totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Satu Hassi ja muut vihreät edustajat !!!

Kertokaa minulle miten te olette osallistuneet allaolevan lain valmisteluun. Sain juuri kuulla, että sitä ja sen hyväksymistä on valmisteltu jo hallituksen alkumetreiltä asti.

Kannattiko kaupat??
Myös Anni Viitasaari kirjoittaa asiasta.

Alla lainaus: Jiri Keronen
20. huhtikuuta 2009

EU aikoo muuttaa Internetin televisioksi

Euroopan parlamentti äänestää 5.5. joukosta direktiivejä, jotka kulkevat nimellä "Telecoms Package". Käytännössä se, mitä Telecoms Package tekee, on koko Internetin luonteen muuttaminen fundamentaalisesti. Voimaantullessaan direktiivit aiheuttavat sen, että vapaiden Internet-yhteyksien sijasta ihmisille tarjotaan niin sanottuja "kuluttajan käyttövalintamahdollisuuksia", jotka merkitsevät käytännössä samaa kuin televisioihin myytävät kanavapaketit. Internetin käyttäjät eivät siis itse saa valita, mitä sivuja he käyttävät, vaan he voivat ainoastaan valita valmiista kokoelmista heille ennakkoon päätetyistä sivuista. Direktiiviroskaa kaupataan esittämällä, että se lisää käyttäjien mahdollisuuksia tehdä valintoja Internetin suhteen. Tämä johtuu siitä, että Euroopan unioni tykkää myydä päättäjille ja kansalaisille Neuvostoliittoa esittämällä, että se on Amerikka.

Olennaisin direktiivipaketin aiheuttama muutos on Internetin muuttaminen televisioksi, mutta sen lisäksi direktiivipaketti sisältää muita, pienempiä muutoksia, joita kaupataan samalla umpiruttuisella EU-retoriikalla vapaista markkinoista ja talousyhteistyöstä. Direktiivipaketti muun muassa sisältää direktiivejä, jotka antavat viranomaisille ja palveluntarjoajille oikeuksia vaatia itselleen tietoa siitä, miten informaatio liikkuu Internetissä. Direktiivipaketti myös pitää sisällään Ranskassa torpatun "kolmesta poikki"-nettiyhteyden katkaisemisdirektiivin pan-eurooppalaisen version. Jo pelkästään direktiivipaketin "pienemmistä pahoista" voisi kirjoittaa muutaman kirjan, mutta ne asiat, joihin direktiivipaketti kipeiten iskee, ovat demokratia, ekonomia ja ihmisoikeudet, eli asiat, joiden saralla EU ei ole ennenkään juuri loistanut.

Demokratian kannalta Telecoms Packagen suurin ongelma on se, että palveluntarjoajat, joilla ei ole minkäänlaista vastuuta mihinkään suuntaan, päättävät mitä kansalaiset saavat Internetistä lukea, seurata tai tutkia. Todennäköisesti kanavapaketteihin tulee kuulumaan suuria medioita, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomat, mutta puolestaan pienten medioiden pääsy kanavapaketteihin on huomattavasti epävarmempaa. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että ihmiset saavat tietää asioista pelkästään sen, mitä suuret mediat päättävät heille kertoa. Internetin tarjoama mahdollisuus hakea nimenomaan sitä tietoa, mitä kukainenkin itse tahtoo, särkyy Telecoms Packagen myötä. Demokratiaan olennaisesti kuuluva kriittisyys ja avoimuus, jota Internet on tarjonnut, vaihtuu direktiivipaketin myötä äärimmäisen tehokkaaksi propagandakoneeksi.

