuten haluavat. He ajattelevat, että vain heillä on oikeus terveyteen, arvokkaaseen vanhuuteen, luovaan ja rakentavaan lapsuuteen. Muista ei tarvitse piitata. Muu osa kansaa on paarialuokkaa, orjia.

Ehkäpä nämä em.koulumurhaajat olivatkin saaneet tästä Nietzscheläisyydestä tarpeekseen.

Nietzschen mielestä ainoastaan tämä herraluokka oli hyviä, muut sensijaan huonoja.

Hyvillä ihmisillä hän tarkoitti ylhäisiä, rikkaita ja joutavia. Huonot puolestaan olivat kansanihmisiä ja muutenkin orjamaista väkeä, jota voi kohdella miten yläluokka vaan tahtoi. Nietzsche väittää säälin olevan elämää tukahduttava haittatekijä. Toisesta huolenpitäminen on heikkoutta ja tekee huolehtijan myös heikoksi. Yläluokalla on oikeus sanoa "minä olen Jumala, enkä minä ole koskaan kuullut mitään jumalallisempaa ja kauniinpaa. Meidän johtajathan näin tekevätkin. Ei ole toista totuutta kuin minun, ja jos on niin se on väärää totuutta. Kuunnelkaapa vaikka pääministeriä ta muita valtioneuvoston jäseniä.
Meidän yhteikuntammehan on juuri tuollainen Nietzscheläinen rakennelma. Meille on opetettu ja päähämme päntätty sanomaan sitä demokratiaksi vaikka kysymyksessä on aito ja puhdas nihilismi. Koska uskonto ja sen moraali sekä tiede ovat kokonaan menettäneet kykynsä ottaa kantaa oikean-ja väärän-, hyvän- ja pahan suhteen on varakas joutilasluokka tehnyt itsestään jumalan ja antanut itselleen kaiken vallan ja ehdottoman oikeuden. Heitähän ei saa mistään vastuuseen, he eivät voi tehdä väärin.

Katsokaa ympärillenne ja ajatelkaa. Meidän nykyaikamme on Nietzscheläisyyttä täydellisimmillään.

Helpottaa vähän kun olen sisäministerin lausuntoja viimeiset parikuukautta kuunnellut katsellut ja lukenut koska samalla tajuaa ettei tarvii olla kummonenkaan ihminen kun jo voi tuohon eliittiin ja syyntakeettomaan kategoriaan päästä. Riittää kun lausuu vaan ajatuksia kuin suuresta hanurista.
Ehkä tyydyn tähän ja päätän edelleen oman moraalini mukaan oikeasta ja väärästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

suvituuli (nimimerkki)

Kaiken sinansa hyvantahtoisen jaarittelunne keskella kirjoitatte "meilla on pieni yli-ihmisten joukko, jotka voivat toimia miten tahtovat. Heita ei koske rikoslaki, ei perustuslaki eika mikaan valta".

Niinko? Kun tuohon kuitenkin sisaltyy koko kirjoituksenne ydin, niin mita todellisia, tapahtuneita esimerkkeja teilla on tuon vaitteenne todistamiseksi?

Pilkun Viilaaja (nimimerkki)

Se on muuten Nietzsche h:lla :-)

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Aivan oikeassa olet, pilkunviilaaja. H:lle se on. Mulle varmaan liikaa kerakkeita peräkkäin. Tarkistin ja korjasin.
Kiitokset.

Arvoisa marmesrob.
Olen kyllä lukenut moneenkin kertaan molemmat teokset, oletko sinä todellakin perehtynyt kumpaankaan. Mitä jos koettaisit. Kerro sitten. On vaan toi Jumalansana saanu niin paljon pahempaa aikaseksi tässä maailmassa, että edes sairaudet ja taudit ei pärjää tappajina sille.
Uskonnon takiahan edelleen murhataan paljon laajemmin ja lukuisammin kuin tuon kansantalousteorian. Jos kyllä senkinvuoksi paljon verta on vuotanut. Pientä kuitenkin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Olet aivan oikeilla jäljillä. Ei uskonnoilla ja poliittisilla aatteilla suurta eroa ole. Kaikki ne lupaavat meille kaikkee hyvää. Oikeastaan sisällöthän ovat prikulleen samanlaisia. Kun vaan täytät tietyt kriteerit ja uskot niin paikka onnelassa on varma. Kysymyshän on kai siitä minkä me valitsemme ja mikä lähinnä meidän arvojamme miellyttää. Ja kaikilla aatteilla on sama pyrkimys, sekä poliittisilla, että uskonnollisilla. Päästä valtaan ja legimitoida se ja uusintaa itseään.
En kuitenkaan asettaisi Marksia ja Jumalaa vastakkain kun toinen oli vaan taloustieteilijä ja toinen taruhahmo. Joulupukki, Peter-Pan, Allah, brahma ymym.ovat myös taruhahmoja. Ehkä uskontoa vastaan voisi asettaa sellaisen ilmaisun kuin proletariaatin diktatuuri, se on myös utopiaa kuten em. hahmotkin. En näe myöskään mitään uskontoa ylivertaisena ja parempana kuin toinen.
Taitaa tämänkinhetken maailmassa olla eniten kristittyjä murhaajia liikkeellä. Missä kaikkialla niitä nyt onkaan. Vivahde-eroja vain löytyy. On katollista, ortodoksia, baptistia, mormoonia, mohammettia, luterilaista, ym. adventistia. Mutta murhahommissa kaikki. Ja mitä jaloimpien periaatteiden mukaan. Siis uskon varassa. En minäkään jumalaton ole. Minä vaan vastustan sellaista jumalaa kun meille evlut. kirkko on opettanut. Jos jotain vastustan niin kyllähän minun täytyy siihen uskoa. Minullekin olisi jo tyhmää vastustaa sellaista mitä en usko olemassa olevankaan. Olkoon, minä pistän hanttiin.
Jätetään rotukysymykset syrjään koska saatan ajatella monesta asiasta samoin kuin sinä ja silloinhan ei synny dialogia, luulisin.

