totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

TARJA CROHNBERG-What good are you?

Meillä on ollut surkeita ministereitä ennenkin. Olet kuitenkin yliveto.

Mitä ihmeen vaikutusvaltaa Suomella enemmän Eu:ssa kuin ulkopuolella? Kerro. Eihän meillä ole enää juuri päätäntävaltaa edes omiin asioihimme. Saati maailman asioihin. Mihin meillä sitä vaikutusvaltaa on? Oletko Ministerinä edesauttanut yhdenkään ihmisen työllistymistä? Lintu vai kala, ei, molemmat jaloja eläimiä. Jotain muuta. Kenties " from the other side ", kuten tieteiselokuvissa sanotaan.
Mitä sinä tekisit Eu:ssa. Samaa kuin tähän asti ministerinäkin. Eli et mitään. Tai sittenkin, sinun aikakaudellasi on luotu sellainen nuorten miesten ja parhaillaan ankara buuumi myös nuorten naisten työttömyyteen ettei sodanjälkeen ole pahempaa nähty. Mitä sinä olet tehnyt? Katsoin eilen täysin piittaamattoman ja häikäilemättömän vastauksesi opposition välikysymykseen. Heräsi epäilys, että oletko edes tunteva ihminen? Sinutko pitäisi valita Eu parlamenttiin Suomen etuja ajamaan. Ei helvetissä eikä missään muuallakaan. Kerrankin englannin kieli on rikkaanpaa kuin suomi. Heillä on lause, jota voin sinulta kysyä " What good are you", siinä ei ole kielioppivirhettä. Et ole saanut aikaiseksi mitään hyvää. Ratsastatko vain Nurmeslaisen nettimogulin tuella itseäsi esitellen? Kai hänellä sentään on Sitran ja te-keskusten hommia riittänyt? Onpa niinkin, aivan ylikin.
Alitat jopa E. Korholan kyvyt. Hän on sentään aina, tilastojen mukaan, pysytellyt poissa tai jonkun kakkukahveilla kun Eu:ssa on äänestetty Suomen edun ja suuryhtiöiden edun välillä. Kun vähän tekee niin vähän tulee suttakin, joo. Hänen kiintymyksensä vaateasioihin voi ymmärtää, p.housuisuus, takin kääntö, susi lammasten vaatteissa ja ilmankin.
Muistan vielä kun olin vilpittömän kateellinen vihreälle liikkeelle koska se toimi kun mekin vasuriraukat vain soitimme suuta sekä leikkasimme kaikkein köyhimmän kansanosan tuloja  ja häpeämme vieläkin Suviannen kautta ja tekosiamme. Miten sinä olet toiminut?
Sinä olet viimeinen ihminen, jonka voi haluta Eu-parlamenttiin Suomea edustamaan.
En tajua miten oman valtuustoni vihreät, jotka ovat kunnon vihreitä, ovat ikimaailmassa hyväksyneet sinut puheenjohtajakseen. Kai se kävi samoin kuin mekin aikanaan Suviannen hyväksyimme. No, samanlaiseksi tähdenlennoksi jäänet.
Ota V.Hack yltiöliberalistiseen kyytiisi ja aja tuossa Haapavaaran Samin aikaisemmassa artikkelissa olevalla vaalivankkurilla mutkaista tietä hyvin, hyvin näkymättömiin.
Kun aamu-uutisissa ylen kokkaretoimittajat kertoivat, että meidän ja teidän arvomaailmamme ovat samanlaiset ajattelin jo tarkistaa omaa linjaani kunnes tajusin, että että todellisuudessa sinulla ja humanismilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
What good are you?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Nurmeslainen nettimoguli ? ! ? Voisin vaikka vannoa että
olisin suonut hänen nimensä kerrottavan jos vain hänestä
olisin joskus kuullut.
Mutta maailmassa ei ole hoppua, se tulee hyvin perässäni,
joten ehdit kertoa sen vieläkin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Ei passaa nimeillä. Se Oskumies. Kansalaisverkko.

