totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

LÄÄKETIEDE-ORPO PIRU JA RAHASAMPO

Katriina eilisessä blogissaan otti esille lääketieteen ja ns. vaihtoehtolääketieteen. Samoin ihmisen eliniän kasvaminen väitettiin ainoastaan koululääketieteen ansioiksi. Väitehän on puhdasta loustetta. Lääketiede ja sen kehittyminen on orpo piru elleivät ympäristötekijät ole kohdallaan. Lääketiede yksinään ei ole mitään, ei yhtään mitään.

Laurin väite, että vain lääketiede on tuonut ihmisikään 20-30v on absurdi ja jopa perverssi ajatuskin, suoraan tietämättömyyden hanurista.
Jos viemme nykylääketieteen vaikkapa 1800-luvun kontekstiin lienee varmaa ettei eliniät tule pidentymään 20-30 vuodella.

Eliniän pituuteen vaikuttaa niin monet muut tekijät, lääketieeen lisäksi,jolla on oikeissa olosuhteissa suuri merkitys.

Eliniän pituuteen suoraan vaikuttavat:

Ravinnon määrän ja laadun parantuminen

Työnteon keventyminen ja raadanta-ajan lyhentyminen

Hygienia

Sosiaalipoliittiset ja poliittiset päätökset

Tekniikan kehittyminen, joka on edellytys koko lääketieteen kehittymiselle

Yhteiskunnalliset päätökset, halu ja mahdollisuudet hoitaa ihmistä

Talouden kehittyminen

Pitkät sodattomat ajanjaksot
Lääketiede tulee kuvaan vasta kun edellämainitut edellytykset täyttyvät. Lääketiede ilman muiden tieteiden apua on todella orpo piru. Pelkällä lääketieteellä ei ihmiskunnan elinikä pitene. Se vaati kaikki osaalueet ja muut tieteenlajit mukaan.

Kun Venäjällä sos.järjestelmä romahti ja ilmainen terveydenhoito tuli maksulliseksi niin nykyään venäläismiehen keski-ikä on rapiat päälle 50 vuotta. Lääketiede siellä on edelleen samalla tasolla, jopa korkeammallakin kuin meillä. Poliitinen ja sosiaaliekonominen tahto hoitaa ihmisiä vaan puuttuu.Mikäli yksikin tärkeä ympäristötekijä puuttuu tai katoaa lääketieteen merkitys keski-iän pidentäjänä katoaa samalla.
Samoin on kohta meillä koska julkisen terveydenhuollon toimimattomuus ja aliresussointi antaa vain varakkaille ihmisille mahdollisuuden saada parasta mahdollista hoitoa.

Meilläkin tutkimukset, ihan tieteelliset, osoittavat selvästi, että pitkäaikaistyöttömien ja köyhien odotttavissa oleva elinikä on huomattavasti lyhyempi kuin korkeampaan sosiaaliluokkaan kuuluvalla.

Lääketieteen lieveilmiöitä on runsaasti. Esim. sairauksien löytäminen tai ainakin poikkeamien löytäminen, jotta voisi siihen keksiä lääkkeen kun lääkkeen valmistus ja myynti on hyvää bisnestä.  Toisaalta ei meille asuntojakaan rakenneta että saisimme lämpimän, turvallisen kodin vaan siksi, että sekin on hyvä bisnes. Hauskaa on myös, että lääketieteen suurimmat keksinnöt ovat syntyneet kun on tutkittu jotain muuta ,mutta vahingossa päädyttykin aidon lääkkeen keksimiseen ja hyvä niin.
Ympäristön halu antaa lääketieteelle mahdollisuus tekee lääketieteestä vasta vaikuttavan ja merkittävän. Se käytämmekö koululääketieteen palveluksia tai turvaudummeko vaihtoehtolääketieteeseen on jokaisen oma asia. Joissain maissahan meidän vaihtohtolääketiede on koululääketiedettä. Meidänkin koululääketieteemme on todistanut monin kokein lume-eli uskon vaikutuksen esim. lääkkeen tai hoidon tulokseen.Tosin minusta kaikenmaailman esim. laihutusihmelääkkeiden myyjät ptäisi vähintään kuohia...tai olisiko niistä sittenkin apua..en tiedä. Laurihan ei köyhiä lääkitsisi...no ehkä sillä viimeisellä piikillä.

On kai mahdollista, että joissain muissa yhteiskuntajärjestelmissä lääkkeiden ja sairaanhoidon kalleudella tai saatavuuden vaikeudella halutaankin saada tietty väestönosa "poistumaan", ei meillä tietenkään??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Heikki Ojala (nimimerkki)

Kirjoitat asiaa Tapani !
Tosi on, kuten mainitsit, ettei lääketiede yksinään, vaan osana kaikessa muussa.
Toivottavasti nykyinen ns. "korkea elintaso" saadaan pysymään oikeilla raiteillaan, ettei se aja alas jo saavutettuja hyvinvointiin kuuluvia saavutuksia.
Pahalta näyttää, kun seuraa yleistä lihomista, masennusta,erakoitumista ja yhä kasvavaa elintasokuilua. Olisikohan medialla ja mainonnalla osuutta ?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kiitos, Toveri, tärkeästä kirjoituksesta!

Ei ole oikein, että lama maksatetaan syyttömillä, syrjityillä ja
piinatuilla yhteiskunnan uhreilla, pitkäaikaistyöttömillä.
Pitääkö heidän antaa terveytensä ja henkensä lamatalkoissa, jotta
rikkaat voivat edelleen rellestää?

