totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

HOITOALAN VÄKI - VOITTE VAIN ITSE AUTTAA ITSEÄNNE

Arvoisat hoitotyöntekijät. Vain te itse voitte auttaa itseänne. Valtiovalta tai kunnat eivät tule laittamaan tikkua ristiin teidän pienipalkkaisen raadantanne hyväksi. Suuntaus on päinvastainen, sen olen vuosia jatkuneessa valtuusto-ja lautakuntatyössä havainnut. Teidän on itse liittojenne johdolla ja tuella noustava vaatimaan oikeutettua osaanne kakusta, kukaan muu ei sitä tee, kansan tuki on taatusti puolellanne.

Olen niin läheltä ja tarkoin seurannut mitä hoitoalalla tapahtuu. Ylipitkiä päiviä, vajailla miehityksillä tehtyjä työvuoroja, ylitöiden maksatusten laitonta kiertämistä, kiirettä, sressiä, unettomia öitä, loppuunpalamisia,  sairastumisia, jne ja vaikka tee teette työtä yli kykyjenne, ette yksinkertaisesti ehdi ja voi antaa potilaille niin hyvää hoitoa kuin haluaisitte. Ja tästä kaikesta teille maksetaan  kohtuuttoman pientä palkkaa.

Kehoitan teitä Superi- ja Tehyläiset seuraavissa liittokokousvaaleissa valitsemaan vasemmistolaisia ehdokkaita. Vaikka omaisittekin oikeistolaisen ajatusmaailman ja porvarilliset arvot antakaa niiden näkyä sitten kansanedustajain-, presidentin- ja Eu-vaaleissa.

Ammattiyhdistysvaalit eivät enää ole poliittiset vaan niissä on kysymys puhtaasti edunvalvonnasta. Oikeisto ei ole edes halukas teidän eduistanne huolta pitämään, onhan se nähty. Äänestäkää liittovaaleissa vasemmistoa, itsekkäästi, oman asemanne ja arvostuksenne korjaamiseksi, epäpoliittisesti ja rationaalisesti.
Oikeistolta teille ei ole tulossa työnne arvostukseen, palkkaukseen, työolosuhteisiin ja ilmapiiriin mitään kohennusta vaan heidän johdollaan asemanne tulee vain kurjistumaan. Katsokaa miten teille on nyt käynyt.

8 tunnin työpäivästä alkaen kaikki edut, joita työntekijöillä on ovat lähes poikkeuksetta vasemmiston aikaansaamaa. Esim. äitiysvapaat, kesälomat, ylityökatot, minimipalkat, sairausajanpalkat, jopa lapsilisät, Pekkaset, työsuojelu, irtisanomissuojat, ja oikeastaan kaikki se mikä on ollut omiaan kehittämään ja parantamaan työntekijän asemaa.Oikeistojohto ei ole teistä paljoakaan piitannut.
Vielä kerran: Teidän on itse vaadittava se mitä teille kuuluu.  Oikeistojohtoisella liitolla ei ole siihen halua eikä kykyä. Päästäkää oikeistolaiset sympatianne valloilleen sitten muissa vaaleissa. Me tavalliset kansalaiset tuemme teitä varmasti tulokselliseen loppuun saakka. Ei teidän tarvitse olla "kommareita" jos omaa elämäänne haluatte parantaa.

Omassa oikeistojohtoisessa OAJ:ssäni on sama ongelma, ei sielläkään opettajien eduista ja työoloista paljoakaan piitata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

T.S. Virtanen (nimimerkki)
Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Samalla asialla. Oikealla sellaisella.

mersumies (nimimerkki)

