totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Annoin ääneni vaaleissa,en silti vaikene

No,vaalit on sitten ohi. Tulin sentään valituksi. Tosi täpärästi.

Totuudenpuhujastahan ei pidetä. En kuitenkaan vaikene tulevaisuudessakaan. Vanhainkodin asiatkin on vielä kesken. Tiedä missä näytellään loppunäytös. Hyvä vaan, että asiat tulevat selvitetyksi perin pohjin ja rikokset tulevat paljastetuiksi.

Pahasti näyttää siltä, että joku, kuka vesseli liekään lautakunnasta on antanut laitoshoidon jotajalle toiminta ohjeen, että muistutuksen tekijä pitää kutsua julkisesti haukuttavaksi ja nöyryytettäväksi. Tää tapahtu jo ennen ku lautak. sai aian käsiteltäväkseen. Muistan eräänkin kommentin kuten muutkin ltk:n jäsenet, "toimenpiteisiin on jo ryhdytty". Tämä tunteeton ihmiskasvoinen on sitten asian delegoinut osastonhoitajalle joka toimeksipani nöyryytysnäytelmän. Jää tuon nöyryytetyn asiaksi hakea oikeutta. Sen hän on luvannut tehdäkin.
Minulle ei vaan vastata suoraan vaan valehdellaan ettei sellaista ole ollutkaan, en voi muuta tehdä. Politiikan avoimmuus- ja läpinäkyvyysvaatimukset ei toteudu. Uskon jo Henryä. Jonkinlainen Valtaklikki tai aluemafia kai näitä asioita sittenkin hoitaa.
Heitteillepanoasian kuuluu meille kaikille.
Tulen edelleen jatkamaan työtä mikäli näen ihmisarvoa loukattavan enkä aio enää edes pyrkiä asiaa sisäpiirissä kauniisti selvittämään kun se piiri on vaan täynnä petosta, vaikenemista, peittelyä ja vastuuttomuutta. Koska lakimme ovat hyviä olkoon niiden toimeenpanokin oikeallista. Ihmisyys ei ole puoluesidonnainen asia. Se kuuluu kaikille. En ole kiinnostunut omaa egoani nostamaan, se on riittävän suuri ja kestää kyllä.

Vaalibudjettini oli nolla ja nollassa se pysyykin. Sain sillä yhden äänen Länsi-turunmaan kaupunginvaltuustoon. On mukava selvittää mitähän muut ovat yhdestä äänestänsä siellä maksaneet.Näette sitten blogissani edstajien rahoituksen koska julkisia asiakirjoja aikanaan ovat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän harry2008 kuva
Harri Koski

Jotenkin vaikuttaa tämä julkinen tarkasti kerrottuun ja tiettyyn henkilöön kohdistuva syyttely ilman julkista näytöksi kelpaavaa olevan vasemmistolaisille tyypillistä. Tämä ei todella eroa sodan jälkeisestä koohottamisesta, jossa eräs kommunistien valtaama valtion instanssi vangitsi ja piti selleissä kuukausitolkulla syyttömiä ihmisiä pelkästään siksi, etteivät nämä alistuneet sortovallan alla.

Lain varjolla on helppo päästellä mitä tekstiä tahansa, jos vastuuta pakoilee.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Harri Koski!

Tällä asialla on monta todistajaa, suunilleen koko työvuorossa ollut henkilökunta.
Tapani tekee aivan oikein kun hän tekee tästä rikosilmoituksen.

Siis asiahan ei ole niin, että kansalaisen/työntekijän pitää saada oikeutta jostakin eettisistä syistä tai inhimmillisistä syistä, tai että anteeksipyyntö silottaa kaiken.
Toki anteeksipyyntö johdolta auttaisi yksilöä, mutta se ei tee tehtyä tekemättömäksi.

