totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Moikka maailma!

Viitaten Paraisten sos.ja terveyslautakunnan kokoukseen 12.6.2008, esitän kokouksessa tiedustelemani vanhusten laitoshoitoa koskevat kysymykset kirjallisesti päätöksen mukaisesti alla koskien vuotta 2008

  1. haluan selvityksen koko vanhainkodin laitoshoidon organisaatiosta osastoittain.

-vanhainkodin asiakaspaikat osastoittain

-henkilökunnan määrä eri osastoilla

-tehtävät ja toimenkuvat,vastuu ja valta

-hoitajien täyttöaste sekä pätevyydet

-osastojen yhteinen henkilökunta

-suhdeluku hoitohenkilö/potilas osastoittain

-potilasvuorokauden todellinen hinta

-mikä on potilasvuorokauden brutto ja nettohinnan merkitys eli ero.

-minkä kuntoisia potilaat milläkin osastolla ovat ja pikäaikaisuus/lyhytaikaisuus

RaVa-pisteet

2.

-kuka rekrytoi työntekijät. Pitkäaikaiset/lyhytaikaiset

-kuka vastaa työvuorolistojen suunnittelusta ja huolehtii niiden toteutumisesta ja palkkojen tilauksesta.

-kuka vastaa yhteydenpidosta muihin viranomaistahoihin, esim., yleensäkin huolehtii yhteistyöverkostojen toimivuudesta

-kuka huolehtii henkilökunnan koulutus-ja kehitys tarpeen määrittelystä ja järjestää koulutukset

-kuka huolehtii työnjohdosta

-kuka kehittää osaston toimintaa ja vastaa hoitohenkilöstön ammattitaitoa ylläpitävää ja edistävää tukijärjestelmää osastoittain

-kuka vastaa hoitoympäristöstä, apuvälineistä ja kiinteistöstä

-kuka hoitaa yhteydet potilaiden omaisiin

-miten ja kuka huolehtii osastonhoitajien henkilökohtaisesta koulutuksesta ja paljonko koulutusta

-kuka vastaa hoitotyön sisällön kehittämisestä

- kuka vastaa strategisesta-ja vuosisuunnittelusta

-kuka vastaa toimista potilaan vaihtuessa

-lasketaanko em tön tekijä hoitoresursseihin ja jos niin millä perusteella

3.

-onko Paraisten vanhainkodissa rikottu työehtosopimuksia ja/tai työlakeja työvuorolistojen suunnittelusssa ja/tai toimeenpanossa

-onko lääkkeitä jakanut henkilökunta jolla ei ole siihen pätevyyttä

-onko potilas saanut toteuttaa hengellistä vakaumustaan laitoshoidossa

-onko vanhainkodissa tapahtunut työpaikkakiusaamista

-onko työvuorosuunnittelu tasapuolista,suositaanko tiettyjä työntekijöitä toisten kustannuksella, onko jollain erivapauksia työvuorojen suhteen

-onko hoitotyöhön koulutettua henkilökuntaa joka työvuorossa potilaiden kuntoonnähden riittävästi

-täsmäävätkö arkistoidut alkuperäiset työvuorolistat palkkatietoihin ja miten suurella tarkkuudella

-pääsevätkö kykenevät potilaat wc:hen tarvittaessa ja vaihdetaanko pidätyskyvyttömien vaipat riittävän usein ympäri vuorokauden

-vanhainkodin osasto II eräs työntekijä teki kantelun sos.-ja terv.lautakunnalle jossa hän mainitsi epäkohdista joita osastolla on ja pyysi kirjallisesti asian luottamuksellista käsittelyä mikä juridisesti teki asiasta luottamuksellisen.Samoin sen käsittely sos.ja tervlautakunnassa.

mieten on mahdollista että osastonhoitaja jonka työskentelyä kantelu koski sai em. asiakirjan seuraavana päivänä suorana kopiona itselleen ja luki sen ääneen useamman osaston työntekijän läsnäollessa. sen jälkeen hän päätti kutsua kantelun tekijän keskustelemaan kanssaan vanhainkotiin, haukkui tämän edelleeen muun hoitohenkilökunnan läsnäollessa ja käytti helvete ja fitta-termejä kohdistaen ne kantelun tehneeseen työntekijään.

Tästä on läsnä olleiden muiden hoitajien lausunto. Lisäksi tämä kaikki tapahtui ennen kuin sos.ja terveyslautakunta sai kantelun nähtäväkseen.

kuka sosiaali-ja vanhustoimessa rikkoo törkeästi vaitiolovelvollisuuttaan?