Telecoms Package ei vaikuta ainoastaan yksityisten kansalaisten Internetin käyttöön, vaan myös yritykset kärsivät siitä. Yritykset ovat kasvavissa määrin riippuvaisia Internetistä ja Internetin käytöstä, joten Internetin rampauttaminen voi olla yrityksestä riippuen kuolettava yrityksen ekonomialle. Tämän vuoksi muun muassa Internetin ja tietotekniikan suuryritysten perustama The VON Coalition, johon kuuluvat esimerkiksi iBasis, Google, Microsoft, Skype ja niin edelleen, on arvostellut direktiivipakettia siitä, miten se halvaannuttaa rehellistä kilpailua ja haittaa teknologian kehittymistä.

Jos yrityksen sivuja ei ole valmiiksi räätälöidyissä kanavapaketeissa, eivät käyttäjät pysty käyttämään yrityksen palveluja missään muodossa, tai edes ylipäätään havaitsemaan, että yritys on olemassa Internetissä. Vastaavasti esimerkiksi raaka-ainetta etsivä yritys ei voi tutkia kattavasti kaikkia potentiaalisia raaka-aineen tuottajia, sillä yritys näkee ainoastaan ne sivut, jotka yrityksen kanavapakettiin on annettu. Internetissä mainostaminen ei riipu enää mainostajasta ja mainoksen näkijästä, vaan direktiivipaketin myötä väliin syntyy byrokratiaa tai korpotokratiaa.

Kolmas Telecoms Bullshitin ongelma liittyy molempiin ylläolleista. Nimittäin direktiivipaketti on vastoin Euroopan unionin omia perusoikeuksia, mikä käytännössä merkitsee EU:n perusoikeuskirjan artikloja 7, 8, 11 ja 16. Artiklat 7 ja 8 liittyvät Telecoms-direktiivipaketin kohtiin, jotka antavat viranomaisille ja palveluntarjoajille oikeuden vaatia itselleen tietoja siitä, miten tietovirta liikkuu Internetissä, sekä Ranskan mallin mukaiseen "kolmesta poikki"-direktiiviin. Artiklat 11 ja 16 puolestaan liittyvät demokratiaan ja taloudelliseen vapauteen.

Artikla 11 koskee sanan- ja ilmaisunvapautta. Artiklan ensimmäinen kohta antaa oikeuden välittää tietoa täysin vailla viranomaisen puuttumista ja rajoista riippumatta. Telecoms-direktiivipaketti antaa viranomaiselle ja palveluntarjoajalle oikeuden päättää, mitä tietoa kansalainen pystyy Internetin kautta välittämään. Artiklan toinen kohta myöntää oikeuden pluralistiseen mediaan, eli monipuoliseen tiedonvälitykseen. Telecoms Package on tässä suoraan ristiriidassa kohdan tarkoituksen kanssa. Telecoms-direktiivipaketti aiheuttaa sen, että ainoastaan ne mediat, uutislähteet ja -toimistot, jotka palveluntarjoajat ja viranomaiset hyväksyvät, ovat ylipäätään käyttäjien saatavilla. Direktiivipaketin jälkeen pluralistinen media on prikulleen se media, jonka vallankäyttäjät sallivat ihmisille.

Perusoikeuskirjan artikla 16 tekee ekonomisen vapauden unionikansalaisen perusoikeudeksi. Käytännössä ekonominen vapaus merkitsee EU-tasolla EU:n neljää vapautta, eli tavaroiden vapaata kulkua, henkilöiden vapaata kulkua, palvelujen vapaata kulkua ja pääoman vapaata kulkua. Ainoa neljästä vapaudesta, jota vastaan direktiivipaketti ei riko, on henkilöiden vapaa liikkuminen; mikä johtuu arvioni mukaan pelkästään siitä, että ihmisiä ei voi downloadata netistä.

Direktiivipaketti aiheuttaa sen, että viranomaiset ja palveluntarjoajat, joita kukaan ei ole äänestänyt mihinkään tehtävään, saavat päättää, millä yrityksillä tai yksityishenkilöillä on ylipäätään oikeus toteuttaa palvelujen, pääoman ja tavaroiden kulkua Internetissä. Direktiivipaketin jälkeen viranomaiset saavat päättää, mitkä yritykset saavat tehdä Internetissä yhteistyötä minkäkin yrityksen kanssa, ja ketkä kansalaiset saavat minkäkin yrityksen palveluja käyttää. Direktiivipaketti mahdollistaa sen, että jopa täysin laillinen yritys voidaan yksinkertaisesti leikata pois Internetistä, mikäli viranomaisista sattuu tuntumaan siltä.