Urpo Sikala (nimimerkki)

Kysymys työllistämisestä on koominen koska se huutava työvoimapulahan meitä vaivaa.. IHAN KOHTA se tulee, kulman takana jo pilkistää.. Ylipäätään suomilaiset ovat olemassa vain siksi että niiden rahoja voidaa siivuttaa valtapuolueiden toimijoille juuri noiden kaikenmaailman sitrojen, te-keskusten ja uudempana tekniikkana myös "pakolais"busineksen avulla.

luuserius (nimimerkki)

Suomella on aika paljon päätösvaltaa Euroopan unionissa eritoten isoissa asioissa,toisin kuin olisi ulkopuolella.Eli 1% jäsenmäärä voi kaataa 99% mielipiteen.
Toivottavasti tilanne muuttuu tulevaisuudessa ja siirrytään enemmistöpäätöksiin.
Siimestä äänestäisin heti jos vaan olisi mahdollisuus.Ihminen joka kykenee myöntämään virheensä on jokaisen äänen arvoinen.
Kyllä ne ay-juntturat siellä kolmikannassa vaikuttavat enemmän nuorisotyöttömyyteen kuin kaikki ministerit yhdessä,valitettavasti.SAK taisi oikein kehoittaa että ennemmin pidetään vanhoja jäsenmaksun maksajia töissä,kun palkataan nuoria tilalle.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Terve, toveri

Teemmekö turhaa työtä täällä Uudessa Suomessa.
Tässä Sullekin nähtäväksi vastaukseni blogini kommentissa äskettäin eräille syyttelijöille:

Olen aika paljon lukenut ja seurannut muutenkin SDP:n ja demarien kannanottoja asioista. En ole kertaakaan lukenut enkä kuullut demarien kannanottoa, jossa yrittäjiä syytettäisiin, leimattaisiin tai mustattaisiin. Kuten kerron tässä keskusteluketjussa, demareissa on paljon yrittäjiä, ja yrittäjyys on tärkeä osatekijä SDP:n maan taloudenhoidon tervehdyttämisesityksissä.

En ole kuullut demarien puhuvan riistokapitalisteista, kaikkein vähiten tuossa tarkoittamassasi merkityksessä.

Koko maan yliopistoväki on kuluneena talvena ottanut kantaa perustuslain vastaisen yliopistolain valmistelua vastaan, kokeneet demaripoliitikot (meillähän on joukoissamme paljon tohtoreita, dosentteja ja jopa professoreja) ovat ottaneet asiaan kantaa, mutta mikään ei ole tehonnut. On ollut seminaareja, on koottu kansalaisadresseja ja pidetty mielenosoituksia. Asiantuntijoitten, opposition, kansanedustajien ja kansan ylitse on hallitus kävellyt tässäkin asiassa mennen tullen. Vasta perustuslakivaliokunnan yksimielinen epuu pysäytti perustuslain vastaisen lakiehdotuksen edelleenkehittelyn.

Olen blogissani päivittäin ja kuten näet, jopa useita kertoja päivässä joutunut vastaamaan näihin samantapaisiin, aina yhtä aiheettomiin syytöksiin. Mistä Teidän luulonne ja totuudenvastaiset väitteenne ovat peräisin? Ikävä kyllä ne ovat kuin tuhatpäinen hirviö, jonka jokaisen katkaistun pään eli valheen tilalle kasvaa hetkessä sata uutta.

Edustan Teille ilmeisesti kaikkea sitä mitä Teidät on opetettu pitämään pahana, muuten en voi selittää tätä valheitten ja syytösten vyötytystä, joka kohdistuu minuun milloin mistäkin seuraavaan listaan kuuluvasta raskauttavasta syystä: olen nainen, ikääntyvä, yliopistoväkeä, työtön, demari. Olikohan tuo sellainen järjestys, että Teille nämä luetellut asiat muuttuvat luettelujärjestyksessä aina vaan raskauttavammiksi.