Asia on selvitettävä.

Mikäli asia ei selviä sisäisesti olen pakotettu tekemään tutkimuspyynnön asianomaisille viranomaisille.

Haluan vastaukset myös kirjallisena.

Parainen 17.6.2008

Tapani Niemi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Markku Järvinen (nimimerkki)

Hyvä Tapani Niemi.
Toivottavasti julkaiset sitten ajallaan kysymyksiisi saamasi vastaukset, epämieluistakin.
Parhain vaaliterveisin
Markku Järvinen

Tapani Niemi (nimimerkki)

Arvoisa Markku, voit olla aivan varma että julkistan vastaukset kysymyksiini.
En vaan ole saanut niitä. Toukokusta asti olen yrittänyt.
On ollut pakko alkaa hakea vastauksia muuta kautta.
Avoimmuus, läpinäkyvyys, luottamushenkilöiden totuudellinen informointi. Noita on turha Paraisten sosiaalitoimesta, erityisesti vanhustenhuollosta, hakea. Jos päätöksensä luottamushenkilö joutuu tekemään informaation pohjalta joka perustuu valheeseen, petokseen ja peittelyyn ei siihen voi vastata kuin levittämällä kaiken auki ja yrittää alkaa rakentamaan uutta ja parempaa.
Jos tekninen osasto jättää vaikkapa katuosuudet, katuvalot, kaupungin metsät tai rannat hoitamatta ja väittää että ne on hoidettu se vastuutonta.
Kuitenkin ne ovat vain materiaa.
Kun kysymys on avuttomien, turvaa tarvitsevien ihmisten huolenpidosta on tuskan, depression, turvattomuudentunteen aiheuttaminen rikollista. etenkin kun sen olisi voinut hoitaa. Taloudellisia resursseja on. Henkiset edellytykset ilmeisesti suurelta osalta toimijoita puuttuvat.
Jos sinulle ihminen, joka on ikääntyessään muuttunut tuottamattomaksi ja apuatarvitsevaksi ei ole arvokas vaan joutaa mennä uusien materiatavoitteiden tieltä olet minusta poikennut inhimillisyyden polulta.
Se on oma asiasi. Uskonet että et koskaan kuole etkä tule apua tarvitsemaan.
Julistan minulle epämieluisat vastaukset riemumielellä. Silloinhan niihin sisältyy totuus, että Paraisilla vanhusten asiat ovat hyvällä ja ihmismäisellä tolalla.

Käyttäjän saaristo kuva
Henry Björklid

Terve Tapani!

Teet hyvää työtä. Niinkuin ehkä tiedät, on työnhakijoiden yhdistys ilmoittanut erään toisen sosiaalialaa koskevan, vielä keskeneräisen asian, poliisille. Kyllä Paraisilla tapahtuu.
Poliisi tutkii asiaa petoksena.

- Mielestäni pitäisi tutkia myös miten on mahdollista että sillasta maksettiin n. 300.000 € enemmän kuin kustannusarvio oli. Kuinka helkkarissa töitä annetaan tehdä avoimella valtakirjalla?

- Ja tämä vesijuttu vasta kimurantti on: Nyt kerrotaan että pitää maksaa miljoonia lisää ja tekniset ratkaisut ovat osittain testaamatta ja veden piti tulla Kokeenmäenjoesta, Huittisista tunnelia pitkin Paraisille 1.1. 2008 lähtien!! Siis minunkin kraanasta. Eipä ole näkynyt muuta kuin lehtijuttuja hirmuisesta lisälaskusta.

On ihan oikein että yrität, niin minäkin, murtaa tämä RKP:n pidennetyn käden, eli virkamiesmafian. Toisaalta saarellamme on aikamoista lälläriporukkaa mitä poliittisiin päätöksiin tulee.
"Ilmaiset tietokoneet tarvitseville"-projekti on nyt maannut kaupungin hallituksessa 2 vuotta. Siis ensi kuussa on tasan kaksi vuotta sitten kun anoin nuorislle tiloja ja ne luvattiin. Suullisesti. Kunnes nainen joka nyt on siis syytteessä petoksesta, alkoi juttelemaan kummia hallinnossa....

Henry

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

2.10.2008 17.37 | Tapani Niemi | Sosiaali- ja perhepalvelut

Moi arvoisa Henry. Paraisilla ei piitata vähäosaisista. Olethan huomannut miten tuo mainitsemasi atk-hanke etenee eli siis ei etene. Meitä on vain kaksi vas. edustajaa, joten painoarvommekin on melko kevyt. Jos saamme lisää edustajia niin sitämukaa asemammekin ja ne arvot joita edustamme saavat painoarvoa.