On mielenkiintoista nähdä, miten moni vaikuttajablogisti
ottaa kantaa asiaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ihmisten keskimääräinen elinikä on lähes kaksinkertaistunut 150:ssä vuodessa. Jo keskiajalla ihmiset söivät melko terveellistä ruokaa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kyllä media ja mainonta ainakin aikaansaavat sen, että valtavasti voimavaroja,kalliisti koulutettuja lääkäreitä,hoitajia,laitteita ja aparaateja,tiloja,sairauslomia jne. käytetään tissien kasvattamiseen, ryppyjen silittämiseen, vaginan ja penisten muokkaukseen,rasvanpoistoon,joka lähtisi likunnallakin ja kaikkeen muuhun kosmeettiseen ja hömppään. Ymmärrän, että palo-tai kolaripotilalle rakennetaan uudet kasvot, samoin rintasyöpäkorjaukset ja vastaavat. Ja jos pienet tissit aiheuttavat mielensairauden ja se on isontamalla ehkäistävissä niin olkoon, mutta ei egoisonnksia. Päässä pitäis tällaiselle naiselle isonnusta järjestää.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

Mitä pidemmälle on farmakologiassa edistytty, sen pienemmäksi on tullut sattuman osuus, kuten luonnollista onkin. Lääkkeet löytyvät nykyään pitkäjänteisen tieteellisen kehitystyön pohjalta. Paitsi antroposofiset, niitä saa vesihanasta.

Kylmä tosisasia on sekin, että sosialistisissa maissa ei keksitty uusia lääkkeitä lainkaan.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Homeopaattisten valmisteiden vuosimyynti maailmassa on 4,5 miljardia euroa. Niissä ei ole yhtään vaikuttavaa molekyyliä, eli ne ovat puhdasta huijausta.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Olisi ehkä helpompi, jos jätettäisiin hiukan myyttinen käsite "lääketiede" sivummalle ja pohdinta kohdistuisi sairauksien hoitoon.

Oman pohtimisen paikkansa on sitten sairauksian ehkäisy.

Terveydenhoitoon ei tämä puheenvuoro ota kantaa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Ei, Lauri, Suomessa köyhällä ole vieläkään varaa ostaa terveellistä, ravitsevaa, valkuaisainepitoista ruokaa. metsälläkin saa käydä vain herrat. kalaa sentään saa pytää kunhan tietyt maksut maksaa tai jättää maksamatta kuten minä. Ei meren kaloja voi kukaan omistaa, kunhan omiksi tarpeiksi pyytää. keskiajalla hyvin söivät ja joivat vain linnanherrat ja hänen vasallisotilaansa. Et taatusti tiedä mitä on olla nälkäinen ja ilman rahaa hankkiakseen ruokaa. Hanki se kokemus niin viisastut.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Anteeksi Katriina tuo puuttuva i-kirjain nimestäsi. Puluki kai vaivaa vieläkin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kuulehan Smiid, eipä Suomessakaan ole montaa lääkettä keksitty. Kopioita kyllä valmistamme ja alkuperäisiäkin lisenssillä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kun ihmisiä, jotka eivät kykene taloudellisesti hankkimaan yksityistä terveydenhoitoa koska julkiseen ei satsata, kuolevat helpostihoidettaviin tauteihin ja sairauksiin jonossa hoitoon, olisi kenties näille kosmetiikkakirurgeille säädettävä pieni työvelvollisuus julkisessa sairaanhoidossa, jotta asioiden tärkeysjärjestys palautuisi inhimilliseksi ja oikeudenmukaisiksi.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Lauri, mistä tiedät ettei ratamonlehti estä tulehdusta haavassa tai kamomilla rauhoita vatsaa???

Harmaasusi (nimimerkki)

Lääkeyritysten toimenkuvaan ei kuulu hoivata potilaita,
vaan tuottaa maximaalista voittoa potilaille.
Paras tähän astinen esimerkki on lintulentsu. Valtiot suorastaan
jonottivat yrityksen kassaneidille, että kuka saa maksaa eniten.

Sairauksien ehkäisystä:
Hammaslääkärit on pian 50 vuotta ehkäisseet hampaiden
reikiintymistä hammastahnoja ja-harjoja suosittelemalla.

Tulos:
- inimisten hampaat huonommat kuin kuunaan
- Hammashoidon hinnat on pilvissä.
- kunnallisveron edellyttämään hammashoitoon iäisyys

Johtopäätös:
Onko 6 miljoonainen kansa tosiaan aivan umpipöhköjä
vai kusettaako koko sakkia aidoilla VÄÄRILLÄ neuvoilla
kourallinen valkotakkeja Pepsodentin piikkiin.
"Eppäillä soppii, tankki se on!"

P.S.
Tuohon pienitissisyyteen. Se korjaantuu wc-paperilla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Suomessa on viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana kehitetty 15 originaalia käyttöön päässyttä lääkemolekyyliä. Se on kunnioitettava saavutus.

Kuten aikaisemmin on todettu, lääketeollisuus on hyödyntänyt kaiken mahdollisen tiedon kansanlääkinnästä ja yrteistä ylipäätänsä. Toimivaksi havaittuja myydään laadukkaina standardisoituina tuotteina, ilman jopa vaarallisia ylimääriä aineita.

Lilli Earl

Hyvä kirjoitus. Hygieniasta puheenollen, Ugandassa lasten terveyden taso nousi huimasti kun kouluun saatiin tuolit ja lapset pois maalattialta istumasta. Niin pienestä se lähtee.

Suomessa on outo politiikka hoitojen suhteen. Kutsun sitä kolmitasohoidoksi.
Sama kirurgi saattaa leikata yleisellä puolella, yksityisellä ja sitten siinä puolessa välissä on mahdollisuus saada leikkaus nopeammalla aikataululla kuin yleisellä puolella, mutta kuitenkin hieman huokeammin kuin yksityisellä... en ole koskaan ymmärtänyt tätä logiikkaa ja olet aivan oikeassa siinä, että moni jää hoitamatta, koska lääkäriin ei ole varaa mennä ja jonossa ehtii kuolla.