Aiheettomien ja totuudenvastaisten syytösten masinointi täällä US:ssa ei ole ollut talven mittaan vähäistä. Kukaan ei ole tullut pyytämään anteeksi aiheettomia syytöksiään ja valheitaan. Siitä ei voi tehdä kuin yhdensuuntaisia päätelmiä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Älä Katriina siitä välitä. Maailma on hyvä. Ihmiset ovat pahoja jos ovat. Me olemme vanhoja ja noin samassa ammatissa. Me ajattelemme nuoria koska olemme tottuneet koko elämäntyömme uhraamaan sille, jotta heillä olisi paremmin. Puoluekannasta riippumatta. Oletimme tosin myös, että jos nuorilla menee hyvin menee meillä vanhemmillakin. Se ei olekaan totta. Muistatko kun meille painettiin kaaliin, että ahneus on pahe ja heikommata huolenpitäminen hyve. Nyt toisesta huolehtiminen on heikkous ja mitä ahneenpi sitä parempi ihminen.
Mitä me teimme oikein väärin?
Kun näkee tuollaisen aidon niljakkeen kun työministerikin on, ei voi muuta kuin kertoa suoraan mitä hänen toimistaan ajattelee.
Emme me kumminkaan tingi arvoistamme, me vaikka kärsimme mieluummin.

luuserius (nimimerkki)

Ahneus on pahe,joten päätitte viettää aikanne työväentalolla tanssaten ja maksattaa hauskat ja leppoisat eläkepäivänne hyvinmenevillä pienillä nuorilla ikäluokilla.
Demarit haluavat kaikille ilmaisen päivähoidin ja suuria ikäluokkia varten rakennettu byrokratiaa pitää pitää yllä vaikka minkälaisella velkasummalla.
Suomi on syönyt kasvun eväät ja edessä on velkaisen madon kohtalo.Kaikista kauniista ajatuksistanne huolimatta.
Tietysti olisi ollut ahnetta säästää pahan päivän varalle?Aate estää omasta itsestään huolehtimisen.
Mitä pahaa se työministeri on nyt oikein tehnyt?
Osuiko hermoon,kun sanoi ettei haudata nuorisotyöttömyyttä komiteaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Ehkä hermoon osuu kuitenkin pahiten se, ettei tee nuorisotyöttömyydelle mitään vaikka muuta väittää.
Olet varmaan melko nuori koska et tiedä, että tämä maa on velalla rakennettu ja rakennetaan tulevaisuudessakin. Uusi sukupolvi on jatkanut elämäänsä pääsääntöisesti aina varakkaampana ja hyvinvoivenpana kuin edellinen. Kuitenkin kuolemme hyvin todennäköisesti siinä sosiaaliluokassa mihin olemme syntyneetkin.
Mikä ihmeen mörkö velka kansantaloudessa nyt olisi? Sillähän juuri kehityksen ja eteenpäinmenon edellytykset luodaan. Olet kai kuunnellut liikaa Jyrki Käteistä. Ei puute ja kurjuus eteenpäinmenoa saa aikaiseksi. Suuressa määrin ainoastaan vaarantaa yhteiskuntarauhan ja nykyisen tulonjaon.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

8

Tähän mennessä Suomi on ollut sosiaalisen nousun maa. Ikävä kyllä emme kaikki kuole siinä "luokassa", johon olemme syntyneet, vaan monet meistä kuolevat alemmassa. On kuin junan matkustajaluokat olisi taas otettu käyttöön.

Köyhyys, työttömyys ja vääryyden kohteeksi joutuminen on Suomessa ylisukupolvista. Vaikka välissä olisi kaksi sukupolvea kivunnut sosiaalisessa portaikossa ylemmäs opiskelun ja hillittömän uutteruuden ansiosta, on erittäin todennäköistä, että yhtäkkiä - ja kokonaan vailla omaa syytä - edessä on äkkiputoutus äärimmäiseen köyhyyteen, työttömyyteen ja syrjäytetyksi, oli koulutuksesi miten korkea vain.

göran (nimimerkki)

Eiköhän nämä swenskit pelaa kaikkialla yhteiseen pussiin, riippumatta "puolueesta".

