totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Ihmisyyden prioriteetti

Kun tuossa vaalienalla kuuntelin oikeistoehdokkaiden mielipiteitä siitä, että kun minunkin kotikaupungissani kaupungin kassaan on tästä vuodesta jäämässä miljoonien plus-merkkinen tulos ja ensi vuodelle ennakoidaan vielä suurempaa nettoa niin he lähes poikkeuksitta halusivat lyhennellä kunnan velkoja ennenaikaisesti.

Perusteluna oli, että emme voi jättää velkataakkaa tuleville sukupolville.

Ajatushan lienee aivan tuulestatemmattu ja absurdi. Jokainen sukupolvi on aina maksanut omat velkansa ja seuraava sukupolvi on päässyt jatkamaan elämäänsä aina vaan vauraampana. Tuntuu aivan koomiselta väittää noin. Olen sen kuullut Jyrki Käteisenkin  lausuvan. Olen häntä pitänyt pitkiinaikoihin poikkeuksellisen inhimillisenä ja järkevänäkin Kokoomusjohtajana. No tietysti köyhänkyykyttämisestä hänkin saa varmasti jonkin tyydytyksen.

Tunnetteko te, että juuri te olisitte joutuneet edellisen sukupolven velanmaksajiksi. Minä en tunne niin vaan aidosti tunnen kiitollisuutta edellistä sukupolvea kohtaan siitä kaikesta mitä he ovat minun ja yhteiskunnan hyväksi tehneet. Tottakai meidän on kannettava huolta tulevista sukupolvista mutta meillä on myös kunniakas velvollisuus pitää huolta edellisestä sukupolvesta. Ei näitä asioita voi priorisoida eri kasteihin. Kunnan- ja valtion tehtävä numero yksi, tärkein prioriteetti, on pitää huolta kaikista asukkaistaan ja ihmisistään. Meilläkin tulee viimein saattaa voimaan erinomainen perustuslakimme .

En ymmärrä teitä oikeistolaisia miksi te olette niinkin suurella joukolla, varmaan tämänkin plogin kirjoittajista suurinosa oikeaa laitaa kulkee, valmiit hylkäämään ihmisyyden tuottavuuden alttarille. Ei kai teidänkään ajatus voi olla, että kun ihmisen tuottavuus loppuu voi tällaisen ihmisenkin unohtaa. Lienette siihen liian fiksuja.
kuitenkin senkaltaisia ajatuksia toteutettiin käytännössä keskieuroopassa tuossa ennen v.1945

Ei ole poliittinen kysymys eikä edes talouspoliittinen kysymys pitää huolta kaikista ihmisistä, eritoten niistä, jotka eivät yksin siihen kykene.

Meillä täällä Paraisilla vanhusten asiat seisovat Odotan Lääninhallituksen- ja työsuojelupiirin lausuntoja asioista, joista olen edellisessä artikkeleissani kertonut.  Vasta lausuntojen jälkeen on jatkotoimenpiteiden aika.

Siis värillistä myöhäissyksyä kaikille. Saa provosoitua jos kerran provosoidaan...vai miten se oli.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

eaglesflysingly (nimimerkki)

"Kunnan- ja valtion tehtävä numero yksi, tärkein prioriteetti, on pitää huolta kaikista asukkaistaan ja ihmisistään." Olen kanssasi eri mieltä.

Ei kunnan tai valtion tehtävä ole pitää huolta kaikista ihmisistään. Pitäköön huolta itsestään, ne jotka osaavat ja pystyvät. Niistä lopuista kunnan ja valtionkin on syytä pitää huolta.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Niin siis takinkääntöpuolue RKP toimii seuraavasti:

1) RKP-puoleen paikallinen hallitus kertoo että rahaa on tänä vuonna 2,3 milj. ylijäämää ja ensi vuonna 6,5 miljoonaa. Ja että verotusta pitää leikata.