Tapasin pankkiautomaatilla veteraanin joka oli maksamassa hammaslääkärilaskuaan. Kun ihmettelin, että eivätkös veteraanit saa hammashoidon ilmaiseksi, tokaisi tämä veteraani: "Saavat, jos on proteesi. Minulla on vielä valitettavasti omat hampaat suussa..."

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kun luonnonlääkitys otetaan lääkevalmistukseen on aina kysymyksessä tuottoisa bisnes. Jos esim. jonkun sairauden tai vaivan sairastajia on kovin vähän ja vaikka tähän vaivaan voitaisiinkin valmistaa lääke, joko kemiallisesti tai kansanlääkinnästä, sitä ei tehdä koska myyntiodotukset ovat liian alhaisia.
Se kaikenmaailman Sokrateen ym. lääkärinvaloista.

Dr. Schmidt (nimimerkki)

--Sama kirurgi saattaa leikata yleisellä puolella, yksityisellä ja sitten siinä puolessa välissä on mahdollisuus saada leikkaus nopeammalla aikataululla kuin yleisellä puolella, mutta kuitenkin hieman huokeammin kuin yksityisellä… en ole koskaan ymmärtänyt tätä logiikkaa ja olet aivan oikeassa siinä, että moni jää hoitamatta, koska lääkäriin ei ole varaa mennä ja jonossa ehtii kuolla.

Erikoismaksuluokka on lopetettu. Yksityisessä terveydenhuollossa tehdään urakkatyötä, julkisessa tuntipalkkatyötä. Toisaalta julkisella terveydenhuollolla on paljon sellaisia aikaa ja rahaa vieviä tehtäviä, kuten koulutus ja päivystysvalmiuden ylläpito, mitä ei voi tehdä urakalla ja joista yksityinen voi luistaa.

Kaikkien tutkimusten mukaan suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on erinomainen, hyvin toimiva ja kustannustehokas, suomalaiset lääkärit erittäin ahkeria. Sitä resurssoidaan kuitenkin niukasti, mikä synnyttää jonoja. Tämä on poliittinen päätös. Asioita ymmärtämättömien ihmisten kiukku on sitten helppo ohjata lääkärikunnan suuntaan ja unohtaa todelliset ongelmat. Eli jonoista pääsee rahalla, mutta kuka haluaa maksaa?

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Oikeassa olet Smiid. Hyvin pienellä rahalla on terveydenhoitojärjestelmämme korjattavissa maailman huippuluokkaan, tahto vain puttuu, ei rahaa.

Lilli Earl

Omalta kohdaltani voin todeta, että pälvikalju kuuluu edellä mainitsemiisi vaivoihin. Sitä lääkitään kaiken maailman mömmöillä; on pillereitä ja linimenttejä, ihmeshampoot yms. Uskon vakaasti, ettei hoitoa edes vakavissaan etsitä, koska a) vaiva ei ole hengenvaarallinen, mutta ennen kaikkea b) epätoivoiset ihmiset syytävät rahaa hoitoihin, joissa poikkeuksetta minimivaatimus käyttöajalle on kolme kuukautta ennenkuin mitään tuloksia saadaan aikaiseksi. Voin kertoa, tuloksia ei tule. Rahaa kyllä palaa.
Yksi keino, joka joillain on tuonut tuloksia, perustuu verenpainelääkkeen sivutuotteena löytyneeseen lääkkeeseen. Siinä ongelmaksi ilmeni, että lääke on hengenvaarallinen matalan verenpaineen omaaville...

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Erikoismaksuluokka aloitetaan uudelleen 1.6. 2009
(voucher)

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Hirvittävä vauvabuumi veisi eläkkeenlaskijoillemmekin sormen suuhun kun odotettavissa oleva keski-ikä laskisi, heh.

Sittnikow (nimimerkki)

Nyt kolahti tännekkin osastoon!

Tämä jo alkaa lähennellä sitä VÄLITTÄMISTÄ (Mutta ne teot, ne teot ?).
On kai se myönnettävä, että faktasi tässä kohtaa eivät mielestäni olekkaan
fiktioita.

Löytyhän sieltä oikeeta asiaakin, kun aikasi "rätkätit"!
Moi, moi.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kiitti kiitoksista. Lauluun mahtuu monta sävellajia, kuin mustarastaalla.

Sittnikow (nimimerkki)

Moi Lilli! ( 19=Ikäsi?)
Pahoitteluni, etten muistanut soitella jouluna kuten lupasin.
No se kai oli lähinnä huuli, kun sain Karikirjaan nimesi ja tuon -------.
Puhut vähä mutta etupäässä asiaa, joka on lääketieteenkin
hyväksyttävä.

Juha Väänänen (nimimerkki)

Hyvä Tapani!

Mukava saada järkipuhetta näiden muutaman skeptikon sekaan.

Joo ja se asperiini on kehitetty mesiangervosta. Nythän omega -3 öljyistä alkaa olemaan jo niin paljon kiistatonta näyttöä esim. masennuksen hoidossa, että huimaa, kun lääkärit sitä eivät huomio. Ehkä muutama suomessa maailmalla jo moni.

Lääketiede kuppaa rahaa ja urakalla. On se kumma , kun halutaan ahneuksissaan ne hömppäluontaislääkkeet yksinoikeudella apteekkeihin. Miksiköhän?

Huono lääkäri = katastrofi potilaalle ja usein lyhyt tie hautaan.

Ja miksi sydänsairaudet lisääntyvät? Tämä kuuluisa Karjala projekti?

Kasvisrasvojen käyttö lisääntynyt räjähdyksenomaisesti, kun taas eläinrasvojen pienentynyt lähes olemattomiin. Sen piti olla hyväksi sydämmelle. Miksi näin ei ole käynyt?