eaglesflysingly (nimimerkki)

Tapani

Kiitos arvonimestä. Vaikken sitä ymmärrä, multiliberalisti ainakin kuulostaa tosi hienolta. Saako siihen oikein diploomin ja rintamerkin? Tähän asti olen kyllä tyytynyt Puposipo:oon.

Meillä on Arkaadianmäelle valittu 200 kansakunnan toivoa säätämään lakeja. Ja viimeksi muistaakseni valitsimme kuntien kaapin päälle valtuutettuja päättämään kuntalaisten yleisistä ja yhteisistä asioista.

Ei ole minun syyni, jos he eivät ole hommiensa tasalla. Minä en heitä sinne ole valinnut. Viimeksi äänestin ainoaa kansalaiselle jäljellä olevaa muutosvoimaa, Kirkkovenettä. Oli viime vaalien valtakunnan 1. ääniharava.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Hyvä suvituuli, sinuttele sinä, niin minäkin aion tehdä.
Moraalin ja etiikan ero on siinä, että eettinen ihminen väärintehdessään tietää tekevänsä väärin. Moraalinen ihminen ei tee toistakohtaan väärin.
En tiedä ikääsi mutta jos vaikka listan aloittaisimme tuolta Ahon ja Viinasen ajoista. Muistat kai, jos silloin muistavassa iässä olit mitä tehtiin Suomen terveydenhuollolle. Rva Vikatmaa ei siihen suostunut, joten tilalle vaihdettiin Jorma Huuhtanen. Siis hän joka sitemmin sai kuin palkinnoksi Kelan pääjohtajan viran, taitaa siellä pulskistua edelleenkin. Monestako murhasta, itsemurhasta, kuolemantuottamuksesta, depressiosta, perheenrikkoutumisesta, yrityksen ja yksityisen ihmisen henkilökohtaisesta katastrofista hän on vastuussa? Ei heitä vaan saa siitä vastaamaan. Ei yli-ihmisten tarvitse vastata mistään. Ei häntä ja koko Ahon porukkaa koskaan marssitettu tuomiolle. Jos minä aiheutan toisen kuoleman, itsemurhan tai ahdingon tieten ja tarkoituksellisesti, minut laitetaan siitä vastaamaan. Myös tuo Haagin kansainvälinen oikeus tuntee rikosnimikkeen " rikos ihmisyyttä vastaan. Samoilla linjoilla jatkoi Lipposen hallitus. Siinä mukana jopa vasemmistoliitto. Valta on makeaa. Voi tehdä aivan mitä vaan pelkäämättä joutuvansa siitä vastuuseen. Ei nykyinen hallituskoaliitio poikkea edeltäjistään. Kansantalouden velkoja on maksettu sellaista tahtia takaisin, että tiukanpaikan tullen ainoa keino on ajaa loputkin hyvinvointivaltiosta alas. Näin ei tarvitsisi olla. Kaikkeen voitaisiin varautua laittamalla ne silloin iskukuntoon kun siihen on varaa. Ei ole haluja kun ei tarvitse välittää vastuusta. Sitä muka on mutta sitä ei kanneta, ei tarvitse koska jumalana voi tehdä mitä vaan, seurauksista piittaamatta. Otetaan vaikka tämä onneton nykyinen sisäministeri. Mitä hän lupasi Jokelan tapauksen jälkeen? Mitä hän teki?. Mitä hän lupaa nyt? Mitä hän tulee tekemään? Kun ei ole vastuuta, ei pelkoa seuraamuksista, voi käyttäytyä kuin jumala. Olen aivan henkilökohtaisesti joutunut tekemisiin esim. kotikaupunkini vanhustenhuollon kanssa. Siellä on saanut aivan vastuuttomasti aiheuttaa tuskaa, depressiota ja kärsimystä ihmisille. Tämä on sitä yläluokkaa, jota tarkoitin. Nämä ihmiset eivät tiedä reaalielämästä mitään.
Jo se esimerkki, jota pääministeri näyttää kuskaamalla ,..nooh sanotaan vaikka tyttöystäviään kansan kustannuksella ympäri maailmaa osoittaa, ettei hänen odellakaan tarvitse välittää mistään mitään. Ei jumalan tarvitse. Joku korkea merenkulkuhallituksen virkamies riehuu päissään tyämaallaan, toinen ottaa lahjuksia sen kun kerkiää. Ei he kuitenkaan ole vastuussa teoistaan, he kuuluvat yli-ihmisten luokkaan. Jos työmaalla olisin juovuksissa remunnut olisin saanut lopputilin siitä paikasta. Kuka ajaa valtion autolla omat ajonsa. Toinen syö ja juo ja syöttää ja juottaa ystäviään valtion laskuun. Kolmas vie sukunsa lomalle lappiin ja valtio maksaa. Jollakin on luksuspurjevene luontaisetuna. Jätetään seksuaaliaktiviteetit työaikana sinisten pillereiden aiheuttamaksi huumaksi eikä niistä sen enenpää. Kaipa pillerit on itse ostanut. Eipä ammattiyhdistystenkään, puolin ja toisin, tekoja voi aina rehellisinä pitää. Ei vaan sallita yli-ihmisiä syyttää mistään.
Et kai sinäkään usko, että tätä yläluokkaa kohtaan jotain rikosoikeuden "juttuja" nostettaisiin. Päin vastoin. Koko julkinen valta pohjaa siihen, että yläluokalla on eri lait kun tavallisella ihmisellä. Jopa niinkin takapajuisessa ja konservatiivisessa maassa kuin Englanti epäonnistunut poliitikko saa mennä, iäksi. Meillä on aina tarjolla kullatun tunkion tie, kelaan, itsenäisyyden juhlarahastoon, valtionyhtiöön jnejne.
Meillä on pieni elitistinen ryhmä joka ei ole juridisesti tai edes moraalisesti vastuussa teoistaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Multiliberalistilla tarkoitin, että ajattelet ehkä niin, että jokainen tulkoon omillaan toimeen, Amerikan malliin. Kipeet ja köyhät kuolkoon ja vaan vahvat saa jatkaa.