Leo Tuukka (nimimerkki)

Vihreissä mennäänkin toiseen suuntaan kuin muut.Muut suomentaa nimensä, vihreät poliitikot saattaa ottaa vierasperäisen ni,mensä takaisin. Mitä se kertoo heistä. Entä opinnot DDR:ssa.

luuserius (nimimerkki)

80-luvulla velkaa oli valtiolla 8 miljardia markkaa.Sinipunahallitus ja sen keltanokkaministerit innostuivat ja alkoivat keventää veroja,jakaa vastikkeettomia sosiaalietuuksia ja vielä päättivät ottaa velkaa kaiken päälle kesken hirveän noususuhdanteen.Eläkkeitä koroteltiin ja hyvinvointia luotiin,vahvan markan piti hoitaa velat yhdessä idänkaupan kanssa.Vanhempi vasemmistolainen tietää mitä sitten tapahtui.
Nyt velkamäärä on moninkertainen ja tämä talouskriisi uhkaa tuplata velat.
Eihän se mitään mutta onko Suomella velan edellytyksiä?
1990-luvulla käytettiin pahimmillaan 10% valtion budjetista velanhoitoon.Kun velan määrä kasvaa,yhdessä eläkeläisten kanssa ja kansantuote laskee kuin lehmän häntä niin onko Suomi syönyt eväänsä jo etukäteen?
Eläkkeetkin on kuulemma palkkasumman kehityksen varassa.Kyllä jo maalaisjärjellä ajateltuna muuallakin on edessä sellaiset ajat että velaksisyöminen loppuu tai ainakin se kallistuu.Kun kaikki länsimaat ottavat velkaa,rahan hintakin kasvaa ja jos luotto loppuu niin se on kaput tälläiselle helpolle ja leveälle elintasolle.

Urpo Sikala (nimimerkki)

"Olet varmaan melko nuori koska et tiedä, että tämä maa on velalla rakennettu ja rakennetaan tulevaisuudessakin. Uusi sukupolvi on jatkanut elämäänsä pääsääntöisesti aina varakkaampana ja hyvinvoivenpana kuin edellinen."

Aivan siis uskomatonta Paskaa. Voi sulla ikää olla mutta tiedoista en olisi varma.

1. Väitätkö tosiaan että kaikki omistavat jotain kuollessaan? Siis läheskään kaikki.. Kymmenet prosentit väestöstä eivät omista yhtään mitään jos omaisuudeksi ei lasketa telkkaria ja jotain autonroppanaa. Tämän joukon määrä lisääntyy koko ajan.

2. Väitätkö todellakin että jos vaikka joku Rape ottaa velkaa muutaman satasen kuukaudessa ja juo ne niin hän kuolee 20 v. päästä varakkaana miehenä? Juuri näin valtio toimii, juomisen tilalla täällä on vain valtava byrokraattien joukko ja lisänä räjähdysmäisesti lisääntyvä ikityötön "rikastaja" joukko.

3, Oletko koskaan miettinyt että suurin osa näistä varakkaista on saanut vaurautensa perimällä, siis syntymällä oikesta perseestä. Suomi voi olla perseestä mutta perintöä se ei tule saamaan.

