totuus,kauneus,hyvyys Miten saada aikaan muutos, jolla ihmisyys nostetaan suurimmaksi tavoitteeksemme.

Raiskaajan kansalaisuus-Iso nenä

Itse suhtaudun kepeän myönteisesti pakolaisten maahanmuuttoon.

Nyt kuitenkin alkaa ihmetyttää suomalaisen median arkuus puhua jos se koskettaa maahanmuuttajia.

Tampereen ikävän raiskaustapauksen yhteydessä lehtien ja tekstiteeveen mukaan etsitään ulkomaankieltäpuhuvaa suurta pitkänenäistä miestä. Ei juuri muita tuntomerkkejä uskalleta mainita.

Jo on perkele jos tällaisesta hyssyttelystä ei päästä. Pelätään muka leimata koko kansanryhmää ja viattomat saa kärsiä. Ainakin viattomat isonenäiset saavat nyt kärsiä. Se on aivan sama onko konna suomalainen tai muualta. Kyllä etsitystä tässäkin tapauksessa pitää antaa enemmän tietoa jos hänet halutaan löytyvän. Kuten suomalaisistakin esim. punatukkainen savoapuhuva finnikasvo joka sortaa r-kirjainta ja puseronhiassa merkki jossa lukee Kustolan koriveikot, Vuolavesi tms.

Eli mikä mahtaa olla tuon raiskaajan kansallisuussatatus. Onko musta, vinosilmä, punanaama, käkkärätukka vai konkkonokka, tai onko itämaiden tietäjiä.

Ei tiedotusvälineiden tarvi eivätkä ne saa käsitellä toiskulttuurista raiskaaja pehmeämmin kuin ihan kotimaisia pelosta, että niitä rasistisiksi syytettäisiin. Toisten, ulkomaalaisten, rikollisten pehmokohtelu julkisuudessa toimii rasismiin kannustajana.
Kiva muuten palata elävienkirjoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Frank (nimimerkki)

Ikivanhat perinteet vain jatkuvat. Ennen ei ollut sopivaa kutsua metsän kuningasta, karhua omalla nimellään - jotain pahaa saattoi muutoin tapahtua. Piti keksiä kiertoilmaisija, eufenismejä. Nyt nähtävästi arabin? sopiva eufenismi on "isonenäinen". Muutoin manataan ilmoille tuo kauhea ja mahtava rasismin henki.

Matti J (nimimerkki)

Tottakai media joutuu olemaan varovainen tällaisessa uutisoinnissa, koska äärioikeisto on heti käytämässä tilaisuutta hyväkseen leimaamalla ja kiihottomalla rasistisesti kansanryhmää vastaan.

Ei ketään tervettä ihmistä kiinnosta kiiman lailla se, mikä on raiskaukseen syyllistyneen etninen tausta. Normaali ihminen on kiinnostunut raiskauksen uhriksi joutuneen hyvinvoinnista, eikä siitä onko tekijä suomalainen vai ei-suomalainen.

James Hirvisaari

Samaa mieltä rikollisten tuntomerkeistä.

Harmaasusi (nimimerkki)

Senkö täötistä sinnäe tuon Pielaveen tuohon nakkasit?
Onko sulla jottai hamppaankolossa Pielavetissii kohen?
Vae eiko ou? Koetahan ukulj pittee mölyt mahahassas!

Mikko (nimimerkki)

Tuntuu siltä, ettei näitä rikastajia median puolelta tahdotakaan saavan kiinni tosissaan. Ainakaan näitten tuntumerkkien perusteella asia ei etene yhtään.

Juha Väänänen (nimimerkki)

Joo tuttu juttu. Raiskaaja voisi vaikka loukkaantua kansallisuudestaan saati jos jäisi kiinni.

Eli kaikki isonenäiset, musta hiuksiset(käkkärä) huonosti suomea puhuvat, ja vaaleahkoihoiset.

Olette nyt kaikki epäiltyjä.

Varokaa näitä ihmisiä.

Naurettavaa touhua.

Ville Virtanen (nimimerkki)

Media ei näe ongelmaa siinä että ulkomaalaisetkin raiskaavat, vaan siinä että niistä voitaisiin puhua avoimesti.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Kumpa tuo väittesi, että uhrista olisimme huolissamme voisikin pitää paikkansa niin me eläisimme utopian onnelassa hyvinä ihmisinä. Meillä se ei ole niin. Luterilaisuudessa pahojen tekojen kostaminen yksilölle maallisen ja oikeudenkäytönkautta on yksi perusdoktriineista. Ei jää jumalalle sitten niin paljon tekemistä myöhemmin. En ota kantaa pitäiskö väkivaltarikollista etsittäessä ilmoittaa hänestä kaikki tiedot, jotta hänet vastuuseen veritöistään voitaisiin saattaa vaan pitääkö jotain kansanosaa käsitellä pehmeämmin ja pumpulihansikkain tunnistettavimmin kuin jotain toista. Siis onko maahanmuuttajalla Suomessa jotain erityisoikeuksia kiinnioton ja tuomion suhteen tai ovatko he samassa linjassa meidän suomalaisten kanssa. Entä onko muita asioita ,joissa heillä on joku suurempi koskemattomuus tai ylivertainen oikeus.
Eei mull mittä oo pialavetissi vastaa ku en ensmäst ees tunne. Kuha toho kirjotin jonku paikanimelt.
pahottelenja ymmärrän ynseytesi. korjasin.