Valtuusto jo kauan ennen nykyistä päätti don Quiotemaisesti liittää Paraisen Turunseudun vesihankkeeseen. Näitä ritareilla on vastuu. Nyt yritän vaan päätöksilläni kannattaa sellaista vaihtoehtoa, joka minimoisi tuon aikaisemman päätöksen mittavat vahingot. Ihmiset kuitenkin ovat taas valinneet nykyiseenkin valtuustoon samat ritarit ja tottavie turnajaiset jatkuvat samanlaisina. Puusillallahan ne olisi hyvä pitääkin. Eihän sillä muutakaan tee. Johtaakin ei mistään ei mihinkään. Sen hinnalla Paraisilla ei olisi koskaan hoitajapulaa. No ehkäpä sitten kuitenkin ne turnajaiset.

Keskustelimmehan jo kolmisen vuotta takaperin em. henkilön konnuudesta. Silloinhan totesimme jo väärinkäytöksiä olevan. Emme vaan löytäneet selviä näyttöjä koska itsekin lähdin em. yhdistyksestä pois.
Mutta se totuushan taas toteutui, että kun noin pässille antaa lisää liekaa niin itsensähän hän siihen hirttää. Masentaa vaan, että kaikkia taustatekijöitä, joomiehiä ja naisia ei aseteta vastuuseen. Toivottavasti usko oikeuslaitokseen saa katetta ja tämä Roisto tuomitaan raskauttavien asianhaarojen vallitessa. On väärin varastaa mutta on jumalattoman väärin varastaa köyhältä.

Siitä toisesta asiasta:
Kyllä tässä kunnassa riittää sarkaa näiden päättäjien tekemisiä seuloa.
Kestän kyllä sen että minun sanotaan likaavan omaa pesääni kun puutun kunnan tekemisiin ja tekemättäjättämisiin. Jos kuitenkin pesä on jo täynnä sontaa se on parempi kaataa nurin ja putsata kunnolla sekä yrittää korjata se ehoksi. Paraisten henkilöstöpäällikkökin on kieltäytynyt mitenkään selvittelemästä näitä vanh.kodin henkilöstöasioita. Ei kuulu hänelle, on vastaus.
Just viimevuonna sosiaalipuolella tehtiin merkittävä organisaatiouudistus. Tässä uudistuksessa tuli uusia johtajanimikkeitäkin. Rahat ja korkea virkanimike kyllä kelpasivat. Mikähän olisi riittävä syy, jotta motivaatio vastuunottamiseen myös kasvaisi. Salailu, valehtelu, kaiken tiedon pitäminen pimennossa on käsittämätötöntä. Edes minulle sos.lautakunnan jäsenenä ei anneta tietoa, ei millään. Ja mikä kauheinta vanhusten- ja hoitohenkilökunnan olot käyvät entistä raskaammaksi. Ei kirjoitukseni henkiökunnan oloa helpota, ikävä kyllä tiedän sen. Ellei sitten seuraavaan sos.-ja terveyslautakunnan kokoukseen tuoda sektorin johtajan ehdotusta lisätoimien saamiseksi ja muutenkin hoitohenkilökunnan olojen kohentamiseksi. Sitä todellakin odotan. Minä en ole vastuussa siitä, että vanhainkodissa ei asiat ole kunnossa vaan sektorin johtaja, joka vuosikaupalla on onnistunut ongelmat piiloittamaan ja esittänyt vain sellaista miehitystä, joka siellä nyt on. Onko tämä jo virkavelvollisuuden laiminlyöntiä, täydellistä piittaamattomuutta, sydämettömyyttä, toimiiko hän jonkun ohjeiden mukaan, miksi hän tekee näin? Saako hänet teoistaan vastuuseen? En tiedä. Hoitajat ja vanhukset kuitenkin ovat niitä jotka joutuvat kärsimään.

Tarkoitukseni on että hoitajia palkataan lisää niin paljon, että hoitosuositukset täyttyvät. Kaikille maksetaan 120 euroa kuukaudessa parempaa palkkaa eikä tämäkään riitä jos työskentelyolosuhteet eivät ole inhimilliset. Näin tehdään naapurikunnissakin. Myös johto-ja työnjohtoporras kaipaa syvällistä itsetutkiskelua ja ehdottomasti ulkopuolista selvittäjää. Muuten asiat jäävät edelleen pahasti solmuun.

Toimituksen poiminnat