totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Valtioneuvosto yrittää ratkaista vanhusongelman armomurhalla

Kun meille kerrotaan, että terveydenhoitohenkilökunta saa rokotuksen ensimmäisinä ei kerrota, että se ei koskekaan vanhusten laitoshoitajia. Miksi ensinnäkin annetaan meidän uskoa, että koko sairaanhoitohenkilökunta rokotettaisiin koska näin ei todellakaan ole.
Löysin mielenkiintoisen mielipidekirjoituksen, jossa erään Helsinkiläisen dementiakodin osastonhoitaja ottaa kantaa rokotusten priorisointiin.

" Joka kymmenes H1N1-rokotussuojan haluava suomalainen alkaa olla
rokotettu. Heidän joukossaan ei ole yli 65-vuotiaita sairauksiensa
vuoksi riskiryhmään kuuluvia eikä heidän hoitajiaan raskaana olevia
lukuun ottamatta. Ensimmäiset tautitapaukset on todettu
pääkaupunkiseudun vanhainkodeissa, mutta rokotetta on luvassa vasta ensi
vuoden puolella.

Korkean iän tiedetään varmuudella lisäävän kuoleman riskiä myös
odotettavissa olevaan influenssaan sairastuttaessa. Vanhustenhoidossa
toimitaan tunnetusti jo normaalioloissa niukoin voimavaroin ja usein
vakavan henkilöstöpulan keskellä.  Kuolleisuusriski kertautuu tietenkin
jo ilman influenssaan sairastumistakin huonokuntoisten vanhusten
jäädessä hoidotta rokottamattoman henkilökunnan sairastaessa.

Haluan uskoa kysymyksessä olevan inhimillisen virheen rokotusaikataulun
suunnittelussa ja että seuraavat rokote-erät käytetään näin ollen
vanhustenhoidossa tämän puolustuskyvyttömän väestönosan suojelemiseksi. "

En ollut uskoa, mutta kun asiaa selvitin totesin, että totta kaikki tuo ylläoleva.
Eli kun vanhustenhoitajat sairastuvat, koska heitä ei ole rokotuksella suojattu ja sijaisia ei todellakaan saa tilalle, niin vanhukset eivät vastustuskykynsä puolesta kuolekaan sikainfulenssaan vaan hoidon puutteeseen.

Valtioneuvostolle heitteillejättö ja armomurha ei olekaan rikos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Pitäisikö Kansallisen Komedian harkita nimen muuttamista
Kansalliseksi tragediaksi tai parodiaksi puoluerekisteriin?

Harmaasusi™
http://www.harmaasusi.com/ulwover07.mp3

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Vanhusten luona ei käy juuri kukaan. Sen sijan lastentarhalaisten kotona asuu isiä ja äitejä, joilla on kaupoissa ja liike-elämässä tuhansia asiakkaita.

Ei ole siis mitään järkeä rokottaa vanhainkodissaan pysyvien sairaanhoitajia, vaan nimenomaan päiväkotilaisten ja koululaisten opettajat, koska heillä on humputtelijavanhemmat.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Puh pah ja vanhukset pelistä pois. Kyllä se on puhdasta tragediaa ja kaikesta päätellen kansallisen komediapuolueen puolueohjelman mukaista. Kaikki, jotka ei tuota jollekin jotain joutaa kuopata. Meni taas politiikaksi vaikka vanhusten heitteillejätöstä alkoikin.
Olen tuossa saparoflunssa-asiassa ottanut kauniisti lusikan käteen, kuten rovaAntti toivoikin.
Heikkojen ja avuttomien hengellä ei saa tehdä politiikkaa, kuten valtioneuvosto nyt tekee.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Tapio. Vanhustenhoitajat ovat pääsääntöisesti näitä naisia ja äitejä, jotka joutuvat paljonkin tekemisiin lastensa ja siviilielämänsä kautta ympäristön kanssa. Jos he sairastuvat jäävät vanhukset hoidotta ja kuolevat heitteillejättön tuomiin muihin sairauksiin kuin saparoflunssaan. Luuletko, että hoitajasijaisia on juuri nyt saatavilla kun niitä ei ole muutenkaan edes normaalioloissa.
Tottakai kannatan lasten ja jopa nuorten rokottamista mahdollisimman pian mutta en voi tarkoituksellista vanhusten heitteillejättöäkään ymmärtää.

