totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Moi arvoisa Henry. Paraisilla ei piitata vähäosaisista. Olethan huomannut miten tuo mainitsemasi atk-hanke etenee eli siis ei etene. Meitä on vain kaksi vas. edustajaa, joten painoarvommekin on melko kevyt. Jos saamme lisää edustajia niin sitämukaa asemammekin ja ne arvot joita edustamme saavat painoarvoa.

Valtuusto jo kauan ennen nykyistä päätti don Quiotemaisesti liittää Paraisen Turunseudun vesihankkeeseen. Näitä ritareilla on vastuu. Nyt yritän vaan päätöksilläni kannattaa sellaista vaihtoehtoa, joka minimoisi tuon aikaisemman päätöksen mittavat vahingot. Ihmiset kuitenkin ovat taas valinneet nykyiseenkin valtuustoon samat ritarit ja tottavie turnajaiset jatkuvat samanlaisina. Puusillallahan ne olisi hyvä pitääkin. Eihän sillä muutakaan tee. Johtaakin ei mistään ei mihinkään. Sen hinnalla Paraisilla ei olisi koskaan hoitajapulaa. No ehkäpä sitten kuitenkin ne turnajaiset.
Keskustelimmehan jo kolmisen vuotta takaperin em. henkilön konnuudesta. Silloinhan totesimme jo väärinkäytöksiä olevan. Emme vaan löytäneet selviä näyttöjä koska itsekkin lähdin em. yhdistyksestä pois.
Mutta se totuushan taas toteutui että kun noin pässille antaa lisää liekaa niin itsensähän hän siihen hirttää. Masentaa vaan, että kaikkia taustatekijöitä, joomiehiä ja naisia ei aseteta vastuuseen. Toivottavasti usko oikeuslaitokseen saa katetta ja tämä kavaltaja tuomitaan raskauttavien asianhaarojen vallitessa. On väärin varastaa rikkaalta mutta on jumalattoman väärin varastaa köyhältä.

Siitä toisesta asiasta:
Kyllä tässä kunnassa riittää sarkaa näiden päättäjien tekemisiä seuloa.
Kestän kyllä sen että minun sanotaan likaavan omaa pesääni kun puutun kunnan tekemisiin ja tekemättäjättämisiin. Jos kuitenkin pesä on on jo täynnää tätä sontaa, se on parempi kaataa nurin ja putsata kunnolla sekä yrittää korjata se ehoksi. Paraisten henkilöstöpäällikkökin on kieltäytynyt mitenkään selvittelemästä näitä vanh.kodin henkilöstöasioita.
Just viimevuonna sosiaalipuolella tehtiin merkittävä organisaatiouudistus. Tässä uudistuksessa tuli uusia johtajanimikkeitäkin. Rahat ja korkea virkanimike kyllä kelpasivat. Mikähän olisi riittävä syy, jotta motivaatio vastuunottamiseen myös kasvaisi. Salailu, valehtelu, kaiken tiedon pitäminen pimennossa on käsittämätötöntä. Edes minulle  sos.lautakunnan jäsenenä ei anneta tietoa, ei millään. Ja mikä kauheinta vanhusten- ja hoitohenkilökunnan olot käyvät entistä raskaammaksi.

Tarkoitukseni on että hoitajia palkataan lisää niin paljon, että hoitosuositukset täyttyvät. Kaikille maksetaan 120 euroa kuukaudessa parempaa palkkaa eikä tämäkään riitä jos työskentelyolosuhteet eivät ole inhimilliset. Näin tehdään naapurikunnissakin. Myös johto-ja työnjohtoporras kaipaa syvällistä itsetutkiskelua ja ehdottomasti ulkopuolista selvittäjää. Muuten asiat jäävät edelleen pahasti solmuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Moi Tapani!

Vesihankkeesta: Kaupunki on valmis hyssyttelemään muutaman miljoonan lisälaskun johonkin pimeään komeroon.

1) Meillä on päätös että vaadimme ulkopuolista selvittäjää asiassa.

2) Asiasta josta puhumme, tutkitaan petoksena poliisin toimesta. Siis työttömiltä varastettiin/kavallettiin rahaa yli 10.000 € edestä. Lisäksi he jäivät kiinni asiapapereiden väärentämisestä, edun saamiseksi työvoimatoimistolta.

3) Mitä tulee vanhustenhoitoon, tästä asiasta pitäisi nyt saada dokumentteja. Tiedän että salassapitovelvollisuutta on rikottu, mutta kun asiasta yrittää saada lisää selvyyttä, he, lue: RKP ja heidän apupuolueensa, vetoavat juuri (sic) salassapitovelvollisuuteen.

4) Myöskin ulkoistamisessa on aika ihmeelliset ympyrät. Luottamusmiestä ei tunnustettu, asioista puhuja sai kenkää jne.

Muutenkin allekirjoitan kaikki asiat mitä yllä kirjoitit.