Mitäköhän alhainen verensokeri saa aikaan? Moni on pöpilässä, kun sitä ei suomessa osata diagnisoida oikeain. Nyt on tosin suomessakin alettu puhua sokeriaineenvaihdunnan seurauksista mikä on hyvä.

Moni pöpiläreissu jäisi väliin, kun tämä osattaisiin siis alhainen verensokeri ja sen seuraukset.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

IS 19.3. s 2 (Seppo Ahti)
TV-2 19.3. klo 22.35

#25
Ei ole tullut vastaani suomalaisessa psykiatriassa (Hesperia, Valkeala, Harjamäki, Koljonvirta, Muurola, Keropudas, KYS/psy klinikka, Lapinlahti, HUS lastenpsy, Lastenlinna, KYS/Lastenlinna) "pöpilänreissuja" hypoglykemian takia.
Hypoglykemiaa tosin on tullut vastaan aika lailla, erityisesti jos BMI >33.

Mutta mulla ei olekaan kokemusta?

Juha Väänänen (nimimerkki)

¤26

Miten olette varmistaneet asian?

Oletteko tehneet asianmukaisen 6h sokerirasitus testin? Epäilen.

Miten siis voit olla niin varma asiasta?

Sami Haapavaara (nimimerkki)

(26) Miten voi olla noin pätkä ura ihmisellä, joka on syntynyt aikaan jolloin työpaikat olivat ikuisia? Nyky nuorelle kun on vain keikkoja taikka psykopaattisnarsistis johtajalle joka häipyy uuten postiin, ennen kuin edelliset mokat sulaa käteen.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

#27:
6 h:n sokerirasitus?
#28:
Lapin keskussairaala 1985 - edelleen v:een 2014 (s -46) JLS
#29
Angio ja laajennus 2/08

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

saiko Marmes ylimmääräisen tällin vai lääkkeelläkö flimmeri tasaantu. Nyt en enää ihmettele järjenjuoksuasikaan. Saa vissiin aika ajoin liikkaa tai liianvähän happea.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

viime syksynä oli tutkimustulos jossain psykoterapeuttien lehdessä, jossa englannissa oli tutkittu 600 maanisdepressiivistä(diagnosoitu) potilasta ja tarkan sekä huolellisen tutkimuksen jälkeen todettiin, että yli puolet diag. olivat vääriä.
Syyksi epäiltiin lääkärien suurpiirteisyyttä ja laiskuutta tai vaikean diagnoosintekoprosessin pituutta ja vaativuutta. Kunnon tutkimukseen ei riitä 2 viikkoo vuodeosastolla ja potilaan omat tarinat.Myös se, että maanisdepressiivisyyteen on helppo määrätä lääkitys edesauttoi vääriä diagnooseja. Lätkäistiin vain diag. kun se sinnepäin näytti. Sama käytäntö on taattuvarmasti meillä Suomessakin.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Juha V. ihmettelet oikeita asioita. Maailman terveimmistä lapsista tulee maailman sairaimpia vanhuksia, kenties jo keski-ikäisiä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Ei kai Antilla liian monta rautaa tulessa. Ehtiikö kaiken kunnolla tutkimaan vai onko tullu kaksuuntaista mielialahäiriödiagnoosia lätkäistyä ihmiselle kevein perustein? En väitä, kysyn vaan.

alfons Koskinen (nimimerkki)

Meidän pitäisi syödä kuin luolamiehet konsanaan, nykyruokahan se vasta tappavaa onkin.

Maito ja viljat pois. Sokereista ja lisäaineista puhumattakaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Alfons, tuohon diettiin minäkin lähden mukaan. Riistaa, kalaa, käynyttä hedelmämehua ja .... no muita luonnonantimia.

Juha Väänänen (nimimerkki)

¤30

Niin 6h sokerirasitus testi on peruspilareita, kun epäillään alhaista verensokeria jota myös hypoglykemiaksi kutsutaan. Pelkkä verensokerin mittaaminen ei todellakaan verikoeesta kerro mitään. Menee äkkiä sokeritaudit ja hypot sekaisin.

Enpä olisi uskonut, että kaltaisellenne jermulle se on noin vieras asia.

Juha Väänänen (nimimerkki)

Tapani,

näin on. Mutta lääkärithän hoitavat vasta kun olet sairas harva osaa ennälta ehkäistä.

USA:ssahan tähän on havahduttu ja siellä osissa on jo poistettu limu ym. automaatit. Ne on tajunneet lihomisesta jotain mitä täällä ei.

USA:ssahan on näitä kokeita tehty esim. kouluissa ja vankiloissa missä on paljon väkivaltaista käyttäytymistä niin ruokavalio on muunnettu aikalailla, kuten Alffons kertoi. Ja käytös muuttui huomattavan nopeasti samoin alkoivat veriarvot parantua, verenpaineet ja näin.

On se kumma kun tuo oikea ruoka on niin helppo parannuskeino monen asiaan, mutta lääkäreille liian monimutkainen.

Ei tän maan nuorisoa pitsalla ja cociksella + muulla töryllä rakenneta. Ja sitten pilleriä napaan, jos mistäkin syystä, ja valitettavan usein päästä johtuvasta.

Lääkäreissä on se paha vika, että päteviä YLEIlääkäreitä ei juuri ole enään. Niitä tarvittaisiin ja paljon. Kaikki haluaa vaan erikoistua ja sitten kun on erikoistuttu tarpeeksi niin ei muusta paljoakaan enään muisteta.

Juha Väänänen (nimimerkki)

laitan tähän nyt linkin eräästä lääkäristä joka on tajunnut ja paljon.
Kannattaa lukea.

http://www.anttiheikkila.com/index.php

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

#37, 39
Seuraan kunnioituksella "viisauttanne" sivusta.