Jne

Mjaa, tuossa #12 asiaa jo näköjään valotettiinkin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Suomessa on kohta miljoona köyhää, tulot alle 1000 € kuussa. Heistä yli puolet lapsia ja nuoria. Se ei ole helppoa ja leveää elintasoa. Kokeile.
Keskieläke on bruttona 1280 € kuussa. Noilla tuloilla ei saa sosiaalitukia. Kokeile elää sillä. Kun puhutaan keskieläkkeistä siinä on myös summaa nostamassa todella isot eläkkeet. Todellisuus on paljon karunpaa.
Eläkeläisethän ovat työtä tehdessään eläkkeensä jo maksaneet. Missähän nuo rahat ovat.
Kuitenkin nuoret on totutettava työntekoon heti alusta pitäen. Vaikka velaksi. Se maksaa aina itsensä voitolla takaisin.
Sitä hommaa Crohnberg ei vaan ole halunnut tehdä.
Rahaa meillä ei ole koskaan ollut niinpaljon kuin nyt. Silloin pitää lainata kun rahaa ei muuten löydy. Hyvinä aikoina pitää varustautua huonoihin aikoihin eikä jakaa rahaa jo varakkaille kohtuuttomina verohelpotuksina. Se on ollut kahden viimehallituksen suuri virhe.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kannatan kyllä ajatusta ettei työtätekemällä rikastu, elää kuitenkin ja rahaa on perustarpeiden tyydyttämisenkin jälkeenkin, kuka sen mihinkin laittaa. Jos ei ole töitä köyhtyy varmasti.

Urpo Sikala (nimimerkki)

#14 Venäjällä (entinen NL) HUIPPU eläke on n. 200 e / kk ja useimmilla jonkin verran vähemmän. Suuruusluokat vaikkapa Baltiassa (entinen NL) eivät tuosta juuri eroa.. Kummasti ne vaan elelee eikä ole epäselvää mihin suuntaan ne eläkkeet täällä "kehittyvät".

Kroonpärin haluista en tiedä mutta totuus on se että työvoimaministeri ei voi tehdä juuri mitään muuta kuin lisätä ministeriönsä paperinsiirtelijöiden määrää ja erilaisia konsultteja. Juuri näin teki sdp vilatohvi ja muistaakseni niitä konsulentin palkkioita jaettiin silloin hyvinkin hövelisti tovereille.

Mukana kupruissa on koko joukko tekesiä, sitraa, te-keskuksia yms. paskanjauhantakeskusta jotta kaikki valtapuolueet saavat varmasti omansa. Taitaa siellä rattaistossa aika moni vassarikin pieruaan pidätellä ja lenskin reissuja muistella hyvällä kuukausipalkalla.

No joo tuotoksena voi olla myös jotain metsässäkävelykursseja joilla nöyryytetään työttömiä mutta se on sitten siinä. Ei niitä kukaan tarvitse.

Todellinen syy ongelmiin on harjoitettu politiikka laajemmin eikä joku syntipukki.

luuserius (nimimerkki)

Mielenkiintoinen ajatus että työministeri voisi ottaa lainaa ja työllistää nuoria.
SAK kehoitti juuri ettei nuoria palkattaisi vaan pidettäisiin vanhat jäsenmaksujen maksajat töissä.
Kolmikannassa on asetettu kovat ehdot nuorten työllistämiselle.Mistä saataisiin työministeri joka ottaisi vallan takaisin järjestöiltä eduskunnalle ja lopettaisi nuorisotyöttömyyden.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Joo ja kaikkialla ei edes oo eläkkeitä.
Ei Cronhbergistä syntipukkia tehdä. Paremminkin sopisi psykoottinen valehtelija-nimitys. En tietenkään nimittele mutta noin voisin jos nimittelisin. Väittää kaiken olevan hyvin ja järjestäneensä nuorison työasiat jees vaikka väitteet on sitä itteeään, loustetta riittää.
Tosin Eu:ssa aito paskanpuhumisen taito lienee hyvä. Mut ei saa kii jäädä.

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Kyllä tässä vastuuseen pitää laittaa koko kansanedustuslaitoksemme. yli kaksikymmentä vuotta on mennyt sisäpoliittisesti huononmmin, eli ei ole tartuttuttu asioiden hoitoon. Liian paljon ylivelkaantuneita, työttömiä, syrjääntyneitä. Yrittäjyyden kehittäminen, helpottaminen pienillä markkinoilla pielessä harvaan asutuilla seutukunnilla. Ei tämä yhden ministerin syytä ole.

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

Moro Tapani.
Täältä iskee yhteiskunnan uhka numero yksi, eli yrittäjä joka on tarjonnut satoja työpapaikkoja 33/vuoden ajan .