Tuo äänestyslipun numerosi, siis kirkkovene, oli minunkin tarkoitus piirtää äänestyslappuun kun Martti Ahtisaari ja Elisabeth Rehn olivat vastakkain taannoin pressanvaalissa. En sitä kuitenkaan piirtänyt ettei vaan tulkittaisi kannanotoksi E. Rehnin puolesta.

eaglesflysingly (nimimerkki)

Tapani

Ymmärrät tasan 180 astetta väärin. Niin moni kuin kynnelle kykenee tulkoon omillan toimeen. Mutta aina on kansassamme myös niitä, jotka eri syistä vaan eivät tule toimeen omillaan. Heitä täytyy tukea ja auttaa tulemaan omillaan toimeen. Ja silti jää aina mukaan niitä, jotka vaan ei tule toimeen. Ei heitäkään saa heitteille jättää.

Tapani Niemi (nimimerkki)

No sitten perun puheeni. Et ole multiliberalisti, et edes liberalisti.
Ajatuksesi ovat siinätapauksessa kuin omiani. Noin sen nään minäkin.

Hyviä jatkoja vaan sulle Hans. Missäpäin maailmaa vaikutatkin.

Tapani

suvituuli (nimimerkki)

Esimerkkinne eivat vakuuta "yli-ihmisten koskemattomuudesta".

Kaymatta lapi kaikkia, teen niinkuin tieteellinen metodikin. Yksikin poikkeava esimerkki riittaa osoittamaan esitetyn teoria tai teesin virheelliseksi. Viimeisin: opetusministerin valtiosihteerin erottaminen.

Ja mita tulee mainitsemiinne 90-luvun poliitikkoihin, totean etta ette ymmarra poliittisen ja virkamiesvastuun eroa. Niin virheellisilta kuin heidan tekemansa paatokset teidan mielestanne tuntuvatkin, heilla oli niihin taysi oikeus ja jopa velvollisuus. Ja seuraavissa vaaleissa kansalla oli oikeus paattaa heidan tulevaisuudestaan poliitikkoina. Nain myos tapahtui.

Ette kait tekaan sentaan vaita, etta kansan valitsema presidentti/eduskunta on perustuslain edellyttamalla tavalla paattaessaan esim sodasta henkilokohtaisessa vastuussa ko sodassa mahdollisesti kaatuvista sotilaista?

Suurin harhaluulonne on seuraava: vastuu ihmisen elamasta kuuluu jollekin muulle tai se voidaan siirtaa. Nain tapahtuu vain totalitaristisessa jarjestelmassa. Onneksi emme ole - emmeka olleet sellaisessa. Koska silloin olisimme orjia. Ja orjuudessa elama ei ole ihmisarvoista.

Vapauteen sensijaan kuuluu ihmisarvo. Ja vastuu. Itsestaan ja lahimmaisistaan. Tata ei voida ulkoistaa!

Itsemurha, perhevakivalta, koulumurhat jne ovat tragedioita. Mutta vastuu niista ei kuulu ministerille.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

suvituuli kommentoi:
11.11.2008 12.59

"Kaiken sinansa hyvantahtoisen jaarittelunne keskella kirjoitatte ”meilla on pieni yli-ihmisten joukko, jotka voivat toimia miten tahtovat. Heita ei koske rikoslaki, ei perustuslaki eika mikaan valta”.

Niinko? Kun tuohon kuitenkin sisaltyy koko kirjoituksenne ydin, niin mita todellisia, tapahtuneita esimerkkeja teilla on tuon vaitteenne todistamiseksi?"