Ehkä Mauri Sariolan "Ei loitsu eikä rukous", Markku Siivolan googlettaminen ja Hannu Lauerman bongaaminen vähän helpottaisi.
Jos Skepsis ei sitten riitä.

Tämä karavaani jatkakoon.

Antti Heikkilän löytää muuten www.anttiliikkanen.net => kuvagalleria
(kulki nimellä pikku-Ana ja viihtyi hyvin Bulevardilla - nyt vähän kaakompana)

Juha Väänänen (nimimerkki)

Ja Antilta olen tentannut myös ammattia naturopaatti. Ei ole tullut vastausta, joten sen voin paljastaa.

Se on lääkäreiden kehittämä ja tarkoittaa karkeasti sanottuna sairauksien ehkäisemistä/parantamista ruokavaliolla ja on siellä myös kuhnekylpyjä.

Eikä taas mennä syöpäkeskusteluun. Ruokavaliolla EHKÄISTÄÄN ja hoidon aikana se voi olla TUKENA, jos syövästä puhutaan.

Mutta kun alkoi ns. penisiliinit ym. valmistua niin lääkärit hylkäsivät naturopatian.

Nykyään se on näemmä niissä piireissä lähes kokonaan hylätty.

Juha Väänänen (nimimerkki)

¤ 41

Niin kannattaisi sitten varmaan teidän ottaa uudestaan Heikkilään yhteyttä ja päivittää vähän uudestaan tietojasi ravitsemuksesta ja hypoglykemiasta vanhoja muistellessanne.

Miten muuten toteat ko. taudin potilaillasi? Vaan annatko vain reseptin?

Eiran lääkäriasemallahan se edeleenkin tekee työtään ja asuu tosin Pellingissä Porvoossa päin.

alfons Koskinen (nimimerkki)

Arvostan lääkäreitä kun olen monesti hyvää apua saanut milloin mihinkin vaivaan. Harmi ettei pidempään ole aina ehtinyt haastella hyvistä valinnoista, mutta sen olen heiltä(kin) selville saanut, että kunnollinen ruokavalio, fyysinen liikunta (työ ja vapaa-aika) sekä päihteiden käytämättä jättäminen on jo hyvä alku kohti terveellisempää (ja siten laadukkaampaa) elämää.

"Kivikauden dieetti voi auttaa diabeetikkoja

maanantai, 2.07. 2007 @ 12:54
Katselukertoja 817

Diabeetikot voisivat helpottaa tilaansa unohtamalla modernin ruuan ja siirtymällä "kivikauden" ruokavalioon.

Ruotsalaisen Lundin Yliopiston tutkija huomasi, että esihistoriallinen valikoima hedelmiä, pähkinöitä, vihanneksia ja vähärasvainen liha voivat kontrolloida huonoa verensokeria paremmin kuin tunnustetut vaihtoehdot, kuten välimerellinen dieetti.

Tutkimukseen osallistujat kärsivät kohonneestsa verensokerista ja useimmilla oli tyypin 2 diabeteksen oireita. Neljätoista noudatti Paleoliittisen metsästäjä-keräilijän dieettiä, jotka elivät kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Toinen, viidentoista hengen ryhmä elivät modernilla välimerellisellä dieetillä, joka kostui täysjyvä-viljasta, vähärasvaisista maitotuotteista, hedelmistä, vihannakseista ja kasvisrasvoista.

Kahdentoista viikon jälkeen verensokerin nousu oli taittunut 26 prosentilla paleoliittista ruokavaliota noudattaneilla, verrattuna toisen ryhmän 7 prosenttiin.

Tohtori Staffan Lindeberg, joka johti tutkimusta sanoi: "Jos haluat ehkäistä tai hoitaa kakkostyypin diabetestä, voi olla tehokkaampaa välttää joitakin moderneja ruokia kuin laskea kaloreita tai hiilihydraatteja."

The Independent
Martin Hickman
02/07 2007"
Takku-verkkolehti

Ihmisten:

http://en.wikipedia.org/wiki/Paleolithic_diet

ja kotieläinten hoitoon:

http://www.rawmeatybones.com/

Valitettavasti vain jälemmästä on suomeksikin sivulla linkki..

alfons Koskinen (nimimerkki)
Dr. Schmidt (nimimerkki)

Ortopedi Heikkilän monet ravitsemusta koskevat väitteet eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ei hän ole ravitsemuksen tai diabeteksen asiantuntija.Tieteellistäkin tietoa saa, jos viitsii lukea.

Vain puoskarit lupailevat oikoteitä onneen - ruotsin kielen sana trollkonst sopii hyvin tähän yhteyteen.

Juha Väänänen (nimimerkki)

Ettei Dr Schmidt, nyt satu olemaan AL:n inkarnaatio?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Tällä nyörillä ei näytä montaa lääkäriä olevan mukana.

Sen sijaan lääkäreitä ja heidän työtään koskevia huonosti yksilöityjä läimintöjä on nokko.
En lähde oikomaan.
Enkä provosoimaan.
Seuraan toki keskustelua.

Skepsis, Siivola ja Lauerma ovat edelleen niitä vinkkejä, joita suosittelen.

Jos kenen tahansa yksittäisen ammattilaisen asiaksi laitettaisiin tällaisessa yhteydessä ja nyt - ja eilen - nähdyn sävyn saavassa keskustelussa puolustaa globaalin profession ongelmaa, ollaan väärällä asialla. Sen yksittäisen ammattilaisen, muiden keskustelijoiden ja itse asian kannalta.

Yksi vinkki olisi: älkää menkö lääkäriin.
Missään tapauksessa.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Olivat lääkärit ja hoidot mitä hyvänsä niin onko oikein ja kohtuullista, että köyhän tai pitkäaikaistyöttömän pitää kuolla huomattavasti nuorempana kuin varakkaan. Maassa, jossa rahaa riittää turhempaankin.
Olenko harhainen jos epäilen ettei kaikki kuitenkaan olekaan sattumaa???
Halutaanko jonkun tahon toimesta tältä tuottamattomalta joukolta kieltää elämisen oikeus??