Teillä jäljellejääneillä kommunisteilla on yleensäkin suuria vaikeuksia hahmottaa ympäröivää todellisuutta, Sinä et tee asiassa poikkeusta. Ehkäpä Teille joku 3000 - 4000 e/kk brutto sellainen "pieni palkka", mutta hyvin suurelle osalle palkansaajia, eläkeläisiä, työttömiä ja yllätys yllätys jopa YRITTÄJIÄ siis niitä perkeleellisiä kabitalishtejä se on ihan hyvä palkka. Minä en väittänyt että se olisi väärin tai liikaa, mutta ehkäpä teidän kannattaisi etsiä niitä sorrettuja muiden ryhmien kuin sairaanhoitajien ja pakolaisten parista, he kun niitä eivät yleensä ole niitä köyhiä. Tiesitkö muuten että suurin osa hoitsuista äänestää kokoomusta, että sellaisia potentiaalisia äänestäjiä teille :) Mutta jatkakaa leeninin viitoittamaa tietä kohti vanhuuseläkettä ja myöhemmin hautuumaata, ei teille viitsi enää edes nauraa. Se kun olisi vähän kuin vammaisille nauraisi.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Eikö mersumies todella muuta kykene sanomaan? Lähihoitaja saa palkkaa n.1680€ kun töihinsä tulee. Ota asioista selvää. Kahdella klikkauksella selviää hoitsujen palkat.
Vaihdan heti open homman hoitsuksi kun kerrot missä niille maksellaan 3000-4000€. Menköön kesälomatkin. Kohta oaj antaa ne viedä kuitenkin.
Heidän palkkansa on juuri siksi niin pieni, ettei heidän liittonsa ole heidän puoliaan pitänyt kun ovat oikeistolaisia ja porvareita sinne valinneet.
Aja mersumies lähimmän vanhainkodin pihaan vaikka lauantaina ja kävele katsomaan miten nuo vanhukset jakselevat kun 30 vanhusta on hoitamassa kaksi tuollaista suuripalkkaista hoitsua. Voisit auttaa vaikka syöttämisessä, siihen kun hoitsuilla ei koskaan oo riittävästi aikaa.
Sun kannattaa ihan itse tutustua alaan ettet oo pelkän hesarin tiedon varassa.
Vaikka ethän sinä koskaan sairastu etkä vanhene.Jjo on kevyet mullat. Vasemmistokin on laaja, muutakin kuin kommarit.

T.S. Virtanen (nimimerkki)

Päiväkotiapulaisen kk palkka on n. 1700€, lastentarhanopettajan n.2100

Terveydenhoitajan 2200, sairaanhoitajat 2500.
Terveydenhuolto puolella tulee tietysti erillaisia korvauksia (ilta ja yö), mutta päiväkodeissa ei tule. Pannaan ensin päiväkotien asiat kuntoon.

T.S. Virtanen (nimimerkki)

blogisti ehti jo :)kommentoida

Henry Björklid (nimimerkki)

Siis miten joku, kuten tässä mersumies, voi olla asioista niin pihalla?

Lista työpaikkan positiivisista asioista, jonka porvarit ovat saanneet aikaa:

-------------------------------

Se ei siis ollut pitkä lista.
Juu, kyllä minä uskon että Sinä Tapani sekä Krisu ajatte aivan oikeaa asiaa. Tietämyksellä ja vastikeettomasti. Tunnustus ja kiitos siitä Teille.
Minäkin yritän omalla sarallani saada aikaan jotain positiivista.

Henry

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Olen mielelläni mukana kaikissa asioissa, jotka edesauttavat niiden ihmisten elämistä, jotka apua tarvitsevat ja ovat niinsanotusti toisten armoilla. Sekä lapset, sairaat, että vanhukset.
Älä laske palkkaan mukaan ilta- viikonloppu tai yölisiä. Ne saa kaikki muutkin, jotka sellaiseen aikaan joutuvat työskentelemään.
Sairaan- ja vanhustenhoitoalalla on n. 60% työntekijöistä muita, kuin sairaan-tai terveydenhoitajia. On lähi-apu- kodinhoitajaa ja muuta reipasta ylioppilasta. Heidän peruspalkkansa on aina alle 2000€.
Ongelma on se, ettei ketään tyydytä työskennellä noin pienellä palkalla noin rankoissa töissä, joten työvuorot ovat lähes poikkeuksetta vajaita.
Suurin huoli on tietenkin, että ihmiset eivät saa inhimillistä hoitoa ja esim. vanhainkodeissa he joutuvat kärsimään elämänsä viimeiset vuodet hoitoväen kaikista yrityksistä huolimatta. Kun alan palkat, työolosuhteet ja sitämyötä arvostus nousevat, riittää ammattiväkeäkin tarpeeksi. Oikeistojohtoiset liitot eivät tähän parannukseen ole sitoutuneet.
Meillä on Suomessa rahaa saada sekä lasten, että sairaiden ja vanhusten olot järjestettyä ihmismäisiksi. Valtaapitäviltä puuttuu vain halu siihen.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Mersumies on sen vuoksi pihalla, että hän on aina pihalla. Ei hän käy sisällä katsomassa miten asiat ovat. Iltis kertoo hänelle totuudet.