Asia on siten, että kun viranomainen rikkoo lakia, hänet pitää laittaa tästä vastuuseen. Ei eduskunta säädä erikseen "Heti raastupaan"-lakeja ja "Katsotaan nyt eiköhän tämä tästä selviä"-lakeja.
Eduskunnassa tehdään lakeja joiden noudattamatta jättämisestä seuraa rangaistus.

Selveentääkseni tätä: Jos minä ryöstän pankin ja poliisi tai "venyvä ja vanuva oikeudentaju" sanoisi; "Palautapa rahat Henry, niin eiköhän voida sitten taas jatkaa. Käyt vielä pankkivirkailijan luona pyytämässä anteeksi ja kerro ettet sinä sitä oikeasti tarkoittanut..."

Laki on laki. Pallo jalkaan jos laki niin määrää, -kele. En minä näe suurta eroa huume-hörhöjen tekemissä rikoksissa tai korkeaan asemaan pantujen "oletetusti selväpäisten" ihmisten tahallan tekemien 'lainrikkomusten' välillä.

___________________________

Tapanilla ja minulla on yhteinen historia erään toisen mätäpesäkkeen tutkinnassa/paljastamisessa, joskin asia tuli lopulta esiin kolmannelta taholta.
Poliisi on tutkinut asiavyyhteä kohta 10 kk nimikkeellä petos ja todisteita on pilvin pimein. Voit uskoa ettei poliisi tutki pelkkiä huhuja.
Tämäkin tutkimus, ennenkuin se vietiin poliisille, yritettiin painaa villasella kuukausien ajan.
Ja mitä tulee siihen, voinko tätä kertoa tässä: Olen käynyt poliisilaitoksella erikseen tätä kysymässä ja he kertoivat että asiakirja (jonka minulle antoivat) joka kertoo että asiaa tutkitaan petoksena, on julkinen asiakirja.
Voin vaikka tapetoida huoneeni tämän asiakirjan kopioilla.

Yleisesti ottaen, kunnan pääsaarella on korkeampien virkamiesten keskuudessa käsitys, että tsaari elää vielä.
Jos Kokoomus/RKP todella olisi Lain ja Järjestyksen kannalla, voisimme nopeasti yhdessä hävittää monia käärmeenpesiä.
"Lisää talousrikospoliiseja ja heille resursseja!" voisi olla se yhteinen slogani jonka alle ryhmittyisimme kaikki!
Mutta arvaa mitkä puolueet lipeävät kerta toisensa jälkeen tästä vaatimuksesta? Jos et tiedä, voit kysyä suoraan poliisilta. He tietävät, mutta eivät voi ottaa asiaan kantaa virka-aikana.

P.S. Kunnan nykyinen nimi on Länsi-Turunmaa, mutta voisi yhtä hyvin olla Villi Länsi. Kyllä täällä meininki on aikamoista. Toisaalta olen nähnyt aivan samoja asioita eri puolilla Suomea asuessani.
Pelokkaiden hiirten hyssyttelyä, Vallan suojelemiseksi, jotta aurinko edelleen paistaisi heidän pikkuporvarilliseen hiirenkoloonsa.

Viimeiseen lauseeseesi toki yhdyn. Tosin en ehkä siten kuin Sinä sen tarkoitit.

Henry

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Juu, unohdin kertoa, että slogani ”Lisää talousrikospoliiseja ja heille resursseja!”, kuvastaisi pelkkää säästöä.
Jokainen talousrikospoliisi tuo yhteiskunnalle 12 kertaa enemmän rahaa kuin mitkä ovat hänen aiheuttamat kulut.

Tässä on vielä toinen aspekti:
On väärin rehellistä yrittäjää kohtaan, että hän joutuu kilpailemaan sellaisten hämäräyrittäjien kanssa, esim. rakennusalalla, joiden koko businessidea perustuu filunkiin ja petokseen.

Joten mennäänpä heti yhteisiin säästötalkoisiin, vaalitaan rehellistä yrittäjyyttä yada, yada...