Vähän aikaa sitten Alexander Stubb vaahtosi, että on törkeää kutsua EU:ta Neuvostoliitoksi. Olen samaa mieltä. Orwellin dystopia on paljon lähempänä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Dr. Schmidt (nimimerkki)

EU=E-DDR = Europäische Demokratische Dystopische Republik

Kari Timolavi (nimimerkki)

Tänään Aamulehti buffaa S.Hassia koko sivun mittaisella jutulla.
Liekö kiitos mediakonsernien aseman sementoivan direktiivin kannatuksesta?
Hassi on taustaltaan kommunisti ja siihen ideologiaan ei ole kelpuutettu sananvapautta milloinkaan. Satuko olisi sensuuria vastustanut? Eihän seepra pääse raidoistaan.

M.Heikka (nimimerkki)

Virolaiset kuulemma epäilivät EU:hun liittymistä JUURI SIKSI, että se voisi olla uusi NL.

Stubbi ei hoksaa, että jos lähtee sutta pakoon, VOI tulla karhu vastaan. Totalitarismi ja ihmisten kyttäys voi kyllä tulla aivan uudestakin vaarasta kuin vanhanajan ääri-vasemisto/ tai äärioikeisto.

Mie olen sammaa mieltä.

En vain oikein ole perehtynyt siihen, että miksi...mikä on se "järkisyy" noihin uusiin lakeihin.

Britit ne pelkää ihmisten rekisteröintiä...mutta sinne onkin tulossa totalitarismi ehkä nyt muslimivaltana: naisille hunnut ja sitä rataa. No joo, olen tainnut lukea vähän liikaa jo youtubia...mutta onhan se mahdollista.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Tarkkaile naapureitasi ja raportoi poikkeavuudet Brysseliin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

pääminsterihän just toitotti Kiinan järjestelmän ihanuutta. Eli kaikki kyttäysoikeudet keskusvallalle. Eli meilläkin kulloin vallassa olevalle taholle.

M.Heikka (nimimerkki)

Vanhanen on ihmeellinen.

Vaan onhan se professorin poika. On siinä isänillä pään raapimista...

http://www.youtube.com/watch?v=BKUoX_yi9Pw&feature...

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Seuraavaksi Vanhanen julistaa yleisen varpusjahdin kun ne syövät suurimman osan isäntien sadosta ja lähtee uiden käymään Tallinnassa. Aikaa menee puoltuntia suunta. Ihan kuin ihanteensa Maokin. Muijiakin ainakn neljin kappalein.
Isänsä jo aikanaan esitti väitöskirjassaan, että musta rotu on tyhmenpää kuin valkoinen, tämä tarina on tosi.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Olis tietty mukava tietää miten Jyrki JJ on osallistunut direktiivin aihettamaan lainmuutoksen valmistumiseen. Onko käärmeen kieli vai mieli. Ei vaan vastaa. Paljon puhuu sananvapaudesta mutta kun niitä tekoja löytyisi.
No oli sentään eturintamassa ajamassa maallikkotuomareita, lautamiehiä, pois oikeuksista.

Mikko Vuorinen (nimimerkki)

Onkos tämä blogaaja Raumalta?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

En oo Raumlaissii. Länsi-turunmaalta. Piänest saarest. Siks kai vähä suppee ymmärrys. Olis yks hyvä pääministeri vitsi mut..
Ei uskalla enenpää, ohrana lukee viel.

M.Heikka (nimimerkki)

Minun serkkupoikakin sanoi umpihumalassa jotain tuohon 7. kohtaan, mutta en miekhän sitä kirjota.
Kyllä Vanhanen on joskus ihan viisaskin ja rauhallinenhan se on. Joskus vain... kuin ei olisi ihan perusmaalainen.