PuistonPuu (nimimerkki)

Mää en tiedä paljonko sairaanhoitaja saa palkaa mut mun muija saa perushoitajana noin 1900 euroa käteen kuukaudessa, bruttoo en edes tiedä kai se joku 2,5 tuhatta. Ja ihan tavallisessa vanhainkodissa tekee ihan normaalia työtä eikä ole edes kaikkia niitä kalkkislisiä. Palkka ei toki ole häävi, työ kun on dementikkojen pesua ym. raskasta työtä. Arvelen kyllä että joku leikkausalihoitaja kaikilla lisillä voi saadakin sen yli 3 tuhatta tai yökkö en tiedä kuka vähiten huonosti tienaa. Mersumies on oikeassa siinä että pätkätyöläiset ne on niitä köyhiä nykyään ja työttömät tietysti.

R-B Kangas (nimimerkki)

Melkoinen raatajaa jos sairaanhoitaja tienaisi yli 3000/kk, ihmettelen PuistonPuu myös missä sinun "muijasi" oikein töissä on, vaan ehtiikö ollenkaan lepoa saada. Yötyöstä monella alalla saa 100% palkkaa, hoitaja saa siitä 40% lisää ja terveys on tutkimusten mukalla uhattuna niin että on pitkä luetteloa sairauksia ja vaivoja joita vuorotyötä (sisältäen öitä) tekevillä saattaa keskimäärin ilmaantua jopa 10 vuotta aikaisemmin ikään nähden kun muilla väestöllä.
Sopiii vaan mersumies ja muita arvostelijoiden muistaa että kun hoitajat uupuvat ja katoavat niin potilaiden niskoista tätä on poissa niin kun nytkin kun liiaan vähällä vaäellä yritetään potilaita hoitaa. Turhaa sitten itkeä hoidon perään jos ei aikaisemmmin asiasta välitetä. Mutta johto vaikenee ongelmista ja päättäjät huijaavat itseään että asioita ovat hyvin ja halllinnassa.

PuistonPuu (nimimerkki)

Kommenteista päätellen taitaa Rb kankaan omasta työurasta olla jo hivenen aikaa, jos se on koskaan oikein alkanutkaan :) Sanoin kyllä selvästi että työpaikka on aivan tavallinen ja sieltä saa tavallista palkkaa eikä vaimoni tee ylimääräisiä vuoroja muuten kuin satunnaisesti. Minä en myöskään pysty vaikuttamaan työaikalainsäädäntöön ym. asioihin ja orjuuttamaan näin vaimoani.

Se on totta että vaimoni on usein työssä yöllä, kuten minäkin olin yli 10 vuotta, ja onhan hirveää. Pitäs kieltää mokomat yötyöt! Säästyisi rahaakin kun hoidon puutteessa vanhukset heittäisivät joukolla lusikkaa nurkkaan öisin :)

R-B Kangas (nimimerkki)

"Kommenteista päätellen taitaa Rb kankaan omasta työurasta olla jo hivenen aikaa, jos se on koskaan oikein alkanutkaan "

- Pahasti sinulta arvelu meni molemmissa päässä väärin. Eikö sitä paitsi oli maininta siitä ettei pitää palkkavertailussa ottaa lisiä huomioon koska ne justiinsa pitää korvata vain työn-esim. yötyön- epämukavuutta- ja huonosti sitäkin tekee. Kyllä varmaa tekemällä paljon yötyötä lähihoitajakin voi saada käteen 1900 kuussa-mutta millä hinnalla? Peruspalkka bruttona kaikki mahdollisilla kalkkilisilläkään- ei silti nousee tuohon mersumiehen mainittuun summaan edes lähellemain.

Käyttäjän jakh kuva
Pirita Nenonen

Hoitoalalla tehtiin 2 vuoroa peräkkäin, vajaalla henkilökunnalla. Jos henkilökunnan puutteesta tuli hoidoissa puutteita sai kuulla kunniansa. Tein ratkaisun jäin kotiin hoitamaan lapsiani, itku vaan etten saa 1½ vuoden päästä enää kotihoidontukeakaan, joten töihin kait on mentävä.. Todennäköisesti alan vaihto edessä.. ei enää tuollaista hommaa

M.Heikka (nimimerkki)

Julkisella puolella se leipä tahtoo olla kapea, jos olisi edes pitkä. Julkiset pakat kun tulevat veroina...se on yleensä yhtä tyhjän kanssa. Ihan eri juttuhan se on isojen yritysten palkkoja maksella.