Henry

Käyttäjän harry2008 kuva
Harri Koski

Henry, Sinä olet minun käsittääkseni esittänyt kantasi asiallisesti ja hyvää "journalisti"tapaa noudattaen; siksi otan esittämäsi taustan riittävänä todisteena. Eikä tuo rikosilmoitus tai sen yhteydessä esitetyt todisteet ollet minun purkaukseni syy vaan eräiden viittausten epämääräisyys ".... on ILMEISESTI antanut ..." , ... en voi väittää, ennenkuin...." Olen itse käräjäoikeuden ex-lautamies.

Asian toinen puoli, miksi puutuin kirjoitukseen, on törkeä kielenkäyttö "roistomaisuus, ., paholainen" Jos tämäntapaisia tekstejä alkaa tulla runsaasti meidän molempien käyttämään sähköiseen mielipidelaatikkoon, saattaa glogijärjestelmän ylläpitäjä ruveta tekemään joitakin rajoittavia toimenpiteitä, esimerkiksi muutamien muiden käyttämiä ennakkotarkistuksia. Kaikenlainen ennakkokäsittely paitsi hidastaa viestin läpimenoa, mahdollisesti on vapaata puheoikeutta heikentävä seikka. Minua itseäni se ainakin haittaisi, voin siis hyvällä omatunnolla sanoa, että oman etuni takia en halua muiden aiheuttavan haittaa.

Tekstin sisällön moralinen puoli (sanavalinnat, ym) ovatkin sitten asia, josta saattaa helposti tulla eipäs-juupas kina; en ajatellut sitä eipäs-juupas-keskustelua ruveta jatkamaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kiitos Harri kommentistasi. Samoin kiitos siitä että vertasit minua Valpoon etkä Ohranaan (Suomen sisäiseen poliisiin vv.1918-1944) Edes minä en ohranankaltaisiin tekoihin kykene.
Kun asiat ajautuvat siihen pisteeseen että tämän demokratian valitsemilla luotamusmiehillä, jotka toimivat virkamiesten toimintaa valvovassa elimessä, ei ole enää mahdollista saada vastauksia kysymyksiinsä, on valittava toinen toimintamalli. Äärimmäiseen pahuuteen on vastattava olemalla vielä pahempi. Varmaan ymmärtänet, että kielenkäyttöni ilmaisee avointa haluani päästä oikeuden eteen vastaamaan sanomisistani. Vasta siellä minulla on mahdollisuus esittää ne tosiseikat, jotka kirjoituksessani olen esittänyt. Enhän toki sielläkään ole vertaisteni tuomittavana vaan joudun tyytymään hyvin yläluokkaisen tuomarin tutkittavaksi. Eiköhän oteta täälläkin käyttöön kunnon Amerikanmalli, jossa päätökset tekee iso sattumanvaraisestivalittu lautamiesjoukko, vertaisiani ihmisiä. Se, että et siedä vasemmistolaisuutta kuvastanee sitä, että et hyväksy Suomenkaltaista demokratiaa. Opposition, joka puuttuu rakkikoiran tavoin epäkohtiin, olemassaolo on demokratian toteutumisen ehdoton edellytys. Kaipaatko Francon tapaista- tai kenties aivan Stalinistista diktatuuria. Haluatko rajoittaa minun sanomisiani koska et pidä niistä. Toki myönnän kielenkäyttöni kohtuuttomuuden mutta halu tulla oikeinymmärretyksi on ylivoimainen. En ole tottunut elämässäni toista poskea kääntämään. Ei posket sellaista kestäisi.Sen jo käsitykseni hyvän jumalan olemassaolosta tai olemattomuudesta kieltää. Vastaan sanomisistani. Mieluummin mahdollisimman arvovaltaisella areenalla. Kunhan saisin muutkin vastaamaan sanoistaan ja teoistaan. Uskon kuitenkin jotenkin lapsellisesti, että meidän demokratiassamme on mahdollisuus saada oikeutta. Ei sitä kuitenkaan saa ilman toimintaa. On sittenkin parempi sanoa rumasti ja provosoivasti kuin olla hiljaa hyväksyä vaan kaikki vääryydet.En voi hyväksyä vanhojen, avuttomien jo panoksensa yhteiskunnan rakentamiseenantaneiden unohtamista ja heille tuottamuksellisesti auheutettuja kärsimyksiä etenkin kun se ei ole tarpeen tai taloudellisesti välttämätöntä. Kyllä minunkin vilpitön halu on, että voisimme hoitaa erimielisyytemme avoimesti ja rehellisesti päättävissä elimissä. Paraisilla se on kuitenkin mahdotonta. Olen valmis nousemaan barrikaadeille ja vaikka häviämäänkin jos se johtaa ihmisyydenkannalta hyvään ja oikeudenmukaiseen tulokseen. En pyri omaa egoani kasvattamaan vaan saamaan ihmisyyden ja heikommista huolenpitämisen arvostetuksi. Ja jos siinä karrikoitu kieli voi auttaa käytän sitä. Jos teen väärin on oikein että kärsin rangaistukseni. Jos provosoidaan ei pidä provosoitua. Ihmisyys ei ole poliittinen asia vaan kuuluu katsantokannasta riippumatta jokaiselle. Poliittisesti voidaan sitten päättää esim. syötetäänkö vanhuksille filettä tai jauhelihaa kunhan se on hyvää, ravitsevaa ja ennenkaikkea on joku joka välittää ja syöttää.

