totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

HS:n MERITUULI SAIKKONEN LYÖ RASISMISSA MUSTIMMANKIN, hehheh, PERSUN.

Mukavaa taas palata teidän verbaalivääntäjien pariin. Ei huolinut piru minua kun kiirettä ei kuulemma ole.

HS:n toimittaja MERITUULI SAIKKONEN kirjoittaa 27.10.-10. lähes puolensivun artikkelissaan kuinka Helsinki on taas ylittänyt sosiaalibudjettinsa ja aidosti pahoittelee sitä, että Suomen lain mukaan H:gin valtuuston on annettava lisää rahaa sosiaalipuolen budjettiin ja huolehdittava nuoristaan, vanhuksistaan ja nälkää- sekä puutettakärsivistään sekä erityisesti lasten päivähoidosta ja lastensuojelusta.

Hänen mielestään rahat pitäisi käyttää paremmin. Hän itse ehdottaa; alla suora lainaus häneltä.

" summalla muuttaisi nykyisen metron automaattimetroksi,

rakentaisi Helsingin keskustan alle huoltotunnelin tai remon-

toisi puolenkymmentä koulua"

 

Hän ilmeisesti unohti mainita, että rahalla saisi myös 700m moottoritietunnelia, kaksi kerrosta lisää uuteen musiikkitaloon tai se voitaisiin myös käyttää kansanedustajien kulukorvausten korottamiseen. Toki muitakin järkeviä ja harkittuja käyttökohteita rahalle loytyisi. Annetaan se vaikka Kreikalle lahjana.

Ilmeisesti hänen mielestään lapset ja vanhukset voitaisiin jättää tylysti heitteille. Tosin jos lapsia ja vanhuksia ei ruokita eikä juoteta ei tule roskiakaan, vaippojakin kuluisi kummallakin hyvin vähän, joten tuo jätetunneli H:gin allakin olisi tyhjän panttina. Nooh Hesarinhan sinne voisi tiputtaa, kiertoon.

Toivon aivan vilpittömästi ettei Merituuli siirrä omaa arvomaailmaansa lapsilleen, aivan oman vanhuutensa vuoksi. Hän kylläkin itse uskoo ettei koskaan sairastu, vanhene, tuskin kuoleekaan. Ei sitä kuitenkaan koskaan tiedä.

Se avoin rasismi ja viha apuatarvitsevia kohtaan, joka kirjoituksesta huokuu on jopa HS:n linjalle käsittämätön.

Eiköhän tuo jo täytä rikoslakimme viharikoskäsitettä. Yllyttäminen kansanryhmää kohtaan.

Varokaa Perussuomalaiset tätä toimittajaa, pohjia rasismissa ei ole vielä nähty.

 

Pitkää ikää sinulle Merituuli ja ennenkaikkea terveyttä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Toveri leimasi Perussuomalaiset rasisteiksi. "Kiitos" leimasta ja kiitos samalla uusista äänestäjistä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Olen kai niin tottunut puhumaan asioista suoraan ja oikeilla nimillä. Munkkilatina ja kierrän,kaarran-puheet voi työntää hanuriin. Rasistiset äänestäjät voit kernaasti pitää.

Reijo Tossavainen

Asiasta pitää puhua suoraan. Se ei ole sama kuin asian vierestä puhuminen. Niemen älykkyys ei näytä riittävän näiden asioiden erilaisten merkitysten ymmärtämiseen. Vai liekö niin, että sanan rasisti merkitys on häneltä hämärtynyt, onko sen "niinku" sanan vastine. Joka tapauksessa tuollaiset yleistykset ja asiattomat leimaamiset ovat ala-arvoisia.

Samppa Haapavaara

Mohammed Tossavainen. Kyllä, asioista tulee puhua suoraan.
Tässä sinulle, kolmannella kotimaisella:
http://haapavaara.wordpress.com/2010/10/24/across-...

Heikki Knookala

voi luoja miten olikaan rasisminen kirjoitus!!! mihin tämä maa on menossa? Jos tuo on nyt rasismia niin on parempi olla rasisti kuin velliflateeni...luulin että pullamössösukupolvea tuli vasta 80 luvulta

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Hanurimiehet on hanurimiehiä. Sinun määritelmäsi Perussuomalaisista on tarkoituksellinen mustamaalaus ja loukkaus.

Minä itse tiedän mitä edustan, samoin tiedän mitä ystäväni edustavat.

Vanha Vasemmisto aatteen herra edustaa vanhaa Vasemmistolaista toimintaa tapaa "Ladan" työkaluin vasaralla päähän ja sirpillä katkaistaan "pedon"kaula.