Tämmönen iltahartaus. Lyhyt, mutta jotaki.

Onkohan merimies sak:laisia. Pitäisikö minunki maksaa ne jäsenmaksut, voisitkos neuvoa?

http://www.youtube.com/watch?v=GOEmgYxv2uY

sakarisoisalo (nimimerkki)

Mehän tiedämme sen, että missä SDP tai vasurit ovat ovat vallan päällä, siellä ko. ay-yhdistys maksaa puoluetukea näille puolueille suoraan yhdistyksen kassasta. Eli ay-liike on vasureille ja sossuille tapa rahastaa lisää puoluetukea. Lisäksi sossut ja vasurit ovat kunnissa mukana päättäämässä hoitoalan työolosuhteiden huonontamisesta.

Juha Väänänen (nimimerkki)

tpani vetää pohjat.

Milläs kustannat palkat?

Eikös se ammatti ole ihan valinta.

TEHY on suomen häpeänpilkku SAATANAISINEEN lakkoineen missä UHATTIIN ihmishengillä.

Aina voi vaihtaa alaa, kute´n sinäkin Tapani.

Vain umpitollokommarisikiö voi kuvitella tässä taloustilanteessa palkankorotuksia.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Puiston puulle.
Otin oikein selvää palkoista ja työvuoroista.
Pääkaupunkiseudulla lähihoitaja saa lähtöpalkkaa n.1800 €. Kaikkine kalkkislisineen palkka on n.2000€.
Vanhustyössä yövuoron pituus on pääsääntöisesti 10 tai 11 tuntia. Ilmeisesti vaimosi tekee paljon noita yövuoroja, joista maksetaan korotettua korvausta epämukavasta työajasta 40% ja jotta hän saavuttaisi 2500€ palkan on hänen tehtävä vielä lisätöitä normaalin 38,25 viikkotunnin lisäksi paljon.
Vanhustyössä on 12 hoitohenkilöä kohden keskimäärin vain kaksi sairaanhoitajaa.
Muut ovat pienipalkkaisia apu-,lähi-, perus-, kodin ym hoitajia sekä sairaala-apulaisia, kylvettäjiä, liinavaatevastaavia, ruuanjakelijoita jne joiden palkka on perushoitajankin palkkaa alempi.
Lisäksi hoitoväellä on potilasturvallisuuden vuoksi velvoite jäädä toiseen vuoroon peräkkäin mikäli seuraavan vuoron työntekijä on vaikka sairastunut.

Artikkelissani haluan vain sanoa, että äänestämällä vasemmistoa amm.liittonsa johtoon, jotka hanakammin ajavat hoitohenkilökunnan työolojen kohennusta ja parempia palkkoja, saadaan koko ala myös kiinnostavammaksi ja sille uutta henkilökuntaa. Tämä taas johtaa hoidon tason paranemiseen ja nykyisissä oloissa jopa yleensä hoidon saantiin.
Esim. Helsingin kaupungin ei tarvitse säästää vanhustenhoidosta koska säästöt tulevat automaattisesti katastrofaalisen työvoimapulan mukanaan tuomien täyttämättöminä seisovien toimien muodossa.
Pienipalkkaisen perushoitajan ei kannata etsiä lapsilleen päivä-, ilta- ja yöhoitopaikkaa vaan Piritan tekemä ratkaisu hoitaa lapset itse ja vaihtaa alaa on ainoa mahdollinen ja järkevä ratkaisu.
Päiväkotikaan ei enää houkuttele koska työvoimapula ulottuu jo niihinkin.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Juha. Älä vaan sairastu enenpää tai vanhene!! Tiedät itsekin miten hyvin porvarit haluavat sairaista ja vanhuksista huolta pitää.

P. Sittnikow (nimimerkki)

Moro Tapani.

Käyppä tuolla sivuillani antamassa "painavan" näkemyksesi tuohon.

Eläköitymisköyhyyteen v. 2015, tuleeko sitä?

Hyvää sunnuntaita sielullesi!
tv. Pentti Sittnikow

Toimituksen poiminnat