Pekka Siikala (nimimerkki)

Luin uutisen kyseisestä tapahtumasta Aamulehdestä. Tekijästä annettiin erittäin hyvät tuntomerkit.

Hyvin vaaleaihoinen, huonosti suomea puhuva, tummat kiharat hiukset, poikkeuksellisen suuri kotkannenä.

Mitä tekemistä etnisellä taustalla on tämän asian kanssa? Ei tasan mitään. Sillä jos uhri ei tiedä oliko tekijä ranskalainen, puolalainen, irakilainen tai kurdi, niin kuka sen tietää? Mediako?

Esimerkiksi arabi on tuntomerkiksi jokseenkin väljä. Paljon väljempi kuin ruotsalainen.

Vai luuleeko joku että tekijä on ensin esittänyt ajokorttinsa, passinsa, käyntikorttinsa, vanhempiensa kuvat, ja todistuksen alkuperämaasta?

Käyttäjän lempan kuva
Anne Lempinen

No tää nyt on melkeen samaa, kuin se että Lohjalla on hameväki epäilyksenalaisena kaupasta varastamisesta.

Länsi-Uusimaasta luettua: ........ Kaksi naista anasti ainakin juustoja ja partakoneenteriä. Parivaljakko lähti kaupasta tavaroita maksamatta ja viemällä varastetut tuotteet ulos hameisiin piilotettuna. Naiset poistuivat kaupan pihasta noin klo 18.15 vaaleansinisellä, mahdollisesti japanilaisella henkilöautolla. Sen kuljettajana ollut nainen odotteli tovereitaan tapahtumien ajan autossa.

Herttaisen vähän jäi tuntomerkkejä.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Valitetavasti olen itse hesarin ja åbo underrättelserin varassa joten se siitä.
Ei silläkään ole väliä minkä maalainen tekijä vaan siitä voiko joku laistaa väistää tekojensa seurausten sanktiot tai kiinnijäämisen koska on jotain muuta kuin valtaväestöä. Kaipa Suomen silmäätekevätkin kuuluvat samaan etuoikeutettujen luokkaan.

Pekka Siikala (nimimerkki)

Tapani Niemi,

Kannattaisi tiedustella poliisilta tutkivatko he juttuja epäillyn taustoista riippumatta, syyttäjälaitokselta syytetäänkö taustoista riippumatta, ja oikeuslaitokselta tuomitaanko taustoista riippumatta.

Olen aivan varma, henkilökohtaisesti, että ulkomaalaisuus, savolaisuus, tai ulkomaalaistaustaisuus, tai silmätekevyys eivät ratkaise raiskaustapauksissa, eivätkä muissakaan rikoksissa.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Sinäkö tosiaan uskot, että meille kaikille laki on sama??????

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Sinäkö tosiaan uskot, että meille kaikille laki on sama?????? Tuolla elämänkokemuksella. En edes minä usko, että sinä uskot.

Simo Mäkelä (nimimerkki)

On todella ikävää, että vakavien rikosten uutisoinnissa aletaan kompuroida heti, kun on etnisyydestä kysymys. Aamulehden nettiversiossa peräänkuulutettiin isonenäisyyden ja huonosti suomea puhuvan lisäksi "vaaleahkoa" miestä. Toi adjektiivi olisi varmasti käytännöllinen vaikkapa Etiopiassa, jossa valtaväestö tummia. Mutta että Suomessa....Mutta ei tyyppi varmaan sitten ollut tummahko??

Juha Väänänen (nimimerkki)

Oulussa joukkoraiskaajat olivat välimerentummia = ei ole saatu kiinni.
Sudanilaiset joukkoraiskaajat saatiin kiinni. Kaksi on karkoitettu ja yksi karkoitetaan tuomion jälkeen. Nämä taisivat olla niitä saksiraiskaajia eli leikkelivät naisen alapään aikapahaan kuntoon, mutta on kuulemma tapana ko. maassa tehdä noin raiskatuille naisille.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Meidän oikeusjärjestelmämme on siksi kehittymätön, että se on näihinpäiviinasti ollut yläluokan yksinoikeus. Meidän tulisi tuomita rikollisemme vanhan Ateenan tapaan torilla vapaiden miesten ja miksikäsei myös naisten huutoäänestyksellä. Ehkei nyt aivan Hammurabin lakien mukaan, eihän se rikollisuutta lopettanut, kädettömiä vaan oli enemmän, mutta jotain sinnepäin.
Tai olisiko anteeksianto edes mahdollinen, ja kenen.