Henry Björklid, ikivihreä kaislahurri

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Se toinen vaihtoehto, että kaivo joka pihalle ja hirvee säästökuuri vedelle ovat maapallomme pelastumisen kannalta toivottavia. Ei se kuitenkaan enää käy. Ihmiset eivät siihen suostu. Mummo nostamassa taajamissa vettä kaivosta on ollut ja mennyt idylli. Ei ajan ratasta onnistu taaksepäin kiertää vaikka se tarve olisikin. Suurimmat hölmöydet ovat jo tehty. Valitettavasti.

Muutenkin vastustan jyrkästi ultimultivihreää fasismia, kuten muitakin fasismeja.

Kammoni vihreää fasismia kohtaan sai alkunsa joku vuosi sitten kun sain kuulla että silloinen sosiaalitantta Helena Smirnoff halusi sotkea köyhät todella maan mutiin. Kun köyhä, sairas ihminen kävi hänen luonaan sosiaalitoimistossa anomassa suurimpaan hätäänsä polttopuita niin hän kehoitti näitä onnettomia menemään kaatopaikalle, josko sieltä poltettavaa löytyisi. Eli rautakoukku käteen ja kokopäiväisesti odottamaan seuraavaa roskakuormaa löytyisikö sieltä tarpeellista. Aivan kuten esim. Brasilian suurkaupunkien köyhä väestö tekee. Ja löydökset sitten repussa kotiin sieltä jostain mustfinnin selän takkaa. En uskonut, joten tilasin ajan Helena Smirnoffille ja esitin hänelle pyynnön saada polttopuita edes kuutio ensihätään. Ja todentotta, hän käski minun mennä kaatopaikalle odottamaan ja jätteitä penkomaan, josko sitten sieltä tarvitsemani löytyisi. Ilmeisesti tuon tärkeän rautakoukun jolla paskoja penkoisin olisin myös kaupungilta saanut. Oli väärin varata aika sosiaalitoimistosta ilman tarvetta mutta en voinut muullatavoin uskoa kuulemaani ihmisarvon lokaanpolkemista todeksi. Mihin me oikein ollaan menossa? Kriminalisoidaanko köyhyys lähitulevaisuudessa?
Tämä episodi sai minut ikiajoksi suhtautumaan multivihreisiin ajatuksiin, joita sinun taustaryhmäsi esittää, äärettömän kyynisesti ja suurella inholla. Edes kaikkein raakalaismaisin, ahnein, piittaamattomin ja julmin riistäjäporvari ei tällaiseen ihmisen ja ihmisarvon maahanpolkemiseen kykene. Etenkin, kun syynä on pelkästään se, että ihminen on köyhä. Vihreät ajatukset eivät ole jonkun erityisryhmän etuoikeus, ne on oltava joka ihmisellä mukana. Kyllä kuitenkin nykyajassa mummon pitää saada pumpulla puhdas vesi sisälle. Autot voisi kieltää. Jalan ja hevospelilläkin pääsee eteenpäin. Vaikkapa Houtskäristä tänne kaupunkinsa keskustaan asioille. Kahdenviikon eväät vaan mukaan. Viikko suuntaansa. Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiper...

Vastustan kaikkea ulkoistamista. Poikkeuksena kyvyttömät, piittaamattomat ja täysinvastuuntunnottomat virkamiehet ja -johtajat. Ulos, kauas. Vain menolippu mukaan. Eväsreppunsa he voivat täyttää vaikkapa kaatopaikalla. Koukkuja riittää.

Yhdistysasiassa toivon, että kukaan vääryyksistä vastuussaoleva ei välty tuomiolta. Työvoimatoimisto ei saa, eikä yhdistyksen hallitus, painaa mitään asiaa villaisella. Kuten sanoin, kaikki rosvot kiinni ja linnaan.

Ainoastaan vanhainkodin asukkaiden henkilökohtaiset asiat ovat salassapidettäviä. Tosin Paraisilla kaikki vanhustenhoitoon liittyvät asiat ovat salassapidettäviä. Minulle ei edelleenkään ole annettu mitään tietoa vanhainkodin asioista. No muutamaa emävalhetta lukuunottamatta.

Tosin minulle on kerrottu paristakin tiedonjulkistamistapahtumasta vanhustenhuollossa.

Paraisten vanh.kodin joukko oli retkellä ihan ihmisten ilmoilla. Makeaa syötävää oli tarjolla. Mummo sitä pyysi, hyvältähän makea dementikonkin suussa maistuu, hänelle huudettiin vastauksena, että ei tuolle saa antaa makeita kun sillä on niin paha diabetes. Sen kuuli kyllä kaikki ympärilläolevat vieraatkin ihmiset. Samoin kai kävi vaarille joka juotavaa pyysi ja jonka eturauhasvaivat tulivat kaikille selviksi.

Ikävä tapaus myös korviini saatettiin kun joku onneton Paraisilla hankkiutui raskaaksi keinohedelmöityksellä. Sekin oli koko kylän tiedossa hyvin nopeasti.

Salaisten asioiden vuotamisesta, ennen kuin edes lautakunta sai tämän salaisen asian käsiteltäväkseen, ei minulle kerrota. Ei myöskään kuka antoi toimenpidemääräyksen mitä tälle luottamuksellisen valituksen tekijälle tulee tehdä. Vastatkoon sitten läänin poliisiosastolle.

Toimituksen poiminnat