____________________________________

Jospa minäkin yritän vastata tuohon:
- Sekä Tapani ja minä asumme samalla saarella, Paraisilla.
- Olemme eri puolueissa, mutta olemme nähneet samoja asioita, tosin jotkut asiat olen nähnyt vasta kun Tapani on niskasta työntänyt minun nenäni kiinni niihin. ;)

- Täällä vanhustenhuolto on huonommassa jamassa kuin se oli siinä vanhainkodissa, laitoshoidossa, johon määrättiin yli sata uutta virkaa. Paikan nimi taisi olla Koukkuniemi. (Täällä Tapion ensimmäisissä kirjoituksissa on asiaa käsitelty.)
- Siihen liittyy myös toimia jotka eivät kestä päivänvaloa, kun luottamuksellisia papereita jaettiin sylttytehtaale joka oli koko skandaalin ydin. Liittyy myös solvauksia jne. Kaikesta tästä on todisteita.

- Täällä paikkakunnalla eräät ihmiset jotka olivat myös vallan suojelluksen kohteena, joutuvat nyt raastupaan, otettuaan ilman lupaa rahaa yli 10.000 eutroa työttömiltä.

- Täällä on myös vireillä väärennösjuttu (jota on haluttu painaa villasella).

- Täällä virkamiehet vievät harhaan lautakuntien ja valtuuston jäseniä. Kysy Tapanilta yksityiskohtia.

- Jalkapallokerho myi talon, jota oltiin jo talkooporukoilla kunnostamassa Seurojen taloksi, yhdellä (1) eurolla kaivosyhtiölle. Kenen käskystä, sitä selvitetään. [Ei sinänsä rikos.]

- Täällä on viriämässä taas kaksi erillistä tutkimusta, mutta todisteet eivät vielä ole riittäviä. Palaan asiaan, ainakin meidän tulevassa nettilehdessä, koska muut lehdet pelkäävät, ei kauppiaiden, vaan yhteiskunnan ilmoitusten menettämistä. Ja ties mitä.

_______________________________________

Jos oikeus on saanut jutut päätökseen ensi kesänä, perustan ilmaisen turistireitin, jossa turistit voivat kuulla mikä rikos on tehty missäkin talossa jne.

Tervetuloa tutustumaan meidän uuteen matkailupakettiin!

Minä ajan vankkureita, ja Tapani, jos hän suostuu, kuvailee megafoniin matkareitin varrella tulevia erilaisia historiallisia rikospaikkoja. ;)

Henry, matkailun puolesta toimiva viherpiipertäjä

suvituuli (nimimerkki)

kiitos selvityksestanne.

Eiko se juuri osoita - kaynnissa olevine tutkimuksineen ja oikeusprosesseineen - etta ko henkilot joutuvat edesvastuuseen ja tuomitaan, mikali ovat rikkoneet "rikoslakia tai perustuslakia" ja "toimineet miten ovat tahtoneet"?

Eivat siis ole mitaan yli-ihmisia. Sen paremmin kuin kulttuuriministerin, eika opetusministerin, kuten aiemmin virheellisesti kirjoitin - valtiosihteerikaan.

Sita paitsi. Vaikuttaa etta harrastatte kiitettavaa kansalaisaktiivisuutta naihin epakohtiin puuttumalla ja niita esiin nostamalla. Jatkakaa hyvaa tyota!

Ja muistakaa, ettei vastassa ole mitaan yli-ihmisia. Yleensa vain poytien ja ovien taakse piiloutuvia byrokraatteja ja poliitikkoja.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

suvituuli kommentoi:
11.11.2008 19.34

(snip)
"Eivat siis ole mitaan yli-ihmisia. Sen paremmin kuin kulttuuriministerin, eika opetusministerin, kuten aiemmin virheellisesti kirjoitin - valtiosihteerikaan.

Sita paitsi. Vaikuttaa etta harrastatte kiitettavaa kansalaisaktiivisuutta naihin epakohtiin puuttumalla ja niita esiin nostamalla. Jatkakaa hyvaa tyota!"
(snip)

Niinpä niin. Kiitos vain.
Ongelma on seuraavanlainen:
- näistä asioista jää kiinni vain jäävuoren huippu. Esim. Tapani kertoi aiemmassa blogissaan, kuinka entinen Vihreä, eräs täti joka on sosiaalipuolella vastuussa nuorisoasioista nykyään, käski köyhää hakemaan tarvitsemiaan polttopuita kaatopaikalta...
Sama täti teki kaikkensa estääkseen nuorisoasian edistymistä..., ja istuu edelleen pallillaan.

Lue täältä:
"Ilmaisia tietokoneita tarvitseville - ja kuinka jotkut viranomaiset sen estävät (I)"
http://saaristo.blogit.uusisuomi.fi/2008/09/25/ilm...

Ja mennäkseni aivan toiseen asiaan:
Seurojen talo.
Ihmiset jotka olivat sijoittaneet sekä rahaa projektin osakkeisiin, että paljon työtä, jäivät ilman seurojen taloa.

Vanhusten hoito:
Vanhustenhoitoasia on edelleen auki, eli ei tietääkseni ole ketään palkattu. Homma toimii siten, että näyttävästi haetaan ihmisiä töihin, ja kun meidän työnhakijajärjestöstä ilmottauduttiin, niin sanottiin: "Niin, siis, ensin pitää vuoden opiskella ja sitten otetaan harkinnanvaraisesti harjoittelijaksi.."
Eli tarvitaanko vanhusten suihkuttamiseen ja vaipanvaihtoon koulutus, jos työpari on ylikoulutettu? Ei tietenkään. Ja näin myös lehdessä ilmoitettiin.

