totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Lupasin vastatata kun asiat alkavat selkiytyä

Moi kaikki Bloggarit.

Paraisten vanh.kodin asiat alkavat vähitellen selvitä. Katsokaa vaikka 25.10. Turun Sanomissa olevaa "avoimet työpaikat- osastoa." Ewa Gerkman, laitoshoidon johtaja, on lupautunut laiminlyöntien vastuunkantajaksi. Ei kyllä ilmoittanut miten. Todennäköisesti piiloutuu isojen vahvojen tukijoidensa selän taa. Ei se voi käydä niin. Onko vanhainkodissa tieten, tarkoituksellisesti ja tuottamuksellisesti aiheutettu jo vuosien ajan hirveää, sekä henkistä-,että fyysistä tuskaa vanhainkodin asukkaille? Ajatelkaa, että vuosien ajan 30 vanhusta on Perjantaista klo15.00 lähtien maanantaiaamuun klo seitsemään hoitanut vain 2 hoitajaa, joista vähintään toinen, yleensä molemmat ovat olleet hoityöhön epäpäteviä. Eikä aina edes tämä miehitys ole ollut täytettynä vaan siinä on ollut vajausta. Öisin tällaisella osastolla on ollut vain yksi hoitaja. Ja tämä on vasta jäävuoren huppu. Onko kenties haluttu hoitaa lisääntyvää vanhusten tulvaa saattamalla  tuottamattomat vanhukset ennenaikaiseen hautaan? Minusta vanh.kodin toimet täyttävät kaikki tuottamuksellisen heitteillepanon piirteet. Samalla  on ilmoitettu, että  on kyllä ollut riittävästi budjettivaroja, jotta asiallinen hoito olisi ollut mahdollista järjestää. Selvitystyö lienee muiden tahojen asia. Heillä on siihen virkamiehinä oikeus ja ihmisenä suorastaan velvollisuus.  Asianomaisten tulee itse vetää johtopäätöksensä,. Johtopäätökset kyllä joka tapauksessa tullaan vetämään kunhan lääninhallituksen ja työsuojelupiirin raportit julkaistaan. Pidän henkilökohtaisesti huolen, että ne julkaistaan.

Mikään vanhusten laitoshoidossa ei tule muuttumaan niinkauan kuin asioiden annetaan olla ennallaan. Muutosta on tapahduttava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Terve Tapani!

Ei ne ketään palkkaa. Panevat aina ilmoituksia ennen vaaleja. Ne signaloi kuinka tehokkaasti ne hoitavat asioita.. Ja sitten kun haastateltavat tulevat paikalle, he huomaavat, ettei kuntalisää makseta. No, maksetaan kai vuoden alusta, koska valtio alkaa maksamaan, kun myös Paraisen saaret saivat 'saaristostatuksen'.

Puuhastelen tääsä muutaman muun kanssa nettilehteä. Siinä saa kirjoittaa kuka vain ja mitään sensuuria ei ole.
Toivon että Sinä ja Sinun kaverisi ovat mukana kirjoittelemassa.
Vaikka lehti on puoluepoliittisesti riippumaton, se ei tarkoita sitä, etteikö puolueet voi siinä julkaista esim. budjettivaihtoehtoa jne.
Toivon että Sinäkin näet tällaisen täysin vapaan median hyvät puolet. Niin minä kuin myös Sinä, olemme tapelleet erilaisten medioiden kanssa ja yleensä valoarat faktat, vaikka on mustaa valkoisella, julkaistaan vasta joskus, sivun 17 alareunaan piloitettuna.

Eli olet tehnyt hyvää työtä paljastaessasi taas yhden mätäpesäkkeen, ja tämä tapaus Smirnoff, josta aiemmin mainitsit, on myös yksi suurimpia jarruja meidän nuorisoprojektissa.
Tavataan ja jutellan, jos Sinulle sopii, vaalien jälkeen. Onko Sinulla vinkkiä hyvistä vaalivalvojaisista? semmoisen mihin voisi ottaa vaimon mukaan. Jos on, niin lähetä s-postia tai soita. Sinulla lienee minun numeroni?

Henry

Toimituksen poiminnat