2) Teknokratia-RKP, lähinnä kaupunginjohtajan, RKPläisen Öhmanin johdolla, kertoo ettei rahaa ole. Viime valtuuston kokouksessa hän kertoi että ei voida tehdä sille asialla mitään, kun ei ole rahaa, että on vain yksi nuorisotyöntekijä jonka tehtävänä on huolehtia päihde- ja huumeongelmista, entisten viiden kunnan, eli 15.000 saaren alueella. Samasta syystä kotihoitoon ei voida antaa 200 €:n kuntalisää.

3) Sitten on RKPläinen kaupunginhallituksen pj., joka kertoo että ei voida leikata veroja, kun on taantuma tulossa.

Eli jokaiselle löytyy jokin "totuus", paitsi niille jotka katsovat että rahalla voidaan auttaa nuorisoa, lapsiperheitä ja vanhuksia.
Nämä asiat on varattu "vaalislogan-osastolle".

______________________________

Kokoomus myhäilee verhon takana ja jakaa Musta Pekka-korttejaan vasta vähän myöhemmin.
"Hoitoa kaikille - mutta voi, kun ei ole hoitsuja! - No kyllä jokainen yrittää parhaansa - Hellanlettas' sentään, onpa tuo kisu söpö!"

_____________________________

Keskustan edustaja puhui asiaa viime valtuuston kokouksessa. Ja muut keskustajan edustajat olivat yhtä mieltä hänen kanssaan.
Oli todella iloinen yllätys tämä heidän linjanvetonsa.

_____________________________

P.S. Uuden nettilehden perustamiskokous on ensi maanantaina, 17.11. klo 18.00
Lue lisää blogistani, joka ilmestynee muutaman tunnin kuluttua. Lähetän kyllä sitten vielä s-postikutsun kaikille.

Olisin lähettänyt kutsut aiemmin, mutta kun kaupungintalolla ei tiedetä uusien valtuutettujen s-postiosoitteita... Joo, toivon mukaan tietävät edes nimet, siis muiden kuin RKPläisten nimet. ;)

Henry

juhopaavola (nimimerkki)

Tapsa on näköjään itse sen verran öh. kypsässä iässä että tietää ettei itse joudu niitä velkoja makselemaan. Velka on velkaa eikä siitä retoriikalla miksikään muutu, ja kyllä ne peritään sitten lapsiltamme aikanaan. Mistä muuten olet saanut päähäsi että talouskasvu jatkuu? Teollisuus siirtyy sitä vauhtia Aasiaan ettei täällä kohta enää juuri kenenkään todellakaan tarvitse tehdä hikipäässä työtä, tosin ei sitten tarvinne syödäkään varmaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Tää koko maa on rakennettu velalla sitten viimeisen suuren kahinan. En todellakaan koe, että olisin vanhempieni ja sen ajan yhteiskunnan velkoja joutunut maksamaan. Siihenaikaan suhteellinen velka oli vielä suurempi ja se oli rehellistä rahaa. Saapamiehenä olen edellisiltä sukupolvilta.
Euroopan väkiluku romahtaa seuraavan 50-vuoden aikana niin, ettei tänne ruokaa tarvii tuodakkaan. Omat pellot riittää ja siellä kiinalaiset ja afrikkalaiset koneet korjaa satoa. Me vaan ilmaston lämmitessä rypäleitä popsimme. Ja rypäletuotteita.
Velkojen maksussa minua eniten ärsyttää, että sitä käytetään poliitisesti hyväksi. Kun nyt vielä on kunnilla ja valtiolla rahaa ja tiedämme, että parin vuoden sisällä sitä on vähemmän. Miksi ei voida laittaa peruspalveluja kuntoon. Silloin ne kestäisivät mahdolliset tulevat heikommatkin ajat. Nyt lainan korot ovat alhaalla ja lasku jatkuu. Taantuma tulee aivan varmasti jossainvaiheessa nostamaan korkoja huimasti. Ei silloin voi lainaa ottaa vaan on ajettava alas ne vähät, vielä olemassaolevat ja toimivat palvelut. Se, että tällaiseen tilanteeseen ei ajauduta vaan tietyt poliittiset ryhmät suorastaan pyrkivät siihen. Se on ihmisyyden kannalta ei toivottavaa. Suorastaan kuvottavaa.
Haluatko ihan varmasti lomautuksia ja supistuksia juuri silloin, taloudellisesti vaikeimmalla hetkellä esim. koulutoimeen, sosiaali ja terveyspalveluihin, vanhustenhoitoon, ymym.
Investointien oikean ajoituksen tarkalla määrittelemisellä säästettäisiin jo niin paljon, ettei velkaa enää tarvitsisi lisätä. Mieti miten Paraistenkin tämänvuoden investointeja olisi voinut siirtää tai jopa jättää toteuttamatta. Paljon seisoo tyhjänä, käyttämättömänä, tuottamattomana. No, monumentteja sitten kyllä riittää.
Vanha olen ja todella omien velkojeni maksaminen tekee tiukkaa. Ei ne kuitenkaan jää kenenkään muun maksettaviksi vaikka lähtö suureen ja tuntemattomaan alkaisi heti.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Niin, vanhusten kohdalla meillä on kunniavelka maksettavana, mutta jotkut oikeistopiirit, eivät kaikki onneksi, haluavat unohtaa tämän kunniavelan.