VilleR (nimimerkki)

Minä työskentelen Turun kaupungin päihdehuollossa eläkkeellä olevien päihdeongelmaisten parissa. Heissä on tietenkin dementtejä, Alzheimerin taudista kärsiviä, mielenterveysongelmaisia jne. Kaupunki rokottaa meitä työntekijöitä siinä, missä muitakin sosiaali- ja terveyspuolen henkilökuntaa. Tavoitteena nimenomaan hoidettavien turva, ettei henkilökunta loppuisi kesken. Meidän yksikössämme on mahdollisuus hakea rokotus ensi viikon keskiviikkoon asti. Itse haen maanantaina, koska muualla asuvana en viitsi vapaapäivää siihen reissuun käyttää. Menen siis maanantaina työpäivän jälkeen hakemaan rokotuksen. Täydet pinnat Turulle!

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Se on hienoa, että edes Turussa asiat ovat hoidossa. Onkohan myös muualla vai onko Helsinki suuri, musta aukko, pannessaan toimeen valtioneuvoston päättämää rokotusten priorisointia.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Ministeriön ohjeiden mukaan nk. asumispalveluyksiköiden eli kuntoutus- ja hoitokotien henkilökuntaa ei rokoteta. Riskiryhmiin kuuluvat potilaat toki saavat rokotuksen.

Rokote tiettävästi loppuu kesken, jotan on priorisoitava. Ei kai tällaisessa tilanteessa kukaan järkevä ihminen voi pitää dementtejä vanhuksia ykkösprioriteetin potilaina?

K Veikko

#2. Juuri noin.

Tarkoituksena ei ole parantaa ketään influenssasta vaan hidastaa sen leviämistä jotta homma pysyisi hanskassa.

Yksi koululainen tartuttaa keskimäärin 27 muuta influenssaan, kotona sairastunut 2 ja laitoksessa oleva vanhus vielä harvemman.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

EI MISTÄÄN HINNASTA TYÖTÄ ENÄÄ KAPITALISTEILLE

Toisenlaisissa olosuhteissa olisi ollut historiallinen tilaisuus irrottautua niitten roistojen, kansalta salaa solmimista liittovaltio-sopimuksista ja koko EU:sta, eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä, mutta nuo bernsteinilaiset tolvanat ja yksinkertaiset jyväjussit eivät olisi siihen kuitenkaan suostuneet.

Nyt onkin tilanne jo täysin toinen, kun kapitalismi on osoittanut jo romahtamisen merkkinsä.

Nyt onkin vapauduttava tästä 1/6 diktatuurista harppaamalla suoraan kansanvaltaan eli proletariaatin diktatuuriin ja sosialistiseen tuotantotapaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kirjoitin muutama vuosi sitten kansallisesta TT-komppaniasta (Tuottamattomat Tuhottava) kolumnin. Myydään extreme-elämyksiä hakeville safareita Suomeen, riistana tuottamattomat kulutusyksiköt eli työttömät, vanhukset, yh-äidit jne
Sillä lailla saadaan tulot ja valtio säästää luoditkin.

Ja tässä lisää salaliittoteoriaa http://kaarle.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/31/tupla...
joka ei välttämättä ole pelkkää teoriaa, valitettavasti.

M-T Heikka

Olen ymmärtänyt, että vanhukset eivät kuulu tämän sikainfluenssan "riskiryhmään", vaikka se epäloogiselta kuulostaakin. Muut influenssat kun nimittäin ovat vanhuksille usein kuolemaksi juurikin keuhkokuumeen kautta.

Sikainfluenssaan on maailmalla (ja nyt myös Suomessa) kuollut lapsia ja nuoria, odottavia äitejä, reilusti ylipainoisia tai tiettyjä sairauksia sairastavia ihmisiä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Vanhustenhoitajat ovat pääsääntöisesti näitä naisia ja äitejä, jotka joutuvat paljonkin tekemisiin lastensa ja siviilielämänsä kautta ympäristön kanssa."