Mie en perusta ohranoista. Ihan söpöhän se on, ainakin uusi pomo.

Katainen on viksuin kokoomuslainen. Risikko on myös.

M.Heikka (nimimerkki)

Alhokin on alkanut sensuroida. Väittää solvaamiseksi, kun kirjoitin että muslimeilla on se reilu juttu, että nainen saa ottaa eron jos miehellä ilmenee impotenssia. Sehän on ollut ihan uutisissa, että siksi viagra-kauppa käy.

Pistin tähän, koska näytät ei-hunnutetulta.

Henry Björklid (nimimerkki)

Alan järjestö joka on huolissaan Internetin vapaudesta, kertoo että laki antaa välineet kieltää ja sitten estää kaikki sellaiset ilmaisohjelmat "joita ei pidetä suotavina" ja/tai "jotka vääristävät kilpailua".

Esimerkiksi ilmainen Skype-ohjelma voitaisiin kieltää.

Onko kellään tekstit kokonaisuudessaan?
Onko demokraattista, jos jokin asetus tai vastaava hyväksytään ennenkuin EU-kansalaisilla on mahdollisuus tutustua teksteihin? Omalla äidinkielellään?

Henry

Ernst Busch (nimimerkki)

Puhutte bloginne aiemmassa merkinnässä perussuomalaisesta epäluotettavuudesta ja turhista sanoista tyyliin: "kunhan joidenkin ulkolaisten tännetulolla jeesustellaan" silti ovat jeesustelut tämänpäiväiseen aiheeseen sopineet, mitä niihin teidän euro-edustajiin tulee niin olin ainakin katsovinani että kultapossukerho-esko oli poissa kun tästä oli äänestys... korjatkaa toki jos olen ollut väärässä.

Harmaasusi (nimimerkki)

# 7
Se taisi mennä niin, 4 neitsyttä joka yö. Se Maon jutska.
Vanhasesta en moista usko vaikka asuisi Korvatunturilla.

sakarisoisalo (nimimerkki)

Telecoms Package ei välttämättä ole niin huono juttu, kuin miltä se näyttää. Tietenkin direktiivin salassa valmistelu antaa aihetta pelkoon siitä, että kyseessä olisi jonkinlainen kaappaus.

Hämmästelijä (nimimerkki)

Sulla Tapani Niemi puuttuu lähdekritiikki täysin, olet lainannut tekstiä jossa esiintyy pahoja käännöskukkasia. Siinä alkuperäisessä lakitekstissä ei esiinny väitettyjä asioita ja koko homma onkin niin absurdi ettei tuo menisi edes aprillipilana lävitse.

Ajatellaanpas...

1. Jos tämä uusi laki olisi kuten esität, se rikkoisi EU:n perustuslakia ja olisi siten viety väärin läpi päätäntäkoneiston ja olisi siksi laiton laki.

2. Jos Ranskassa opiskelijat polttavat tuhansia autoja ja tuhoavat satoja liikkeitä kun taistelivat muutaman sadan euron opintotuista, niin mieti millaiset mellakat siellä syntyy jos internetistä runnottaisiin läpi väittämäsi kaltainen "televisio". Ei olisi vallankumous kaukana muissakaan maissa.

3. Et ehkä tunne internetin tekniikkaa kovin hyvin, mutta väittämäsi kaltainen systeemi tulisi niin kalliiksi toteuttaa, ettei se millään tavalla olisi mahdollista.