Harmaasusi (nimimerkki)

Elä eppäile Tapani sitten hetkeäkkään!
Laki on kaikille sama. Se on vissi! Tuomiot vaihtelee.
Riippuen mistä losshista on vai onko ollenkaan.

Käyttäjän lenkki6 kuva
Tapani Niemi

Lievä raiskaus, raiskaus ja törkeä raiskaus. Siinä lainkohdassa aivan riittävästi pohdittavaa tällaiselle tavalliselle taapertajalle. Looshimiehet tuskin koskaan lievääkummenpaa harrastavat.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Matti J:n arvomaailmassa on siis oleellisempaa se, että "äärioikeisto" ei saa tapauksesta materiaalia "rasistiseen kiihotukseensa kansanryhmiä vastaan", kuin että raiskaaja saataisiin kiinni. Se kun on käytännössä ainoa mitä alueellisen lehden avulla voidaan tehdä ulkopuolisten toimesta, uhrin voinnille on lukijan mahdoton tehdä mitään. Hyvä että kerroit prioriteettisi noinkin kursailematta.

Jos muuten "äärioikeisto" (esimerkkejä kiitos) toimisi esittämälläsi tavalla, niin syytteen alainen rikoshan tuo kiihottaminen kansanryhmää vastaan on ja saataisiin rasistitkin kiinni tapauksesta melskatessaan. Eli rehellisellä uutisoinnilla tulisi win-win niin yleisövihjeiden kuin rasistien pidättämistenkin osalta.
Vaikea ymmärtää miksi vastustat kyseistä asetelmaa.

Timo Elonen (nimimerkki)

Lisäyksenä Pekka Siikalan kommentin tuntomerkkeihin:musta tai tumma nahkatakki.

Mitä Tapani, oikein ajattelet vai ajatteletko ollenkaan. Eihän niitä tuntomerkkejä tarvitsisi antaa ollenkaan, jos raiskaajan henkilöllisyys olisi tiedossa.

Käsittämätöntä mistä saat harhaluuloja, että poliisi, syyttäjä ja oikeus suhtautuisivat raiskaustapausten selvittämiseen eri tavalla (epäillyn) tekijän kansallisuuden mukaan.

Korjauksena tekstiisi: Raiskaaja ei puhunut ulkomaan kieltä, vaan huonoa suomea.
Hän voi siis olla vaikka perussuomalainen provosoija.

Juha Väänänen puhuu vähän joka kerta viisi vuotta sitten tapahtuneesta raiskauksesta, josta epäillään ulkomaalaisia. Jos ne niin tavallisia ovat niin vaihda levy uudempaan.

hantta (nimimerkki)

Hyvä Tapani. Se on hyvä kuin joku vasemmistoliitostakin alkaa pikku hiljaa heräämään todellisuuteen, vielä kuin saataisiin vihreätkin heräämään.

Riku Salminen

"Naiset poistuivat kaupan pihasta noin klo 18.15 vaaleansinisellä, mahdollisesti japanilaisella henkilöautolla."

Eivät ilmeisesti olleet mustalaisia kun eivät ajaneet mersulla!!

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Koska rikollista ei ole saatu kiinni,on tuntomerkkien tarkkuus tärkeä asia!Pekka Siikala jopa vääristi tiedot,miksi?
Seuraava tapaus valaisee tarkkojen tuntomerkkien tärkeyttä.Tapaus on Suomen Turusta:Siellä riehui sarjaraiskaaja,tuntomerkeissä sanottiin mm.miehen olevan tumma jne.Raiskaukset jatkuivat,tuntomerkkien tahallisesta epätarkkuudesta johtuen,miestä ei saatu kiinni.Poliisia moitittiin,jos milläkin sanoilla.Poliisi päätti julkaista epäillystä tuntomerkeistä tehdyn kuva-olettamuksen,ja mainita sanan neekeri!Seuraukset:Rikollinen saatiin samana päivänä kiinni,mutta poliisi sai syytteen törkeästä rasismista?Tästä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä,median hyssyttelyn syystä.(Pekalle sanon,ei Aamulehdessä puhuttu mitään ihonväristä)

Timo Elonen (nimimerkki)

Simo Perttula, eikö yhtään hävetä kirjoittaa noin valheellisesti!

Toimituksen poiminnat