Paljon tärkeämpää on rokottaa vanhustenhoitajan puoliso, joka on liike-elämässä ja kohtaa päivittäin useita ihmisiä samoin kuin vanhustenhoitajan lasten lastentarhanopettajat, peruskoulun opettajat, toisen asteen opettajat jne. koska nimenomaan koululuokat ovat tartuntakeskuksia. Koululuokkiin tuovat sairauksia mm. hyvätuloisten lasten vanhemmat, jotka hakevat virukset vaikka Lapista laskettelukeskuksista. Myös lentelevät virkamiehet, vientimyyjät ja vientipäälliköt hakevat taudin lentokentiltä.

Toisin sanoen kun rokotetta on 10%:lle väestöstä, kannattaa keskittyä niihin, jotka työskentelevät koulujen, tavaratalojen, päiväkotien jne. kaltaisissa tarkuntakeskuksissa eikä puoliksi suljettujen laitosten henkilökuntaan ja asukkaisiin, jotka eivät pääse kunnolla liikkumaan.

Vanhainkodin hoitajat ovat parhaimmassa turvassa silloin, kun heidän lastensa opettajat ja puolisot rokotetaan ennemmin kuin heidät itsensä.

"Jos he sairastuvat jäävät vanhukset hoidotta ja kuolevat heitteillejättön tuomiin muihin sairauksiin kuin saparoflunssaan. Luuletko, että hoitajasijaisia on juuri nyt saatavilla kun niitä ei ole muutenkaan edes normaalioloissa."

Suomessa on kolmesta työikäisestä töissä vain kaksi. Toisin sanoen vaikka 12 hoitajasta poistuisi vaikka neljä, ei minkäänlaista tappiota tapahtuisi. Korvaamattomia henkilöitä on myös Hietaniemen hautausmaa täynnä.

"Tottakai kannatan lasten ja jopa nuorten rokottamista mahdollisimman pian mutta en voi tarkoituksellista vanhusten heitteillejättöäkään ymmärtää."

Kun rokotetta on 5 300 000 ihmiselle nyt jaettu 357 000 eli noin 92% jää ilman, kannattaisi miettiä, ketkä levittävät tautia eniten: lastentarhan opettajat, opettajat, terveyskeskusten henkilökunta, kaupan kassat ja liike-elämän edustajat sekä laskettelukeskushuvittelijat.

Vanhukset ovat turvassa juuri siksi, että eivät käy linja-autoasemilla, rautatieasemilla, itse supermarketeissa, eivät tee 100 ulkomaanmatkapäivää vuodessa eivätkä käy etelässä tai laskettelemassa. Myös tehdasduunarit ja suuri osa kopeissaan istuvista virkamieistä ovat turvassa verratuna kaupanalan ihmisiin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#8 Ihmisten on vaikea hyväksyä sodankaltaista kriisitilannetta eli se, että ei ole tarkoitus pelastaa hallinnon ydintä mahdollisimman lähellä olevia yksilöitä, vaan nimenomaan kansakunnan tappiot kokonaisuutena, jotta mahdollisimman monella olisi oikeus elämään ja mahdollisuus vapauteen. Se, että Turun kaupunki käyttää rokotteensa vanhustenhoitajiin, takaa sen, että tauti leviää rivakammin Wiklund-tavaratalossa, Thalia-ostoskeskuksessa, lastenkodeissa ja kouluissa. Turku siis keskittyy hallinnon ytimeen hallinnon itsensä näkökulmasta, mutta ei minimoi turkulaisia kuolonuhreja. Suomessa on kuntaitsehallinto eikä väärästä rokottamisesta rangaista vankeudella. Katselin rokotusaikatauluja ja totesin, että itselläni ei ole mahdollistuutta varmaan saada rokotetta kuin ehkä helmi-maaliskuussa. Ei ole oikeastaan mitään tekosyytäkään tekeytyä hengissä pidettäväksi tai muutoin säälittäväksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos Tapani Niemi haluaisi tehdä oppositiopolitiikan sijaan jotain hyödyllistä, hän soittaisi Eteläranta 10:iin ja kertoisi Suvi-Anne Siimekselle (vas), että Tamiflu pitäisi saada vapaaseen jakeluun Norjan tapaan, jotta tavallisemmat influenssat saataisiin alta pois, jota on varmaan 10-100 kertaa niin paljon kuin sikainfluenssaa.