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tapani, terve, Toveri

Kävi niin kuin joka kerta. Totuus hyvyys kauneus ja pyhyys on Sulla. Niiden vastakohdat on muilla. Kirjoituksesi tärkeään asiaan, pitkäaikaistyöttömien terveyden ja elämän menetykseen, ei lisäkseni juuri kukaan ottanut kantaa.

Näinhän se menee, että omatunto (jos se jollakulla suunsoittajalla vielä on) vaimennetaan suunsoitolla, omanvoitonpyynnillä ja omanhännännostolla. Toivottavasti hätkähtävät peiliin katsoessaan.

Lama lisää kiroilua, uutisoitiin tähän. Joten kaikille itsekkäille vallan tavoittelijoille ja valtansa säilyttäjille iso kirosana tähän loppuun. Ja Sulle tulipunaisia ruusuja, olethan ainoa US:n toimija, joka kunnioitit yhdenvertaisuutta Minna Canthin päivänä.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Ihmisen on vaan niin vaikea elää ilman sydäntä.

aki lintunen (nimimerkki)

Lyhyestä virsi kaunis, eli tiedon lisääntyminen on vaikuttanut eliniän pituuteen ja keveämmät työt.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

On kysytty 6 tunnin sokerirasituksesta.

Se on tutkimuksena varmaankin jossain käytössä, mutta ei asiansa osaavassa sairauksien tutkimus- ja hoitojärjestelmässä.

Toiminnallisen hypoglykemian tutkimuksessa käytetään esim 2 viikon sensoriseurantaa tai oireenmukaista kotimittausta.

On jokseenkin turhauttavaa katsoa ja lukea, kuinka asianmukaisesti ja laadukkaasti järjestynyt hoito- ja tutkimus-järjestelmä saa täällä turpiinsa ilman, että juurikaan on mukana lääkäreitä sen vertaa, että asiallisesti vastattaisiin edes sellaisiin väitteisiin, jotka saattavat osoittautua lukijalle jopa kohtalokkaiksi, jos hän ottaa neuvot todesta.

Osaltani hiukan yritin, mutta nyt luovun ja viittaa aiemmin kirjoittamaani:

Älkää menkö lääkäriin, älkää hakeko 1.6. alkaen hoitoseteleitä vaan tyytykää siihen oppiin, jota täällä julkisesti jaatte. Myös itsenne kohdalla.

Kyllä meille lääkäreille riittää sairauksia hoidettavaksi täällä julkisella sektorilla joka tapauksessa ja tuloksetkin ovat vähintään kohtuullisia.
Oikein tutkitusti.
Ja potilaidemme tyytyväisyydeksi.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Älä Antti repostele tuloksista. Olin juuri polvinivelenvaihdossa Turussa ja tiätty sain sair. bakteerin ja sitäkautta 2,5kk antipioottitiputuksessa. Nyt sentään kotona tableteilla.
Mulle lähtiessä tehtiin hoitotyytyväisyys kysely. Vastasin ja kaikki meni minusta mukavasti, leikattu polvikin pelaa. Bakteerista en ketään voinut syyttää. Kun kysäsin tutkimuksen tuloksia niin ne olivat pääsääntöisesti erinomaisia tai vähintään hyviä.
Sitten tajusin, että kysely on tehty niille, jotka ovat hoitoa saaneet. Tottakai kun ihminen vihdoin vuosienkin odottelun jälkeen pääsee ja saa tarvitsemaansa hoitoa ja jopa paranee tai ainakin oireet ja elämä helpottuu niin silloin ei voi muuta kun kehua ja kiittää hoitoa.
Kyselykaavakkeessa ei ollut kuitenkaan kysymystä tyytyväisyydestä koko hoitoketjuun ja aikaan.
On helppo saada tyytyväisiä lausuntoja sairailta, jotka on parannettu.
Vuosien jonotus ja kärsimykset ja elämisen vaikeus sinä aikana pitää ottaa myös arvioinnin kohteeksi, siis sairaanhoidon koko prosessi. Eiköhän tyytyväisyys laske sille tasolle, jossa se realistisesti onkin.
Kysy vaikka lottovoittajalta onko kivampi olla rikas tai köyhä.
Puonsa voi tollasilla tyytyväisyyskyselyillä pyyhkiä, jos paperi vaan tarpeeks pehmeetä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tapani

Tyytyväisimpiä ovat hoitovirheeseen kuolleet: he eivät esitä kritiikkiä. Heidän suuri vuotuinen lukumääränsä julkistettiin näinä viikkoina.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Totta tuo. Voiskohan hoitovirheisiin kuolleiden suurta määrää selittää sekin seikka, että kun ihminen vihdoin ja viimein hoitoon pääsee niin hän on jo niin huonossa kunnossa, että pienikin virhe on kohtalokas. Jos pääsisi hoitoon paremmassa kunnossa ja omat torjunta-ja puolustusmekanismit toimivina niin uskoisin, että pikku virheistä-ja miksei suuremmistakin, saattaisi elävänä selvitä.
Tuota jonossa kuolleiden lukumäärää on sitten vaikea selvittää kun en löydä tietoa edes tilastokeskuksen sivuilta. Liekö aineisto tarkoituksella vaikeasti löydettävissä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Lumehoitoja ei voi puolustella oikean hoidon potilasvahingoilla, jotka vielä usein johtuvat hoitoketjusta:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Terveydenhuolto...