Noussut köyhyydestä omilla tekosillaan ja lujasti töitä tehden luokkaan, jota
saamattomat arvostelevat kapitalistisiksi, mutta olenhan itse valinnut työteliään tieni.
1.Työttömyys on pitkälti tunnetila, joka voitaneen hoitaa ammattimaisesti,
eli työttömyyteen on liiankin helppo vedota ja siten jäädä kotiin vaatimaan yhteiskunnallista (sosiaalista) tarjontaa.
2.Ryhdy omaehtoiseen yrittäjyyteen, osta kahdella ja myy kolmella ja rutinat pois (en voi olen akateemikko). Jo tälläkohtaa suositan asenteen ja vätysmäisen olemuksen unohtamista ja asioiden todentamista ilman päätohtoria.
Oma visioni tulisi olla tällainen. (ryhdynkö minäkin)
3.>>33 vuotta

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

Jatkuu. 20.
Työttömäksi ja jään odottamaan kotosalle, mitä yhteiskunta (sosiaalipuoli)
tarjoaa, minun vain odotellessa parempaa tulevaistuutta. Mutta vaatisiko se myös minulta jotakin, kyllä yhä antautuvampaa otetta työttömyydelle ja passiivista otetta elämään. Kiitos ei ja tässä se ero lieneekin, yrittäjän ja rutisijan kohdalla.

No ei tuo ole ihan näin mustavalkoinen, mutta omaan elämäänsä voinet suunnattomasti vaikutta näkemällä myös muut ympärilläsi. (sosiaalinen verkosto)

Ilmoittautukaa yritykseni itsenäiseksi myyjäksi, jolloin minä anna tuotteet ja te ryhdytte työttömyydestä nousseiksi yrittäjiksi. (ai niin se koulutus yms/ruti, ruti).

Tapani tämä teksti sisältö (sanoma) ei ole sinulle tarkoitettu, vaan yleiseksi herätysbrobagandaksi eräille saamattomille rutisijoille, jotka eivät ymmärrä, ettei yhteiskunta voine elää valituksin ja vaatimuksin, vaan on itsekkin tehtävä jotakin!

Terveisin kaverisi Pentti Sittnikow (ortPKS)
SIPOO

Pikku Punaheltta (nimimerkki)

#3 Kysymys työllistämisestä on koominen koska se huutava työvoimapulahan meitä vaivaa.. IHAN KOHTA se tulee, kulman takana jo pilkistää.. (Urpo Sikala)

Urpo, et siis usko että työvoimapulaa olisi? Valitettavasti olet puoliksi väärässä. Kyllä se on läsnä joka hetki - julkisen sektorin aloilla. Työvoimaa tarvittaisiin ehdottomasti tiettyihin hyvinvointipalveluihin lisää. Lisäkäsistä on huutava pula mm. sairaanhoidossa, päivähoidossa, vanhustenhoidossa, perusopetuksessa, terveyskeskuksissa jne. Kyse on vain siitä, että näille aloille ei saada tarpeeksi työvoimaa, koska niihin ei ohjata tarpeeksi verovaroja. Et taida pahemmin uhrata näille asioille ajatuksiasi? Sinäkään.

Mitä tulee nuorisotyöttömyyteen, on hullua vaatia ikääntyvää työvoimaa jatkamaan vastentahtoisesti työntekoa vajaakuntoisena, kun voitaisiin sieltä nuorimmasta päästä ottaa tervettä ja jaksavaa porukkaa niiden tilalle, jotka eivät kerta kaikkiaan enää jaksa. Tämä nykyinen meno näyttää ihan hölmöläisten viltinjatkamiselta. Kohta on menetetty taas kokonainen sukupolvi. Nuorille töitä ja heti!!!