Hommaan haetaan mahdollisimman koulutettua henkilöä ja sitten tarjotaan palkkaa joka on pienempi kuin minkään lähikunnan tarjoamaa palkaa..., sillä seurauksella että kukaan ei tule töihin, vaan karttavat Paraista kuin ruttoa. Kaikilla naapurikunnilla, ihan jokaisella, on tarvittava henkilökunta.

Eli niinkuin arvata saattaa, ylhäältäpäin suojellaan koko ajan. "Säästetään."
Lyhyesti: Täällä varsinaiset konnat jäävät verhon taakse antamaan ohjeita ja tyhmät jotka luulevat että laki ei koska heitä, koska heillä on vaikutusvaltaisia suojelijoita, jäävät silloin tällöin kiinni kun kusi nousee tarpeeksi korkealle päähän.

Henry, perusvihreä

suvituuli (nimimerkki)

Niinpa.

Pieni ihminen on voimaton massivisen julkisen koneiston edessa ja sen rattaissa. Vaikka vastassa ei ole kuin, niin kuin kirjoitatte "eras tati, joka on sosiaalipuolella vastuussa nykyaan nuorisoasioista".

Tuskin sentaan yli-ihminen, mutta niinpa vaan takertuu siihen pieneen vallansyrjaan ja asemaan, joka hanelle on annettu.

Onneksi sentaan asioihin tarttumisesta - Teidan toiminnastanne - ei sentaan joudu vankilaan. Viela. Sekin vaara on olemassa.

Mita tehdaan?

Eikohan aleta purkaa tata massiivista julkista koneistoa. Riisutaan keisarilta vaatteet ja pannaan se toihin. Oikeisiin toihin. Vaikkapa kantamaan niita mainitsemianne polttopuita kaatopaikalta...

Tapani Niemi (nimimerkki)