En kuitekaan usko, että kukaan vasemmistolaien tekee yhtään mitään ilman ylioppilastasoista proletariaatin etujoukkoa. Edes papinpoika Arhinki ei esitä Norjan ja Meksikon mallia.

1. Nykyinen toimintalinja ei auta eristämään tavallista influenssaa sikainfluenssasta.

2. Keskitytään pelkästään mielialojen hallintaan koska perusväestö saa rokotteensa vasta joskus helmi-maaliskuussa 2010.

3. Jänkätään Tamiflusta ikään kuin se olisi varsinainen "meksikolaisen" hoitomuoto.

Siinähän selitätte ja politikoitte p-leet, kun Norjassa yritetään tehdä edes jotain niin täällä ollaan viisaita.

M-T Heikka

12. Tuo olisi muuten mielenkiintoista tietää, että sairastavatko esimerkiksi kauppojen kassoilla työskentelevät ihmiset enemmän virustauteihin kuin ihmiset keskimäärin. Päiväkotien henkilökunnan osaltahan asiaa ei tarvitse tutkia, hehän nimittäin sairastuvat niin usein lasten kantamiin pöpöihin, että se on tutkimattakin selvä asia.

Päiväkotien työntekijät pitävät lapsia sylissä jne, joten vaikka kaupoissa pöpöt vierailevatkin tiheästi, niin ehkä kumminkaan ne eivät niin usein tartu?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sosialidemokraita ja hyvinvointi tappaa lapset päiväkoteihin. Ainoastaan lestadiolaisten ja muslimien sekä maalaisporvareiden lapset pelastuvat Jumalan avulla, koska eivät ole päivähoidossa.

Suomen gerontologinen johto ei ole huomannut, millainen tartuntakeskus päiväkoti on. Se merkitsisi puheenvuodon menettämistä ninamikkoloille.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 13 T.O.N.

UGH! Kalpeanaama kirjoittaa seuraavaa:
"....Katselin rokotusaikatauluja ja totesin, että itselläni ei
ole mahdollistuutta varmaan saada rokotetta kuin ehkä
helmi-maaliskuussa. Ei ole oikeastaan mitään tekosyytäkään
tekeytyä hengissä pidettäväksi tai muutoin säälittäväksi..."

Jo vain sie elä ala pölkämhän. Mie asun liki Norjan rajaa,
mie voin touhuta sulle sen rokotteen. Apåtekkiin on vain
reilu tunninmatka.

Harmaasusi™
http://www.harmaasusi.com/tuskanulwontaatunturilap...

M-T Heikka

Tapio, oletkohan sinä itse lestadiolainen vai muslimi, vai eikö sinulla ole lapsia? Röyhkeä kysymys, vaan kun pyöri kielenpäällä.

Minulla oli sentään lestadiolaiset mummot, että jos siitä saa lisäpisteitä?

K Veikko

#12. Juuri tässä on ydin.

Rokotukset pitää priorisoida niin että kuolonuhrien lukumäärä minimoidaan.

Jukka-Pekka Vasara

Empä ole juuri hallitusta täällä kehunut mutten nyt sentään ihan kaikesta sitä syytä :) Entäpä jos ne vanhustenhoitajat olisi rokotettu ensin, mitä sitten? Arvoisa Tapani näkisi tässä ilmeisesti toisen salaliiton: suuri osa hoitsuista jäisi sairaslomalle piikin saatuaan -> heitteillejättö, murha, faschischmi! Tai entäpä se että mummelieta ei rokotettaisi? Aina vain pahempi, tai entä jos rokotettaisiin ja sitten heitä tietysti kuolisi siihen rokotteeseen, se nyt ainakin olisi jo täysi holocausti ja nazzizmi!! Joka tapauksessa imbberialismi tekisi tilin rokotteella.