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

Kaarina 5. ( "ammattityöttömän? " puhetta)

Höpö.
Voisin kirjoittaa kirjan sdp/toimista, mutta jääköön.
Valtuustossamme 5/sdp/läistä ja kaikilla ajatukset hukassa nykypäivästä, eli sosiaalisia virkoja hakemalla kuntamme talous "pysyy" kurissa sdp/luotsaamana.
1.Mitro, 20000, Mussoliini, kirkollisvero (ort/opintovapaa), sak, jne!

Muista nämä ovat mielipiteitäni ja vain mielipiteitäni, eli toki tunnen sinun olevan myös inhimillinen ihminen ja näin jätänkin pahuuden ja toivon, että kommentoimme jatkossakin ristiin, sillä eihän meidän tule olla samaa mieltä asioista. Keskusteltaessa vakavammista asioista saatan ryhdistäytyä itsekkin.

Kaikkea hyvää elämääsi.
Pentti Sittnikow (ortPKS)
SIPOO

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Puhut kuin John Wayne. Uskon, että lähes jokaisen miehen unelma on jossain elämänvaiheessa jonkinlainen yrittäjyys. Kaikki kunnioitus sinulle oman unelmasi täyttämisestä. Minullakin oli. Valitsin kuitenkin virkamiestoimen enkä sitä ole katunut kovastikaan. Ymmärrän yrittäjyyden merkityksen yhteiskunnan rakentajana ja eteenpäinviejänä.
Vaikka kuinka asenteet koittaisi unohtaa ei meistä kaikista ole yrittäjiksi. Osa panoksesta menisi jopa hukkaan. Joku on tuottavanpi, tehokkaampi parempi jollain muulla alalla toimiessaan.
Ei kaikista nuoristakaan ole vaan yrittäjiksi mutta jotain työtä heille on tarjottava, jotta itsenäistyisivät ja yleensäkin oppisivat, että työtä on tehtävä. Se voi olla yrittämistä tai palkkatyötä, se ei ole ratkaisevaa.
Huolenani ovat kuitenkin ne ihmiset, jotka eivät oikeasti pysty toimeen tulemaan ja itsenäisesti elämään. Emme synny samanlaisilla edellytyksillä varustettuna. Emme erityisesti tähän maailmaan.
Minusta meidän, jotka pärjäämme, on opastettava ja autettava juuri näitä ihmisiä oman elämänhallinnan ja ja toimeentulon alkuun.
Jos laiskuuttaan on työtä vailla saa olla nälissäänkin mutta koko työttömien armeijan leimaaminen laiskoiksi ja veteliksi on väärin. Niitä on vain prosentteja.
Työttömyys ja kurjuus periytyvät kuten varallisuuskin. Jos nuorella ei kotonakaan ole mallia siitä, että joka päivä työhön lähdetään, oli se palkkatyötä tai yrittämistä, niin yhteiskunta tekee silloin suuren palveluksen nuorelle ja itselleen kun se työnteon mallin käytännön kautta hänelle opettaa. Sitä ei saa laiminlyödä.

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

Tapani 24.

Puhut asiaa, johon on helppo yhtyä.
Ei leimata, en tokikaan minä, vaan he itse teoillaan leimautuvat.

Moikka
kaverisi Pentti Sittnikow (ortPKS)

luuserius (nimimerkki)

Tapani Niemi osaa puhua näköjään asiaa kun ei puhu politiikkaa.
Poliittista tahtoa ei nuoria kohtaan ole,ei puolueissa eikä työmarkkinajärjestöissä.Vanhat parrat( en tarkoita partaisia miehi ja vielä vähemmän naisia) pitävät kiinni eduistaan ja järjestöpolitiikot ajavat enemmistön etua,ei nuorten asiaa.Se on lyhytnäköistä politiikkaa,valitettavasti.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Tapani, valitsit virkamiestoimen?

Sinähän olet opettaja, okei, virkahan sekin, mutta opettaja tekee tulevaisuuden tekijöitä, eli on se tuottavaa työtä, jos nyt kukaan enää tässä lamassa kehtaa ruveta väittämään, että opettaminen olisi turhaa työtä.

Toimituksen poiminnat