Käyttäjän harry2008 kuva
Harri Koski

En syyllistänyt sinua tekoihin, yritin viitata siihen, että epäoikeudenmukainen teko tavasta riippumatta ei ole ainakaan eettistä. Vertaus oli minulta ontuva, myönnän; kiihdyin liikaa enkä odottanut 10:een laskemista, sorry!

En myöskään, kuten varmaan huomait, moittinut asian viemistä poliisin tutkittavaksi, mutta julkisesti käyttämäsi pari nimitystä rassasivat. Enkä kommentoinut myöskään sitä hetkeä, kun olit vastakkainen haukkujan/moittijan kanssa nenäkkäin.

Tuo "yläluokkainen" tuomari voi kyllä kuvata tuomarikunnan asennetta muihin, mutta yhteiskunnalliselta taustaltaan siellä on myös SDP:tä ja VAS:a aatemaailmaltaan suuntautuneita. Kun Espoo on melko suuri paikka, harvoin kantaja ja tuomari edes tietävät toisistaan mitään ennestää. Rikosoikeudessa tilanne on toki sama, samata "ahkerat" asiakkaat ilmestyvät jatkuvasti saliin, mukanaan pitkä "ansiolista". Lautamiehet (vaikka poliittisia taustaltaan) ainakin minun kokemukseni mukaan pystyvät toimimaan "kansan silmänä", itse istuin parissa kokoonpanossa, jossa meitä vaihdellen oli "laidasta laitaan", eikä minun porvallinen taustani lainkaan häirinyt kolleegaani, joka on täällä tunnettu VAS:n luottamushenkilö.

Myönnän, että pikaistuksissani otin liian kärjistetyn asenteen, sammala syyllistyin KAIKKIEN VAS:n kannattajien syyttelyyn, perua enpysty, mutta todella pahoittelen ...