Esimerkkinne eivat vakuuta ”yli-ihmisten koskemattomuudesta”.
VASTAUS: JOS KUVITTELET, ETTÄ LAKIA MEILLE KAIKILLE LUETAAN SAMOIN, EN SILLE MITÄÄN VOI. EHKÄPÄ VOISIT TUOTA KATSELUPUTKEASI KARTIOKSI LAAJENTAA. KÄYDÄ SEN KANSANOSAN PARISSA JOKA ELÄÄ TAVALLISTA ELÄMÄÄ. KOSKA ET FREUDILAISESTI HALUA NÄHDÄ TOTUUTTA. SE SATUTTAA. RIKKOO OMAT UNELMAT. MEILLÄ 25% KANSASTA VOI HUONOSTI, 20% ELÄÄ ALLE KÖYHYYSRAJAN, 10% MENEE NÄLKÄISENÄ NUKKUMAAN KOSKA EI OLE VAROJA RIITTÄVÄN, TERVEELLISEN RAVINNON HANKKIMISEKSI. 6% EI TIEDÄ MIHIN MENISI NUKKUMAAN KOSKA EI OLE OMAA TAI EDES VUOKRA-ASUNTOA. JOS KATSOMUKSESI KANSAN TILASTA JA SEN YLILUOKAN INHIMILLISYYDESTÄ MUODOSTAT PELKÄSTÄÄN HESARIA LUKEMALLA YMMÄRRÄN SINUA. PITÄÄ MENNÄ KATSOMAAN KELLÄ NIITÄ ETUOIKEUKSIA ON, JOS USKALTAA. MEIDÄN HALLINTOKULTTUURIMME ON, SEKÄ VALTION, ETTÄ KUNTIEN TASOLLA, PITKÄ KETJU RIKOKSIA JA RIKKOMUKSIA. NIIN MEITÄ HALLITAAN.
Kaymatta lapi kaikkia, teen niinkuin tieteellinen metodikin. Yksikin poikkeava esimerkki riittaa osoittamaan esitetyn teoria tai teesin virheelliseksi. Viimeisin: opetusministerin valtiosihteerin erottaminen.
VASTAUS: EI OPETUSMINISTERIÖN VALTIOSIHTEERIÄ EROTETTU. HÄN EROSI KUN HÄNELLE OLI SOVITTU JO UUSI KORKEA VIRKA SAMAN INSTITUTION PALVELUKSESSA. TÄMÄN TIEDÄN. SEURAAPA VAAN LEHTIÄ, TOIVOTTAVASTI VALTIOSIHTEERIN UUSI KORKEA VIRKANIMITYS YLITTÄÄ TÄMÄN UUDEN SUOMENKIN UUTISKYNNYKSEN. SE SIITÄ VASTUUSTA JA SEN KANTAMISESTA. TÄMÄN VALTIOSIHTERIN SUURI MOKA OLI MENNÄ JUOVUSPÄISSÄÄN KOURIMAAN RUOTSALAISIA YLÄLUOKKAISIA NAISIA. EI HEIDÄNKÄÄN ELIITTIIN SAA KAJOTA. NÄMÄ NAISET ANTOIVAT RUOTSALAISLEHDILLE LAUSUNTOJA JA VASTA SITTEN SUOMALAISLEHDETKIN ASIOISTA KIINNOSTUIVAT. EDELLEENKÄÄN KUKAAN EI VAATINUT HÄNEN EROAAN VAAN ALKOI UUDEN KORKEAN VIRAN ETSINTÄ, JOTTA HÄN VOISI TYYLIKKÄÄSTI, VASTUUTAKANTAMATTA POISTUA. EI TUOHON YLI-IHMISLUOKKAAN MILLÄÄN PÄÄSE KÄSIKSI. ELI SE SIITÄ "TIETEELLISYYDESTÄ"
MUUTENKIN ASETTAISIN MELKO KYSEENALAISEKSI TIETEEN-JA NIMENOMAAN LÄNSIMAISEN TIEDEKÄSITYKSEN KÄYTÖN POLIITTISESSA DIALOGISSA. TIEDÄMMEHÄN ME KUMPIKIN LÄNSIMAISEN AJATTELUTAVAN TIETEESSÄ JOKA AUTOMAATTISESTI TIETEENTEKEMISESSÄ JOHTAA TIETYNLAISTEN KYSYMYSTEN ASETTELUUN JA TIETYNLAISEEN HYVIN SUBJEKTIIVISEEN VASTAUSTEN TULKINTAAN. OBJEKTIIVISTA TOTUUTTA VOI JA TÄYTYY HAKEA MYÖS MUUTEN KUIN YKSISILMÄISESTI LÄNSIMAISEN TIEDEKÄSITYKSEN POHJALTA. SEHÄN EI EDES MATEMATIIKASSA OLE TÄYSIN YHTENEVÄISTÄ MUIDEN TIEKÄSITYSTEN KANSSA JA VAIN YHTÄ OIKEELLISTA JA SUHTEELLISTA KUIN MUUTKIN. TUTKIJAN NÅKÖKULMA ON TUTKIJALLE TOTUUS. SEHÄN EI USEINKAAN OLE UNIVERSAALI TOTUUS, KOSKA SELLAISTA EI OLE. KAIKKI KOIRAT EIVÄT HAUKU.
Ja mita tulee mainitsemiinne 90-luvun poliitikkoihin, totean etta ette ymmarra poliittisen ja virkamiesvastuun eroa. Niin virheellisilta kuin heidan tekemansa paatokset teidan mielestanne tuntuvatkin, heilla oli niihin taysi oikeus ja jopa velvollisuus. Ja seuraavissa vaaleissa kansalla oli oikeus paattaa heidan tulevaisuudestaan poliitikkoina. Nain myos tapahtui.
VASTAUS: POLIITIKKO VOI TEHDÄ PÄÄTÖKSENSÄ TÄYSIN ILMAN VASTUUTA, HUOMAUTUS KAI ON SUURIN RANGAISTUS. VIRKAMIES TOIMII VIRKAVASTUULLA. HÄNTÄ VOI SYYTTÄÄ JOS HYVÄVELIPIIRI SITÄ HALUAA. MOLEMMAT VOIDAAN MYÖS "SYÖTTÄÄ SUSILLE" JOS YLI-IHMISKLAANI SEN TOTEAA TAVOITTEILLEEN TÄRKEÄKSI.
KELLÄÄN EI OLE OIKEUTTA TUOTTAA TUSKAA, KÄRSIMYSTÄ, KUOLEMAA TOISELLE IHMISELLE. VELVOLLISUUDESTA NYT PUHUMATTAKAAN. EI KENENKÄÄN. KÄSKY HYÖKÄTÄ VAIKKAPA NAAPURIIN ON AINA KÄSKY MURHATA. KÄSKY LOPETTAA TERVEYSPALVELUT ON MYÖS KÄSKY ANTAA IHMISTEN KÄRSIÄ JA KUOLLA, ELI KÄSKY MURHATA. AINOANA LEGITIMITEETTINÄ ON VALLAN ANTAMA VOIMA SEKÄ TIETO, ETTÄ EI VOI JOUTUA VASTUUSEEN. KORKEINTAAN ALENNETAAN KELAN PÄÄJOHTAJAN VIRKAAN TAI VAIKKA SITRAN YLIASIAMIEHEKSI TAI VOI JOPA JOUTUA EU:N SOTILASJOHTAJAKSI PANSARIMERSUINEEN. EI SIIS JÄRJEN TAI IHMISYYDEN MOTIIVI OLE TOIMINNAN LÄHTÖKOHTANA. HALUAN AIVAN VILPITTÖMÄSTI KUNNIOITTAA JA KIITTÄÄ NS. SUOMEN SOTARIKOLLISIA MINISTEREITÄ JA VIRKAMIEHIÄ ,JOTKA VIIME SODAN JÄLKEEN PÄÄTÖKSISTÄÄN VASTUUSEEN JOUTUIVAT JA MYÖS SEN VASTUUN KANTOIVAT.
PUHUT VAALIEN MERKITYKSESTÄ SUOMEN DEMOKRATIASSA. JOS OLET SUOMEN SUHTEELLISEEN VAALIJÄRJESTELMÄÄN TUTUSTUNUT NIIN TIETÄNET, ETTÄ SIELLÄKIN SUURET, NÄISTÄ YLI-IHMISISTÄ KOOSTUVAT PUOLUEET OVAT VALLANKÄYTÖN JATKUMISEN ITSELLÄÄN TURVANNEET. JOS RYHMÄ SAA KANSANEDUSTAJAIN VAALEISSA VAIKKAPA 10% ANNETUISTA ÄÄNISTÄ SEN TULISI SAADA 200-PAIKKAISEEN EDUSKUNTAAN 20 PAIKKAA, MUTTA SE SAAKIN TODELLISUUDESSA VAIN 10. JOS TAAS RYHMÄ SAA 25% ÄÄNISTÄ SE SAA MEILLÄ N. 80 EDUSTAJANPAIKKAA VAIKKA DEMOKRATIAN PERIAATTEIDEN MUKAA OIKEA LUKU OLISI 50. ETTÄ SE VAALEISTA.
Ette kait tekaan sentaan vaita, etta kansan valitsema presidentti/eduskunta on perustuslain edellyttamalla tavalla paattaessaan esim sodasta henkilokohtaisessa vastuussa ko sodassa mahdollisesti kaatuvista sotilaista?
vASTAUS: KYLLÄ, KAIKKI RIKOLLISET JA IHMISYYDENVASTAISET TEOT TULEE SAATTAA TUOMITTAVIKSI. EI VALIKOIDE, KUTEN NYT MAAILMALLAKIN TEHDÄÄN. MUITTEN MURHAT TUOMITTAVIKSI MUTTA MEIDÄN HYVÄÄ TARKOITTAVAT MURHAT PALKITTAVIKSI. KATSO VAIKKA JAVIER SOLANAN KOHTALOA. HÄN ON KÄSKYILLÄÄN SUORAAN VASTUUSA TUHANSISTA MURHISTA. KUN NATON PÄÄSIHTERIYYS LOPPUI TAIOTTIIN TÄLLE ARMOTOMALLE TAPPAJALLE JOKIN IHME ULKOPOLITIIKAN KOMISSAARIN KORKEA ASIANTUNTIJAVIRKA EU:SSA SEN SIJAAN, ETTÄ HÄN VASTAISI MURHATÖISTÄÄN HAAGIN SOTARIKOSTUOMIOISTUIMELLE. YLI-IHMINEN KUN KERRAN ON.