Raubioilla on rauhallista miettiä maailmanmenoa, odottaen kehityksen junaa joka meni jo.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Reijolle sanoisin, että vaikka ei älykkyyteni olekaan sinun briljantilla tasollasi se kuitenkin riittää siihen, että voi kaikkia, ihan kaikkia ihmisiä pitää ihmisarvon ansaitsevina ja ertyisesti silloin kun ihminen on hädässä olen valmis auttamaan. Ei se aina ole kait niin järkevää mutta kuuluu mielestäni ihmisyyden perustaan.
Se etten voi jakaa Perussuomalaisten käsityksiä Suomen pakolais-ja maahanmuuttopolitiikasta osoittanee sinun mielestäsi vähäjärkisyyteni.
Olkoon niin. Olen mieluummin tyhmä ja humaani kuin älykäs muukalaisvihaaja.
Siinämielessä olen asian vieressä, että tuskin Perusuomalaisetkaan tulevat Helsingin valtuustossa äänestämään näitten sosiaalitukien myöntämistä vastaan.
HS:n toimittaja kuitenkin niin haluaisi tehdä.
Ei kai ihmisenä ole eroa haluaako elämän kieltää muukalaisilta tai oman maan kansanryhmältä.

Reijo Tossavainen

Se, että olet eri mieltä, niin se on täysin hyväksyttävää. Mutta se, että samalla leimaat kevytmielisellä heitolla eri mieltä olevat rasisteiksi, niin se ei ole mitenkään hyväksyttävää.

Ylläolevassa kommentissasi annat ymmärtää, että olen muukalaisvihaaja. Se on täysin ala-arvoinen, perusteeton solvaus.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Muista Heikki, että jos sinulle seuraavankerran sanotaan, kun nostat vuokratukea,sairasajanpalkkaa, työttömyykorvausta, lääkekorvausta, toimeentulotukea, haet lapsellesi päivähoitoa tai vanhemmillesi tai itsellesi hoitopaikkaa tai montaa muuta sosiaalietua, että jos sinulle silloin sanottaiin, että et saa, fyffet loppu ku rakennetaa edelliselle pääministerille 300m korkeaa patsasta. Ei sosiaalituet ole tarkoitettu niitä tarvitseville. Olet väärää kansanosaa, olet tarpeessaoleva. Ei sinulle.
Eikö se ole pahimmansortin rasismia

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

En ole Perussuomalaisten asiapuheista juuri erimieltä. Ainoa asia, josta olen on ulkomaalaispolitiikka koska se perustuu pelkkään kateuteen ja vihanpitoon. Maahanmuuttajatkin ovat ihmisiä ja heidän jälkikasvuaankin tullaan aidosti tässä maailman loukossa tarvitsemaan. Yhteiskunnan velvollisuuskin on ottaa samalla tavalla maahanmuuttajat huomaansa ja aivopestäväksi kuin meille kaikille suomalaisillekin on tehty.
Lähinnä kysymys on siitä tutusta asiasta, että yhteiskunta pyrkii uusintamaan itseään ja hankkimaan legitimiteetin eli oikeutuksen olemassaololleen ja jatkuvuudelleen. Minusta sitä ei voi rakentaa pelkän yltiönationalismin varaan.
En Perussuomalaisia pyri loukkaamaan...ehkä vähän ärsyttämään.

Reijo Tossavainen

On hyvä, että herättelee keskustelua. Sekin voi kuitenkin tapahtua ilman alatyylistä, perusteetonta solvaamista.

Käyttäjän janneahonen kuva
Janne Ahonen

Välitän tässä alla kysymyksen toisen henkilön (Jenni S) puolesta. Yhdyn kyllä ihmettelyyn minäkin. Terv. Janne Ahonen.

"Olen pitkään miettinyt ja etsinyt tietoa Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta ja edelleenkään en tiedä miten Perussuomalaiset hoitaisivat maahanmuuttoon liittyvät kysymykset. Fraasi “kyllä kansa tietää” on asian kiertämistä, faktat pöytään kiitos! Näen tässä kaksi vaihtoehtoa, ehkä olen väärässä, ehkä en:
1. Perussuomalaiset sulkisivat Suomen rajat ihmisiltä. Tosin olisivat edelleen valmiita ottamaan tuotteita ylirajojen, jotka ovat tuotettu ihmisoikeuksia laiminlyömällä. Toisin sanoen Perussuomalaiset olisivat halukkaita hyötymään muista maista, mutta ei valmiita ojentamaan kättä. “Oma tupa - oma lupa” entäs “Niiden tupa - niiden lupa”?
2. Perussuomalaiset pyrkivät haalimaan ääniä ennakkoluuloisilta ja ehkä myös rasisteilta, antaakseen kuvan että maahanmuutto tultaisiin minimoimaan mahdollisimman pieneen, mieluiten nollaan, vaikka puolue ei tosissaan tähän tähtäisi.
Se, että Perussuomalaiset tulevat leimatuksi rasisteiksi ei ole ihme, koska puolue ei anna tarkkaa tietoa maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä ja “kyllä kansa tietää“ fraasi antaa kansan ymmärtää juuri sitä mitä se haluaa. Ihmisiä tai puolueita ei ainoastaan leimata muiden johdosta. Samoin kuin ihmiset myös puolueet käyvät neuvottelua identiteetistään, se kuka/mitä/miten puolue tai ihminen nähdään on kaksinkauppaa.
Jotta saisi jonkinmoisen kuvan Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikasta, osaatko kertoa tulisiko työperäinen maahanmuutto laskemaan ja kuinka paljon, entä pakolaisuus?" Jenni S.

Toimituksen poiminnat