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Uskon sinun olevan vähintäänkin yhtä hyvä ihminen kuin minä. Myönnän myös provosoineeni ja kielenkäyttöni oli kohtuutonta. Siivosin sitä artikkelissani.
On kuitenkin äärimmäisen hienoa, että voin näinkin oikeistolaisen lehden plogissa esiintyä niin vasemmistolaisesti, niinkuin toivoit, edelleen ilman sensuuria. Kiihdyin minäkin kommentistasi kun sen luin.
En täällä halua virkavaltaa sekoittaa asiaan enkä alentaa tai rangaista jotakuta. Täällä vaan asiat eivät muuten etene. Katsoppa vaikka Länsiturunmaan vaalitulosta niin varmasti ymmärrät ettei tietyn ryhmittymän tarvitse käydä kenenkään kanssa vuoropuhelua. Tosin kuntalaiset ovat sen näin halunneet olevan.
Silti taistelen omien arvojeni puolesta jatkossakin.
kiittäen palautteesta.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Juu, täältä löytyy Janne Ahosen kirjoitus samasat asiasta:

http://janneahonen.blogit.uusisuomi.fi/2008/10/26/...

Janne Ahonen on/oli Keskustapuolueen kandidaatti Länsi-Turunmaalla ja ammatiltaan työturvallisuusasiantuntija.

Kirjoitus on mielestäni hieno ja asiallinen.

Henry

Arja Söderholm (nimimerkki)

Onnittelut Tapani Niemelle valuustoon valituksi tulemisesta. Valtuustossa tarvitaan ihmistä. Mihin tämä maailma menisikään, jos ei ole turvallisuutta luovia ihmisiä. Syrjäytetyt ihmiset eivät ole mitään strategisteille, visiönääreille, tavoitteiden asettajille, päämäärien asettajille, globalisaationääreille, tehokkuusnisteille, tilastonisteille, keisaristille ja muille liturgisteille. Ehkä nistit ovat lukeneet läksynsä hyvin, mutta unohtaneet siinä lukiessaan, että ihminen on. Vihan yhteisöt lisääntyy ilman nistien vastavoimaa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Suuret kiitokset. Tiukalle se meni. Jotenkin sen kyllä etukäteen aistikin. Ei totuudenpujia ole koskaan rakastettu.
Ei saisi häiritä ihmisten itselleen ja ympärilleen luomaa rauhaa ja keinotekoista turvallisuudentunnetta.
"kyllä meistä huolta pidetään, kelmejähän päättäjät on mutta kyllä ne hoitaa kuitenkin asiat" näin ihmiset ajattelee. "Mitähän nuokin luulee olevansa kun kehtaavat väittää, että meillä täällä muka, esim., vanhuksia huonosti hoidettaiiin, ei meillä, ehkä jossain Tampereella ja muualla"
Valtakunnantasolla sama. Ei meidän junat suistu, ei meidän ydinvoimalat voi possahtaa, ei meillä ihmisillä niin kauhean kurjasti mene, kaikista pidetään huolta, ei meillä voi olla terroristeja, jne. kuitenkin kun katsoo arkea niin juuri noita kaikkia meillä tapahtuu. Juna,auto,huume,ampumiset, köyhyys, ym. onnettomuudet ja välinpitämättömyys.
Freudilainen suojakeino on kieltää kaikki ja vastustaa kaikkea, jotka muuta väittävät. Jos hyväksyy, että järjestelmä on vinoutunut ja epäinhimillinen joutuu hyväksymään samat piirteet itsessänsä. Ja kun aikansa valehtelee itselleen se muuttuu totuudeksi.
Kiitän sinua todella aidosti siitä tuesta ja uskalluksesta, jota olen sinulta saanut kun näitä asioita olemme penkoneet. Toivon, että olet mukana myös uudessa sos.ja terv.lautakunnassa. En kyllä anna periksi ja muuta itsestäni mitään. Vaikka kaatuisin. Se tunne sisälläni kun tietää saaneensa aikaan jotain hyvää ja inhimillistä on kuitenkin se suurin voima ja onnellisuuden lähde. Jo se, että uskaltaa "pahaa" vastustaa jalostaa meitä vaikka ei se jalustalle johdakkaan. Toiminta ihmisyyden ja ihmisarvoisen elämän puolesta kannattaa sittenkin.

Siis vielä lämpimät kiitokset sinulle ja syysterveisiä koko perheellesi.
Tapani

Toimituksen poiminnat