Suurin harhaluulonne on seuraava: vastuu ihmisen elamasta kuuluu jollekin muulle tai se voidaan siirtaa. Nain tapahtuu vain totalitaristisessa jarjestelmassa. Onneksi emme ole - emmeka olleet sellaisessa. Koska silloin olisimme orjia. Ja orjuudessa elama ei ole ihmisarvoista.
VASTAUS: OLEMME SAMAA MIELTÄ, ETTÄ VASTUU ELÄMÄSTÄÄN KUULUU IHMISELLE ITSELLEEN. POLIITTISEN-JA VIRKAKONEISTON AINOA TEHTÄVÄ ON LUODA SELLAISET EDELLYTYKSET JA PUITTEET ETTÄ TÄMÄ VASTUUNKANTAMINEN ONNISTUU. MIKÄLI NÄIN EI OLE SILLOIN VASTUUTA PITÄÄ SIIRTÄÄ JÄRJESTELMÄLLE JA SEN TULEE HUOLEHTIA SIITÄ, ETTÄ IHMINEN KYKENEE HEIKOISTA OLOSUHTEISTAAN HUOLIMATTA ELÄMÄÄN IHMISARVOISTA ELÄMÄÄ.
NELJÄNNES KANSASTAMME TODELLAKIN VOI PAHOIN. EI AINOAKAAN YLI-IHMISLUOKKAAN KUULUVA. NO... ELLEI SITTEN EM.VALTIOSIHTEERILLÄ PUTKI JATKU TAI KRAPULA KIUSAA KUN PITÄISI UUSI JOHTOVIRKAKIN OTTAA VASTAAN.
KÖYHYYDESSÄ ON KAUHEA ELÄÄ JOS ON ORJUUDESSAKIN. ONKO SIINÄ OIKEASTAAN KURJUUDELLA EROA? EN ITSEKÄÄN OLE INNOSTUNUT TOTAALIJÄRJESTELMÄÄ RAKENTAMAAN PAITSI JOS SEN AINOA TAVOITE ON IHMISYYS, SILLOIN KANNATAN. SINUN VAPAUSKÄSITTEESI LIENEE KOVIN KLISEINEN. MEILLÄ ON VAPAUKSIA MIHIN VAAN MUTTA ABSURDIA KYLLÄ VAIN TUO YLI-IHMISTEN JOUKKO OMAA EDELLYTYKSET TUOTA VAPAUTTA KÄYTTÄÄ. MEILLÄ TAVALLISILLA IHMISILLÄ NE VAPAUDEN RAJOITTEET OVAT REALISTISTA JA OLEMASSA. ON VAIN AJATELTAVA JOKAPÄIVÄISTÄ ELÄMISTÄ. IHMISYYS LIENEE SUURELTA OSIN MUUTA KUIN RUOKAA JA KATTO PÄÄNPÄÄLLE. NOIDEN PERUSTARPEIDEN TYYDYTTÄMISEN JÄLKEEHÄN VASTA IHMINEN KYKENEE TOTEUTTAMAAN IHMISYYTTÄÄN JA VAPAUTTAAN, KUKA MITENKIN.
Vapauteen sensijaan kuuluu ihmisarvo. Ja vastuu. Itsestaan ja lahimmaisistaan. Tata ei voida ulkoistaa!
VASTAUS: SE TUOSSA EDELLISESSÄ VASTAUKSESSA JO VARMAAN TULIKIN. VAPAUS,VELJEYS,TASA-ARVO. JO RANSKAN VALLANKUMOUKSESTA ASTI. ON MULLEKIN EHDOTON JOHTOTÄHTI.
Itsemurha, perhevakivalta, koulumurhat jne ovat tragedioita. Mutta vastuu niista ei kuulu ministerille
VASTAUS: MIINISTERILLÄ PITÄÄ OLLA VASTUUTA, MUUTEN HÄN ON VAIN VASTUUTON JA VAARALLINEN VALLANKÄYTTÄJÄ. MINISTERIN HENKILÖKOHTAISESTI KANTAMA VASTUU NÄKYY SIINÄ MITEN HÄN PUUTTUU EPÄKOHTIEN SYIHIN. SYIHIN PUUTTUMINEN ON PALJON TÄRKEÄMPÄÄ KUIN SEURAUKSIIN PUUTTUMINEN. SE TOSIN VAATII USKALLUSTA, KYKYÄ JA HALUA. NIITÄ ON VAIKEA LÖYTÄÄ ESIM. NYKYISESTÄ SISÄMINISTERISTÄ. TEOT JA TOIMINTA TUOVAT VASTA TULOSTA. KUN EI MITÄÄN TEE EI MYÖKÄÄN TULOSTA TULE. MILLOIN PAMAHTAA SEURAAVAN KERRAN??