Vaikka olen sen usein sanonut, haluan vielä kerran sen sanoa:
Meitä edeltävät sukupolvet taistelivat kovasti sen eteen että meillä olisi paremmat lähtökohdat kuin heillä.
Me olemme heille tästä syvässä velassa ja nyt näyttää siltä, että oikealla laidalla esiintyy yhä enemmän rintamakarkuruutta kun näille vanhuksialle pitäisi maksaa tämä velka.

Minun kirjoissani nämä rintamakarkurit oval epäisänmaallisia luopioita, jotka eivät ajattele mitään muuta kun itseään, tässä ja nyt.
En toivo kenellekään mitään pahaa, mutta toivon että nämä egoistiset selkärangattomat elementit heräävät mahdollisimman pian ja oppivat ymmärtämään mitä ovat tekemässä.

Vielä heillekin joskus vaihdetaan vaipat - jos vaihdetaan. Sen he päättävät itse. Tässä ja nyt.

Henry, vihainen viherpiipertäjä

juhopaavola (nimimerkki)

Suhdannepoliittisesti olisi tietysti ehkä viisastakin käyttää nyt rahaa, etenkin sellaisiin kohteisiin jotka tuottaisivat mahdollisimman paljon työtä. Lomautuksia ja irtisanoisia pitäisi tietenkin välttää viimeiseen saakka nykyisessä tilanteessa. Sen sijaan minun mielestäni ei pitäisi luoda mitään menoautomaattia ennen kuin rahoitus sille on löydetty jostain muualta.

Mitä tulee taas noihin sukupolvisiirtymiin niin sanon vain että maailma on muuttunut emmekä voi enää lähteä siitä että talouskasvu nollaa velat tulevaisuudessa, vaan käy äkkiä niin että joudutaan leikkaamaan korkojen kanssa jos on sitä velkaa.

Itse en ole varsinaisesti vasemmistolainen mutta ymmärrän hyvin että joku haluaa käyttää resursseja toisella tavalla kuin minä. Itse voisin esimerkiksi poistaa pakkoruåtsin ja vapauttaa näin helposti resursseja johonkin parempaan tarkoitukseen.

Mitä tulee niihin kiinalaisiin ja afrikkalaisiin koneisiin jotka korjaavat täällä rypäläleitä tulevaisuudessa niin.. en ole ihan noin optimistinen.

Toimituksen poiminnat