4. Kehoitan tutustumaan kuinka moni työpaikka on nykypäivänä riippuvainen vapaasta internetistä. Aloittaen infrastruktuurin rakentamisesta ja ylläpitämisestä, erilaisiin sisällöntuotantoihin, laitteiston teolliseen tuotantoon, jatkuen aina niihin lukemattomiin pk-yrityksiin joilla internet toimii korvaamattomana myynti- ja markkinointikanavana sekä yhteydenpitovälineenä yhteistyötahoihin. Jos kehtaat väittää että poliitikot sallisivat eurooppaan tulevan kymmeniä miljoonia uusia työttömiä vain jotta saisivat vapaan internetin ajettua alas, luulet ehkä että samat poliitikot aikovat julistautua valituksi seuraavalle kaudelle ilman vaaleja.

5. Tietynlainen sensuurisysteemi internettiin tarvitaan ehdottomasti. Olen kyllästynyt ihmisiin jotka linkkaavat keskusteluihin kuolleen vauvan raiskauskuvia (maailmassa on sairasta sairasta porukkaa), eikä nykyinen järjestelmä anna mitään työkaluja poistaa tuollaista materiaalia yleisestä jakelusta. Koskaan ei päästä kansalliseen konsensukseen siitä kuka tai mikä olisi luotettava taho sensuuria ylläpitämään, kuten netin keskusteluista helposti näkee, poliisiinkin luotetaan vähemmän kuin venäläisiin. Jotain on kuitenkin tehtävä jotta ainakin pahimmat laittomuudet saadaan kuriin.
Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä internetin muuttumiseksi "televisioksi" ja se pitäisi olla aika helposti pääteltävissä jos yhtään malttaa miettiä.

On ihmisiä jotka aina näkevät jokapaikassa salalliittoja, on ihmisiä jotka kyseenalaistamatta uskovat nämä todistamattomissa olevat salaliitot mukisematta ja sitten on me muut. Kaikki me mahdumme internettiin jatkossakin ja tuon kahden ensinmainitun ryhmän kirjoituksia on niin hauska lukea!

Tapani Niemi (nimimerkki)

!7. Hämmästelijälle.
Absurdihan oli alunperin lex-Nokiakin ja kansalaispidätys ja kurkun mutkaisuus ja kondoomin sekä mansikan koko ja ja ja...
Et näe metsää puilta. Ei kysymys ole internetistä, eikä siitä miten on netin käyttösaloista tietoinen ja taitoinen sekä kyvykäs sitä käyttämään. Tiedän itsekkin miten netissä monta osoitetta löytyy oikeiden kiertoteiden kautta mutta ilmeisesti niiden käyttö tullaan kriminalisoimaan.
Kysymys on sananvapaudesta. Saammeko ainoastaan yhdenlaista informaatiota.
Sellaista, jonka joku on meille jo etukäteen seulonut. Kiinan malliin.
Meilläkin tiedotus on jo nyt keskittynyt harvoihin käsiin. Haluatko vain yhtä totuutta, vallassaolevien totuutta?
Jos netissä törmään törkeyksiin otan edellisen tai seuraavan sivun tai uuden osoitteen tai suljen koko laiteen. Sinäkin voit tehdä niin.
Informaation vastaanottaja on vastuussa siitä noteeraako informaation.
Kun tällaiset valmistelut vielä tehdään salassa, ilman minkäänlaista kansalaiskäsittelyä ja siinä on mukana tahoja, esim. vihreät, jotka julkisesti vannovat sananvapauden nimeen niin tottakai haluaisin heiltä vastauksia siitä mitä he ovat olleet tekemässä.
Lienee turha odottaa niitä. Harva kuitenkin on niin rehellinen, että omaa kaksinaamaisuutaan haluaa julkistaa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

14. Ernst.
On aihetta jeesusteluun.
Kyllä Esko on jo kuullut poissaolostaan.
Sano olleensa hevosmiesten tietotoimistossa kun oikeaa, suodattamatonta tietoa ei saa kun tavallisen kansan parista.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kiitokset Satu Hassin aassistentille, että edes sinä vaivauduit kiireiltäsi vastaamaan.
Sen olisi voinut vastata täälläkin mutta hyvä kun edes Kauppalehdessä.

Tapani Niemi

Toimituksen poiminnat