Tapani Niemi (nimimerkki)

kIITTI HENRY MIELIPITEESTÄSI JA OTAN MIELELLÄNI TUOM MEGAFONIMIEHEN PAIKAN cRIMINAL-TOURS OF WESTTURKULAND.
mINULLA ITSELLÄNIKIN ON MUISTIIN PANTUNA MUUTAMA KIVA JUTTU. oLIN SIVUTOIMENANII TOISTAKYMMENTÄ VUOTTA LAITOKSEN ILTA-JA VIIKONLOPPUPÄIVYSTÄJÄNÄ. SILLOIN SITOI OPETTAJAN VAITIOLOVELVOLLISUUS. NYT SE ON POISSA.
NÄKEMISTÄNI "AVIORIKOKSISTA" PUHUN VAIN KAHDEN KESKEN KANSSASI. ETTÄ EI KELLÄÄN HUOLTA.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Kelju kone, temppuilee tai sitte oma levy vaan tukossa. Jonkun muun vika, aina. Ei mun.

suvituuli (nimimerkki)

Kiitos varsin...pitkasta...kommentistanne.

Kun yritan siita loytaa punaista lankaa, se ainakin minulle valitettavasti hukkuu sanojen paljouteen.

Mutta: olette varmasti vakuuttunut mielipiteistanne. Niin pitaakin.
Jos ne kuitenkin perustuvat virheelliseen kuvaan todellisuudesta, niin silloin olette heikoilla jailla.

Esim kirjoitatte "6% [suomalaisista] ei tieda mihin menisi nukkumaan, koska ei ole omaa tai edes vuokra-asuntoa".
Teidan kasityksenne - tietonne(?) - mukaan 5.3 milj suomalaisesta on 318.000 kodittomia/asunnottomia!!

Ymmarratteko etta vaittaessanne tallaista - totaalisen virheellista - putoaa uskottavuus kaikelta muultakin, mita vaitatte?

Suomessa ei ole yli-ihmisia. Piste.

Mutta muuten olen valmis taisteluun kanssanne byrokraatteja ja vallanhimoisia poliitikkoja vastaan.

Jopa niin pitkalle, etta ehdotan etta lopetamme verotuksen. Nain loppuu se meidan rahojen tuhlaaminen, jonka avulla nuo virkamiehet teitakin kiusaavat. Sopiiko?

Lopetetaan lisaksi kaikki ministeriot ja niiden alaiset laitokset oikeus-,puolustus- ja sisaministerion poliisiosastoa lukuunottamatta. Sopiiko?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Mikä sinulle on asunnoton. Meillä on vähintäänkin mainitsemasi joukko asunnotomia ihmisiä. Lasken sen asunotomaksi myös, joka joutuu kerjäämään kavereiltaan sukulaisiltaan, yömajoista, asuntoloista, toiset jopa lapsuudenkodistaan kattoa yöksi päänsä päälle. Heillä ei ole kotia, ei ihmisyydentarvitsemaa omaa reviiriä, ei paikkaa jossa voisi sanoa "tämä on minun kotini", minun maailmani. Sellaista ihminen kuitenkin haluaa. Luolaansa.
Asunnottomuushan on paljon muutakin kuin nuo metsien miehet tyroksiteltoissaan kaatiksen kulmalla, et vaan suppeasta putkestasi sitä näe. On totta, että olen luvut hakenut netistä tai lehdistöstä. Lähteitä kitenkin olen käyttänyt useampia ja pyrkinyt lähteidenkin tavoitteita tulkitsemaan niiden ideologisista perusteista. Nuoria ja nuoriapareja meillä, tilastokeskuksenkin mukaan, jotka haluaisivat pois vanhempien tai sukulaisten helmoista on yli 500000. Eivät vaan taloudellisesti kykene siihen.
Hienoa kuitenkin, että taidat sittenkin olla täysverinen anarkisti. Vanha valta nurin vaan, sekasorto, kaaos ja vanha järjestelmä alas ja parempi tilalle.
Tervetuloa joukkoon.

Toimituksen poiminnat