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Lumehoitojen virheet korjataan julkisessa terveydenhoidossa. Samoin julkisessa terveydenhoidossa korjataan yksityisten lääkärien ja yksityissairaaloiden tekemät virheet. Jopa ulkomailla suoritettujen tissinkohotuksien haitat tulevat julkisen hoidettaviksi. Sen kummemmin vaihtoehtohoitojen antajalla kuin yksityisen sairaanhodon antajalle ei ole mitään korvausvelvollisuutta julkiselle sairaanhoidolle. Vahingonkärsinyt voi saada pientä korvausta potilasvakuutuksesta mutta todelliset kustannukset jäävät aina potilaan kotikunnan maksettavaksi.

jestas sentään (nimimerkki)

Kyllä tämä blogiaika on ihmeellistä, kun täysin asioista mitään tietämättömät voivat kirjoitella mitä sylki suuhun tuo. Tämä on pahempaa kuin tosi-TV. Niin kuin TV:n voi sammuttaa, ei näitäkään tarvitse lukea — onneksi!

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Se se on just sananvapautta, mitä sylki suuhun tuo. Kaikki vastuu on lukijalla. Iso Piste.Asiantuntija.

Tapio Riistamies (nimimerkki)

No mitähän tietoa mahtaisi Jestas Sentäällä olla tarjolla jolla kritiikin pohjaat?

Historiantutkija Lehto (nimimerkki)

Antakaamme Jussi Halla-aholle avoimesti tukea - Ryssittäminen ja islam ongelmiamme

Muhammed pilakuvavideo ja pilakuvat, islamkriittiset tekstit paljastavat mistä on kyse. Valtakunnansyyttäjäviraston yksisilmäisyys ko. pedofiiliuskonnon puolustajana kaipaa aitoa vastarintaa

Tuossa viimeisin kannanotto Muhammediin ja oppiinsa islamiin

http://www.youtube.com/watch?v=WiUQLRi_7Tg

Jumalan karitsa kuten Jussi Halla-aho tänä päivänä

Seppo Lehto Tampere

Tapani Niemi (nimimerkki)

Jestas sentäällä ja Halla-aholla on kummallakin sananvapaus ja sitä he ovat käyttäneet.
Jestas sentään ei mitään perustele, Halla-aho sitäkin enemmän.
Miten sitten kävikään?
Jos toinen kirjoittaa jonkun ideologian vastaisesti se ei ole rikos paitsi jos arvostelet hallitsevaa järjestelmää.
Varmasti Halla-ahonkin syytteet kaatuvat. Väitetäänhän tämän olevan vapaa, demokraattinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta. Hih... Oikeudenmukainen joo, siis vahvan totuus on oikeampaa kuin heikomman totuus. Oikeastaan vain vahvalla on oikeus totuuteen. Voihan jumalauta.

Anttijuhani Tuominen (nimimerkki)

Pääbisnes on bisnes. Pääkin on bisnes.

Toki peniksen pidennys ja vaginan vanutuskin vaikuttaa elinikään. Milläs elät ilman kunnon elimiä.

Huumehoitoja, Alle 18 v. nuorille vain muskottia ja meskaliinia. Tämä on hoitobisnes. Pannaan purkki Narkin Unelmaa naamaan; vähäpukeisen keskiluokan naisen katseeseen lisää samaa kohtalokasta narkkihuoraa.

Aika ironista, että olemme evoluutiossa päässeet näin pitkälle kenenkään auttamatta.

Sitäkin ironisempaa se, jos tämä on Luojan keitos.

Tapani Niemi (nimimerkki)

En usko, että on luojan keitos. Ihmiset sopan on vääntäneet ja soppaan kai paskoneetkin.
Huumeongelma ei ole sen käyttäminen vaan huumeongelma on se, että persaukiset ovat alkaneet käyttää huumeita. Kun he joutuvat hankkimaan fyrkkansa rikoksilla, tulee se yhteiskunnalle ja miksei yksilöillekin kalliiksi.
Rikkaathan ovat maailaman sivu arkea menneet karkuun mitä erilaisimpiin huumeisiin. Ja menevät edelleen. Se ei haittaa ketään koska heillä on varaa hankkia huumeensa ryöstelemättä.
Lisäksi esim. hassiksen käyttäminen kipulääkkeenä halutaan kieltää sen vuoksi, että se on halpaa ja sitä voi käsittääkseni kasvattaa kuka vaan. Sehän olisi lääketeollisuudelle kauhistus jos ihmiset itse, ilman heidän valmisteitaan hoitaisivat särkyjään. Jäisi mielettömät voitot saamatta.
Onhan huumeella myös muita kun särkyä poistavia vaikutuksia. Puhutaan tajunnan laajentumisesta, hyvänolontunteesta, kova- meno- päällä-olotilasta. Tällaisten vaikutusten alaisena ihmistä ei paljoakaan kiinnosta työ sorvin ääressä vaan hän on senhetkiseen tilaansa onnellinen eikä kaipaa oravanpyörää tai kellokorttia. Sehän vaarantaisi koko systeemin, suuremmin tietysti ne, jotka systeemistä suuremmin hyötyvät.
Ei silloin, kun ihmiset eivät yhteiskunnan kukkaroa kartuta, olisi myöskään jaettavaa sos.turvaan, koulutukseen, terv.hoitoon jne.
Eli tehtaan lääkettä kitusiin,että jaksat kuolemaasi asti elää.

Tapani Niemi (nimimerkki)

64, AnttiJuhani. Pääpisneksestä.
Silokki ja vaikkapa kärpässienet kasvaa metsissä. Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu. Viinaakin voi itse polttaa.
Saako niitä sinusta käyttää omahoitona?
Meillä lailla turvataan lääketehtaiden voitot.
Onko lääketehtaan konsulentti, lääkäri, yleensäkään oikea henkilö valvomaan lääketehtaan mannekiinien, potilaitten lääkitystä?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

#66 Koko ajan tulee uusia entistä parempia lääkkeitä. Eikö niistä saisi kertoa lääkäreille.