Tottapuhuen jopa pakkoruotsi tapaa enemmän ihmisiä vuodessa kuin tämä hirveä flunssa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Nimenomaan hallitus eli valtioneuvosto teki päätökset milloin mikäkin kansalaisryhmä rokotettaisiin. Ei liene vahinko, että yli 65-vuotiaat ja heidän hoitajansa jäivät aivan listan hännille. Varsinkin kuin yleensä tavalliset flunssarokotrukset jaetaan juuri heille ensimmäisiksi.
Tuskin tämä flunssa eristyksissä laitoksissa olevia vanhuksia runsain määrin tappaakaan vaan hoidon puute muitten sairausten myötä koska heidän hoitajansa ovat poissa tämän flunssan vuoksi eikä varahenkilöstöä ole mahdollisuus saada.
Halutaanko tällä rokotusjärjestyksellä tehdä vanhaikoteihin uutta tilaa??

M-T Heikka

Minäkin nyt sitten LUIN paikallislehdestä Kemin influenssarokotteen jakamislistan. Onhan se tietysti jotenkin outoa, että yli 65 vuotiaat ovat listan hännillä. Vanhuus kun LUULISI ainakin olevan kuolleisuutta lisäävä riski. On tämä kumminkin niin outo tauti.

Aiemmin olen ajatellut, etten minä sitä rokotetta ainakaan ota. Ehkä kumminkin otan. Minulla on nyt vain pulma: kuulunko ihan rehellisesti riskiryhmään. Minulla on nimittäin astma, mutta kun ei siitä tiedä mitään. Vaan taidan mennä kela-kortin kanssa terveyskeskukseen 10.11. Laitoin oikein puhelimeen muistutuksen, koska vanhaan päähän ei voi luottaa.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

EI MISTÄÄN HINNASTA TYÖTÄ ENÄÄ KAPITALISTEILLE

Kun Suomi saadaan tilaamaan rokotteita 50 miljoonan euron edestä, maailma usean miljardin edestä ja yllättäen ja kun kohde on normaali lunssaa lievempi juttu, niin kyse on muusta kuin kyseisen sairauden hoidosta, sen muuten ymmärtää lapsetkin, vaikka Antti Liikkanen yrittää vakavalla naamalla muuta esittää.

Olen täysin varma, että sijoitettaessa tuo 50 miljoonaa joihinkin toisiin asioihin, olisi pelastettu huomattavasti enemmän ihmishenkiä kuin nyt mahdollisesti pelastetaan.

Niin, mistä on todella kyse, kun asia saa tietyt tahot toistamaan tiettyjä lauluja kuin papukaijat, kuten silloin, kun se tietty sakki valkoisessa talossa sai koko maailman laulamaan perässään virttä terrorismin vastaisesta sodasta.
Nyt jokainen ymmärtää niidenkin juttujen naurettavuuden.

K Veikko

Tässä yksi tapa priorisoida pandemiarokotukset:

Lentokentille, rautatie- ja bussiasemille laitetaan rokotuspisteitä joissa halukkaat saavat rokotuksen heti paikalla.
- Mitä nopeampi kulkuväline ja mitä pidempi matka, sitä tärkeämpi on antaa rokotus
- Matkustajilla on oikeus rokotukseen kansalaisuuteen katsomatta
- Paikasta toiseen liikkuvat henkilöt priorisoidaan ennen paikallisia
- Jopa kaupunkien välisillä pääteillä voi olla rokotuspisteitä

Pandemian leviämistä ei tietenkään estetä, mutta "ruuhkahuippu" saadaan ajoittumaan pidemmälle ajalle.

K Veikko

Käytänpä hyväkseni saamaani huomiota esittämällä tässä oman priorisointijärjestykseni pandemiatilanteeseen (kun en siitä viitsi blogia kirjoittaa):

Lentokentille, rautatie- ja bussiasemille laitetaan rokotuspisteitä joissa halukkaat saavat rokotuksen heti paikalla.

- Mitä nopeampi kulkuväline ja mitä pidempi matka, sitä tärkeämpi on antaa rokotus
- Matkustajilla on oikeus rokotukseen kansalaisuuteen katsomatta
- Paikasta toiseen liikkuvat henkilöt priorisoidaan ennen paikallisia
- Jopa kaupunkien välisillä pääteillä voi olla rokotuspisteitä

K Veikko

#25. Sori

Copy-pastetin tuon kommentin vahingossa tähän. Kuului eri kirjoitukseen.

Toimituksen poiminnat