Todella höpsöä on puhua "vaihtoehtolääketieteestä" tai "kiinalaisesta lääketieteestä." Ei niissä ole tieteen häivääkään.

Quien soy? (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus ja hyvä ajatusjatkumo, Tapani.
Sinulla on poika järkeä päässä.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Lauri. Olet oikeasa. Niissä ei ole länsimaisesta lääketietestä häivääkään. Kuitenkin valtavasti ihmisiä turvautuu, etenkin länsimaiden ulkopuolella, niihin. Ja kumma, he kokevat saavansa apua. Eikö mikä tahansa keino, joka auttaa, esim. mielenterveyshäiriöihin, ja saa ihmisen tuntemaan itsensä vähemmän sairaaksi ja toimimaan kykeneväksi, ole hyväksi jos se ei aiheuta vakavia sivuvaikutuksia. Eihän pamit, bentsot,ja morfiinijohdannaisetkaan sekä litiumit mitään paranna. Ainoastaan lievittävät ja antavat toimintaykyä tai latistavat niin, ettei sairauksia tunne.
Ei liene väliä laskeeko flunssakuume sipulimaidolla, c-vitamiinilla tai asetyylisalisyylillä, kunhan laskee.
Lääkkeidenkäytön suurin irvokkuus on järjestelmä, jolla niitä ihmisille toimitetaan. Lääketehdas markkinoinnillaan, lääkäri "asiantuntemuksellaan" ja apteekkimonopoli puhtaasti bisneksenä, on pyhä kolmiyhteys, jossa vapaan kilpailun lait eivät päde. Jokainen porras pyrkii vain rahastamaan ja vasta toisena on potilaan vaivojen hoitaminen.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Quien soy? kommentoi:
19.4.2009 11.11

Hyvä kirjoitus ja hyvä ajatusjatkumo, Tapani.
Sinulla on poika järkeä päässä.

Kiitokseni.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

#69 Poimipa muutama esimerkki vaikkapa lääketieteen nobeleista viime vuosikymmeninä. Mitkä niistä ovat sellaisia, joissa perusteena ei ole ollut tieteellinen tutkimus?

Rohkenenpa veikata, ettei sinulla koulutustaustasi vuoksi ole alkeellisintakaan käsitystä siitä, mitä tieteellä ylipäätänsä tarkoitetaan.

Tapani Niemi (nimimerkki)

Kerrankin olemme sama mieltä jostakin. En todellakaan ole tieteen tekemisen tai tutkimisen asiantuntija. Tiede on minulle eri tutkijoiden väittämiä ja todistamia asioita. Samasta aiheesta yleensä löytyy montakin erilaista tutkmustulosta, jopa päinvastaista, jota totuudeksi tutkijaprofessorinsa kutsuvat. Minun on vain itse kyettävä keksimään mikä erilaisista tutkimustuloksista on se totuutta lähinnä oleva. Itse olen vähän suuremmassa mitassa perehtynyt kasvatustieteeseen ja tekniikkaan. Kasvatustieteissä totuuksia on aina suuri määrä. Tekniikassa sentään tietyt perustoiminnot täyttyvät lähes aina. Tosin yllätykseni oli suuri kun huomasin, että korkeammassakin matematiikassa ollaan tehty "sopimuksia", siis että joku on jotain sen kummemmin kenenkään kykenemättä sitä todistamaan. Ts. uskon asioita. Se minun tiedeosaamisestani ja tieteellisyyden arvostamisestani. Kaikki on sovittavissa jos sovitaan. Absoluuttista totuutta ei ole, on vaan suhteellinen.
Talonpoikaisjärki on minulla ollut ohjaavana tekijänä. Minne se sitten on johtanutkin.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"Minun on vain itse kyettävä keksimään mikä erilaisista tutkimustuloksista on se totuutta lähinnä oleva."

Hohhoijaa...

Enkä rupeiasia vertailemaan luonnontieteisiin perustuvia tieteitä humanistisiin tieteisiin. Eikä tekniikka ole tiede ollenkaan ...

Noilla eväilläsi talonpoikaisjärjen pitäisi pitää suusi supussa lääketieteen suhteen. Tieden korjaa tarvittaessa käsityksiään, huuhaa toistaa harhojaan, vaikka tosiasiat ovat niitä vastaan!

Tapani Niemi (nimimerkki)

Ei minulla lääketieteen tutkimisesta ja harjoittamisesta ole paljoakaan tietoa.
Sinä puhut lääketieteestä eksaktina tieteenharjoittamisena minä puolestani tieteenalana. Etkö tunnista aihetten eroa?
Lääketieteeseen taas tieteenalana törmään joka päivä ja se vaikuttaa minun jokapäiväiseen elämääni, joten voin näin vajavaisella järjelläkin ottaa kantaa lääketieteen asemaan yhteiskuntaelämässä. Minun kirjaviisauteni on siinä 150 opintoviikon, vanhan kaavan mukaan, paketissa jonka olen suorittanut mutta väitän järjellä olevan muitakin ulottuvuuksia kuin kirjaviisauden ja sen ymmärtämisen tai sen ulkoaoppimisen. Jos et sitä näe niin olet sitten niillä järjensaroilla jumalattoman tyhmä.
Ymmärrän, että sinä korkeaälykkyysosamääräisenä järjen jättiläisenä haluat meitä tyhmempiä vähän opettaa mutta muista kuitenkin, toistan, että älykkyydellä on useita ulottuvuuksia. Tutki vaikka Guilfordin älykkyysteoriaa.
Sinun älykkyytesi on varmasti jollain ulottuvuudella suurempi kuin minun, toisella alueella taas huomattavan matala.

Toimituksen poiminnat